Печели или губи БСП от избора на Йончева за водач?

На кое място в нея ще бъде председателят на ПЕС Станишев?
Обновена: 19 мар 2019 13:47 | 18 мар 2019 22:05, Екип на Bulgaria On Air
40

БСП избра Елена Йончева да оглави евролистата за предстоящия през май вот за Европарламента. Йончева беше предпочетена пред лидера на Европейските социалисти Сергей Станишев. Това стана на напрегнат пленум на левицата, където вътрешнопартийната опозиция и хората около Корнелия Нинова влязоха в открит сблъсък.

На кое място ще бъде Станишев в листата за европейските избори и дали изобщо ще бъде в нея, предстои да бъде решено от Националния съвет на БСП в началото на април.

Това каза председателят на социалистите Корнелия Нинова, ден след пленума на партията. Нинова отрече изборът на Елена Йончева за водач на европейската листа да е бил манипулиран, както заявиха от опозицията вътре в БСП.

Още по темата
Политологът доц. Иво Инджов коментира в студиото на "Денят ON AIR", че победата на Йончева е била очаквана, но разликата със Станишев е била много малка и е едно от нещата, от които е бил изненадан, а другото е хъсът, с който Нинова и близкото и обкръжение са започнали да работят и говорят срещу Станишев и отстраняването му от БСП.

"Сергей Станишев направи грешка, че участва в това предварително предрешено състезание", допълни още политологът.

Журналистът Евгени Петров пък каза пред Bulgaria ON AIR, че преди избори в една партия трябва да има обединение, въпреки че навсякъде има и вътрешна опозиция. По думите му социалистите са излезли по-разединени след гласуването вчера.
 
"Спорно е при това изостряне на полюсите вътре в БСП, колко от местните структури ще работят сериозно за тези избори и колко ще работят формално", посочи Петров.

Двамата коментираха още, че сега социалистите се опитват да повторят победата на президентските избори, когато отново подкрепиха човек, който не е член на партията и Румен Радев спечели вота.

Доц. Иво Инджов подчерта, че европейските избори, за разлика от президентските, ще са с много ниска активност и се очаква повече сблъсък на твърдите ядра.

Евгени Петров пък беше категоричен, че за победата на Радев голяма роля са изиграли самите ГЕРБ със излъченият от тях кандидат за президент.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/denqt-on-air/2019-03-18/kakvo-pecheli-i-kakvo-gubi-bsp-ot-izbora-na-elena-yoncheva-za-vodach-na-evrolistata
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
0
 
! Отговори
гост преди 5 години
Губят един глас - моят.
30
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствената разлика между Станишев и Йончева,че той се е накрал повече от нея.Ама пуста алчност,иска хем председател на Песоглавците,хем и евродепутат-и живот в Швейцария,здравей,здравей....Йончева е ясна-маша на Нинова,също като Радев.И в останалите партии са същите.Шуробаджанащина навсякъде.
29
2
 
2
 
! Отговори
Всеки може да иска преди 5 години
До карачанаков: Ето, ти искаш 750 лева минимална пенсия и 1000 лева мин. заплата. Е, и за това ли БСП да се върнат в парламента? След като ГЕРБ със сателитите си гласуват против всяко разумно предложение. Ето и поредната им издънка - за новата методика за изчисляване на пенсии. Пак крачка назад, но само за част от проблемните поправки. Хайде, потърси пак проблема в това, че БСП ги няма в парламента. Там ли е проблема? Просто целият парламент трябва да си ходи.
28
3
 
0
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
До карачанаков: На теб опорната ти точка е, да търсиш проблемите само в БСП. А всички виждат, че гербаджиите и в парламента, и извън него каквото правят, все го оплескват. Днес приемаме закон, утре го променяме. Ама така искал народа. А защо не мислихте преди да приемате?А това обяснение защо не са приели БСП нещо, когато са били на власт е доста плоско. И ГЕРБ са били. Ако можеше за времето на един парламент да се приеме всичко, след това нямаше да има нужда от парламент изобщо.
27
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голям плач, голям рез за СтаниШеф и то все от "изтъкнати" левомразци - Инджев, Цеко... Плач и от Миков...Изглежда Йончева ще е костелив орех, както и "15/15" от миналите избори! Значи Нинова и БСП са на прав път!
26
4
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
БАЩА МИ БЕ ПРАВ В ТВЪРДЕНИЕТО СИ :" НЯМА ПО-ГАД.НИ ОТ СОЦИАЛИСТИТЕ ! ТЕ СЕ КРИЯТ ЗАД ЛЕВИ ЛОЗУНГИ И ГРАБЯТ И ВЪРШАТ ДАЛАВЕРИ " !!!!! АЗ СЪМ С КОМУНИСТИЧЕСКИ РАЗБИРАНИЯ /ЧОВЕК ,ЗА МЕН, Е КОЛЕКТИВНО СЪЩЕСТВО / , НО НИКОГА НЕ БИХ ПОДКРЕПИЛ "СОЦИАЛИСТИЧЕСКИТЕ ВИРДЖИНСКИ ОСТРОВИ " !!!!!!!!!
25
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много са уплашени от Йончева. Искаха Станишев да бъде, защото е по-лесен. Имат 2-3 опорни точки, по които да го гонят. Сега е много трудно и всички са много притеснени. Герберизова, Гербеновска, Гербеюли Павлов плачат за Станишев и викат: "Защо не избрахте Станишев, защо?"
24
7
 
