Какво символизират цветята, които подаряваме на 8 март?

Не купувайте бели рози за любимата
Обновена: 8 мар 2019 15:38 | 8 мар 2019 15:38, Иванка Гъркова
5
Какво символизират цветята, които подаряваме на 8 март?
Pixabay

Където и да се разхождате в днешния ден, ще срещате хора, носещи цветя. Пъстрите растения са предвестник на пролетта и начин, с който мъжете да засвидетелстват любовта си към своите майки и любими.

Зюмбюлите, лалетата и червените рози като че ли са най-подаряваните цветя на 8-и март всяка година. Освен тях обаче сергиите и магазините са пълни с много други. Разбира се, ще срещнете и по-находчивите търговци, които за празника са заложили на цветя от хартия, някои от които са пълни с луксозни шоколадови бонбони; мечета от изкуствени цветя; рози под стъклен похлупак и какви ли не други вариации, украсени с красиви панделки, чакащи да зарадват някоя дама.

Купувайки цвете, много мъже не се замислят каква символика носи то. Едни правят своя избор по цената, други по цвета, малцина са онези, които са наясно какво предпочита половинката им. Масово представителите на силния пол взимат рози, защото те са символ на любовта, а и коя жена няма да се зарадва, ако й подарят това цвете?

Ето какво послание носят най-популярните цветя, подарявани за 8 март:

Роза – символ на любовта и страстта в една връзка. С една хубава червена роза може да кажете „Обичам те“ на любимата жена. Смята се, че белите рози се подаряват само на приятели, на които много държите, но не и на интимни партньорки. Ако мъж купи жълта роза, той иска да каже „Сподели любовта ми“, но и чрез цвета ще изтъкне, че е ревнив. Розовата роза пък е символ на младостта.

Момината сълза – много фино цвете, което бързо увяхва. С него един мъж може да подскаже на жена си, че тя е почти съвършена колкото растението с нежни бели камбанки. Също така това цвете е символ на скромността и интелигентността.

Зюмбюл – може да се подари на майка, на леля, на близка приятелка. Символът на настъпващата пролет кара жените да се усмихнат, а ароматът му носи благоприятен ефект върху настроението. Синият зюмбюл се свързва с постоянството, белият с красотата, докато жълтият е за по-ревнивите. Лилавият и розовият е за по-емоционалните и романтични натури.

Какви цветя да изберем според зодията? Четете в Tialoto.bg  тук

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
1
 
! Отговори
Маруля преди 5 години
За овен, телец и козирог, е добре букета да е с повече гарнитура.
3
2
 
0
 
! Отговори
Луд преди 5 години
Банкрута ми
2
1
 
9
 
! Отговори
А преди 5 години
Това с цвета на цветето и какво символизира цвета са пълни глупости! Да не говорим, че в различни държави един и същи цвят е символ на различни неща.... Щото видиш ли някой някога му хрумнало да нарочи определен цвят за нещо си...Всички цветя във всички цветове са прекрасни за мен.
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липса на здрав разум

Спонсорирани публикации