Рецептата Dnes: Пене с пилешко и сос песто

Сочна паста с невероятен вкус
20 мар 2019 08:28, Илияна Николова
4
Рецептата Dnes: Пене с пилешко и сос песто
Снимка: iStock

Продукти:

1 пакет паста пене
2 супени лъжици масло
2 супени лъжици зехтин
4 пилешки гърди без кост, нарязани на късове
2 скилидки чесън, пресовани
сол и черен пипер на вкус
1 и ¼ чаши готварска сметана
¼ чаша босилеково песто
3 супени лъжици настърган пармезан
 
Приготвяне:
 
Кипнете вода със сол в дълбока тенджера. След като заври сложете пастата да се свари за 8-10 минути. Отцедете внимателно от водата и оставете настрана.
 
Загрейте дълбок тиган на средна температура. В него разтопете маслото. Добавете зехтина и разбъркайте. Запържете пилешките късове и чесъна в мазнината, докато добият златиста коричка, като разбърквате непрекъснато.
 
Намалете котлона. Добавете сметаната, солта, пипера, пестото и пармезана. Накрая добавете и пастата пене. Разбъркайте за последно преди да сервирате.

4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Маалии преди 2 месеца
Сос Песто?!?!?! Но няма лошо, ако е вкусна храната, другото са детайли...
1
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 2 месеца
Така написано означава "*** с пилешко и сос песто" :))
За да се чете "паста", трябва да е "пенне"

Спонсорирани публикации