6
 
! Отговори
За парламента преди 5 години
До карачанаков: Ако си на изборна длъжност и постоянно ти пречат да работиш за тези, които са те избрали и не се приема нищо, от това, което предлагаш, ще продължаваш ли да работиш заедно с тези, които ти пречат?Напускането на парламента е тактика, която не е измислена от БСП. Бойко с гербаджийските депутати по времето на Орешарски три месеца отсъства от парламента. Тогава ти беше ли сред "заблудените", които викаха "да живей бат' Бойко"?
23
6
 
7
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
По времето на Станишев БСП винаги е губила изборите срещу ГЕРБ. Така че е съвсем логично да не изберат Станишев за водач на листата на БСП за евроизборите - кой залага на някой, който е винаги губещ. А той пък продължава да се натиска да е начело. Ако мисли за обединението на партията преди изборите, да беше се отказал да се състезава с Елена Йончева.
22
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ОТ 5-600 НА 200 ПЕНСПенсиите ги изяде Жан Виденов, не костов.А 2 милиарда лева са пенсиите за 3 месеца.
21
7
 
14
 
! Отговори
БСП - нацистка преди 5 години
Спасяват Офшоркова в Брюксел
20
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Размислете по сериозно-милионерите от БСП се карат с милионерите от ГЕРБ кой да бъде на власт.Отделно от това се карат помежду си вътре и в самите партии.Е,добре-ние обикновените хора какво общо имаме с това?Отсега съм решил кого ще подкрепя-квадратчето"не подкрепям никого".Само ако съберем над 50 % такива гласове ще издухаме всичките дето за 30 години не направиха нищо за нас.Не виждате ли,че и ГЕРБ и БСП са всъщност БКП?Е,докога БКП?
19
14
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Гербавата телевизия поканили двама гербера, които взаимно се навиват колко била сбъркала БСП... 111 то место по медийна свобода...2119 година, като 1984 по Оруел. Вся власт гербоолигарсем!
18
10
 
11
 
! Отговори
ОТ 5-600 НА 200 ПЕНС преди 5 години
От управлението на Костов има само едно по-вредно управление и това е управлението на Бойко. Пример - Костов срина пенсиите на хората с формулата си да се вземат само три години преди 2000, а има хора, работили по 47 години и 30 преди това. Тези хора и днес вземат своите мизерни пенсии и кълнат Драгоманския ром. Обаче днес ГЕРБ - ШАЙКАТА, НОДМИНА КОСТОВ - ПЪРВА ТИХОМЪЛКОМ ПРИЛАПА ПАРИТЕ ОТ СРЕБЪРНИЯ ПЕНСИОНЕН ФОНД - 2 000 000 000 ЛЕВА, А СЕГА ПРЕМАХВА И ТРИТЕ ГОДИНИ ПРЕДИ 2000 И ПЕНСИИТЕ ОТ 600
17
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербери, гответе се да падате от власт, не се занимавайте с БСП. Вижте си тоталитарната си партия. Номинациите на Станишев са гербава команда към местни структури на БСП, които са превзети от ГЕРБ. САМО ЧЕ КОРНЕЛИЯ И ЕЛЕНА НЕ ВИ ИГРАЯТ ПО СВИРКАТА. Станише като евродепутат постоянно не защитаваше България, а само джендъризма. Даже да е в листата - ЛЕСНО С ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ ЩЕ ИЗРИТАМЕ ЕДИНСТВЕНОТО ДЖЕНДЪРЧЕ. А ГЕРБ ОТ ЛИСТА, ПЪЛНА С ДЖЕНДРИ, КАК ДА ИЗПОЧВА ПРЕФЕРЕНЦИИТЕ САМО ДЖЕНДРИ ЩЕ СИ ОСТАНАТ
16
11
 
10
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Поредната истеричка в БСП за радост на зомбирания от турски сириали старчески електорат.
15
13
 
10
 
! Отговори
65 преди 5 години
А какво стана с любовната афера на Йончева с КТБ? Щото със Станишев е ясна-приятели са още ,без вземане-даване
14
15
 
14
 
! Отговори
nda.. преди 5 години
видно е , че Ленчето трябва СПЕШНО да стане Евродепутат...иначе и отиде имунитета и ще я съдят до дупка,... а "ние тва няма да го допуснем"...каза Нинова. Този руски *** трябва да е задължително евродепутат иначе глави ще хвърчат!...гласувайте за БСПтУ
13
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Станишев и го каза ясно "някои хора си стрелят в собствения крак" и точно това се случва.БСП имаха голям шанс да спечелят,защото хората не харесват Цвъ и искат промяна,но БСП работят непрекъснато против себе си,отстраняват дългогодишни социалисти,а слагат странични хора,нямало смисъл да се обединяват с АБВ,защото били партия с малко гласове,Нинова поставя хора,които не са желани от симпатизантите на БСП и социалистите,с което отблъсква голяма част от електората,непрекъснато работят срещу себе си
12
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи не си добре,ако БСП не победи,то ще е именно защото отстраняват Станишев и други традиционни социалисти от партията и това ще срине подкрепата за БСП.

Спонсорирани публикации