Ще възкръсне ли СДС в Европарламента? ГЕРБ решава

Борисов и Румен Христов ще обсъдят вариантите за партньорство
45
 Ще възкръсне ли СДС в Европарламента? ГЕРБ решава
Снимка: Булфото, архив

ГЕРБ и СДС сядат на разговори за евроизборите. В Централата на управляващата партия  премиерът Бойко Борисов и председателят на СДС Румен Христов ще обсъждат възможните варианти за партньорство по време на европейските избори.

Преди дни председателят на ЕНП Жозеф Дол призова двете партии членки на европейската десница да се явят заедно на евровота.

На 31 март ГЕРБ ще представи официално листата си с кандидати за евродепутати, съобщи вчера председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с областните координатори на партията в страната.

В началото на април предстои да стане ясно и какъв ще бъде слоганът на ГЕРБ за предстоящата кампания за европейския вот.

"На следващ етап ще представим и платформата на партията за европейските избори, чрез която ще информираме обществото за нашите приоритети и идеи както за развитието на страната, така и за бъдещето на Европейския съюз", информирал Цветанов.

По думите му предизборната програма на ГЕРБ ще акцентира върху сходството, което има между възгледите и амбициите на ГЕРБ и ЕНП, докато при други партии на преден план се подчертават противоречията им с тяхното политическо семейство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още по темата: СДСевродепутатиГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
Tangra преди 5 години
Добър трик на Цецко апартамента. Едно време като имаше кампаня Бойко-Костов, я обявиха за ***. Еее какво ли на доживяхме, Сега освен ЦвЦв-Прасчо да се реабилитират. Разнесоха ни по целия свят с корупцията на властта.
32
0
 
1
 
! Отговори
Чичо преди 5 години
Единствено ГЕРБ се борили срещу високите цени на жилищатахаххахахххаххааааааааааа
31
0
 
1
 
! Отговори
Европеец от балкани преди 5 години
Народа нищо не решава видяхте ли?Тогава да си гласуват само партийните активисти кариеристи----------------8 % активност изборите са нелигитимни
30
0
 
2
 
! Отговори
Адии преди 5 години
Вадят "политическите скелети" от гардеробите.Липсва другарката Пръмова-Кунева за развее лозунга на дИмокрацията, щедро подплатена от заплатката в борда на директорите "Париба", отплата за закриването на реакторите.Ех, Българио, Българио - докога ще те продават за "шепа жълтици"?
29
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 5 години
Реститутки от Витошка+Държавни Чиновници
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нов апартамент, заемащ цял етаж в една от най-луксозните сгради в София, е новата придобивка на заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов. Този път колекцията му от недвижими имоти, освен с жилище, се обогатява и с ВИП асансьор, който отвежда шефа на ПГ на ГЕРБ и семейството му от личния им гараж в сградата директно в дома им.
27
0
 
6
 
! Отговори
Факт преди 5 години
На последните евроизбори през 2014 година, ГЕРБ имаше 680838 гласа и 6 мандата. Реформаторският блок тогава имаше 144532 гласа и 2 мандата. Това при 35,84% активност при гласуването. През 2017 година на парламентарните избори, коалицията Реформаторски блок-Глас народен има 107407 гласа, при активност 54,07%. Очевиден спад в гласовете. СДС от тук нататък е пълна нула, ако се яви самостоятелно на избори и послушно пуделче, ако се прикрепи към някоя по-голяма партия. Обединение с други малки партии
26
0
 
9
 
! Отговори
??? преди 5 години
За спечелването на един мандат са нужни около 130-140 хиляди гласа. СДС има гласове за около 1/7 от нужните гласове за избирането на един евродепутат.При това СДС не са си научили урока,ч е който се хване с ГЕРБ, винаги губи много.
25
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ???Борисоб дава две избираеми места на СДС! Избирателите им сега ще са много повече, когато са заедно с ГЕРБ!
24
1
 
8
 
! Отговори
??? преди 5 години
СДС ще имат някъде около 20 хиляди гласа, ако се явят самостоятелно. ГЕРБ в пъти повече. Какво печелят и какво губят от едно обединено явяване на изборите за евродепутати? Кандидатът на СДС ще е на последното място в листата, т.е. с нулев шанс да стане евродепутат.
23
0
 
10
 
! Отговори
Гашо преди 5 години
Ако включат Божо Лукарски в листите на избираем а позиция за тях ще гласувам. Viva la ГЕРБ. И дай боже всеки му по едни апартамент като на Цецо
22
10
 
2
 
! Отговори
Пеев преди 5 години
Току що казаха, че Радан и Хр. Иванов ще преговарят с БСП, за да се щвят заедно на изборите! Едва ли има учудени от това, защото те и до сега работеха за БСП!
21
3
 
8
 
! Отговори
антиседераст преди 5 години
Последната грешка преди краха на герб.
20
9
 
4
 
! Отговори
КОЛЕВ преди 5 години
Браво, прекрасна новина! И без това почти всички стари седесари сме в ГЕРБ, време беше да бъдем всички на 100%! СДС постъпи разумно!
19
3
 
16
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 5 години
СДС-ПРЕДАТЕЛИ! Никога един истински седесар няма да гласува за подобна коалиция ! Пак поставят стотици без избор.
18
1
 
11
 
! Отговори
ognyanz преди 5 години
Според библията Исус е възкресил Лазар, може и Бойко да се пробва да възкреси СДС. Ясно е, че му трябва патерица за следващия парламент, но това възкресение едва ли ще го бъде. По-добре десните да се обединят и да направят една наистина дясна партия, а не имитация от гербаджийски тип.
17
0
 
14
 
! Отговори
Стратег преди 5 години
Крадци и разбойници като ГЕРБ. Съществуваха защото имаше "комунизъм" и най-вече, имаше доста з акрадене от него. Така са и ГЕРБ: има еврофондове, текат пари от ЕС и те са на входа и изходът им. Иначе, виждате им рачешкото управление - една напред, две назад. Нема никакъв фючър в партиите от ЕНП. "На България и трябв аполицай" (еврейката Меркел Кашнер)
16
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Споминали се партии не трябва да бъдат реанимирани. Няма смисъл. Нищо позитивно няма да се получи.
15
9
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 5 години
дпс бсп или оп нямат място вследващия европейскипарламент,найлогично биб било десни партии да са заедно и в добро количество време е да се н амалият популисти и националисти,силен коз би бил за нас демократична българия да доминира всички до сегашни просто се изтъркаха
14
0
 
16
 
! Отговори
Екзорсист преди 5 години
СДС вампиряса и напъва да излезе от гроба, ако срещнете седесар:1. направете три пъти Кръстното знамение срещу него;2. кажете молитвата "Отче наш"3. поръсете седесаря със светена вода

Спонсорирани публикации