"Сливовиц" - новият роман на Катерина Хапсали

Писателката представи книгата в "България сутрин"
20 мар 2019 15:22, Анисия Иванова
4

3106 гледания   |  Още видео
След емоционалния роман "Гръцко кафе" журналистът и писател Катерина Хапсали представя своята нова книга "Сливовиц". Дълбока, болезнена, тъжна и красива - малка част от определенията, с които можем да окичим новата книга на авторката.

"Учуди ме, че "Гръцко кафе" не остана просто един бестселър. До ден днешен книгата се продава като топъл хляб. Формула? Романите ми се събират на една страница, на която си правя нещо като скеле и остава само да напиша книгата. Идеята е важна", сподели Катерина Хапсали.

В "България сутрин" тя посочи, че името на новата книга идва от един от главните мъжки персонажи - американец от сръбски произход, който нарича така сливовата ракия. Той е улегнал ветеран в журналистиката, който се оказва неочакван ангел за главната героиня - българката Александра.

"Сливовиц е международното название на сливовата ракия. Александра не съм аз, моят живот не е толкова кинематографичен като нейния", уточни Катерина Хапсали пред Bulgaria ON AIR.

Книгата е писана в кафенетата около училището на сина на авторката. А на премиерата се очаква да присъстват много хора от цялата страна. Ще има и известни личности, които ще четат части от нея.


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
4
 
1
 
! Отговори
House M.D. преди 2 месеца
Статията започва с уточнението, че Катерина Хапсали е мъж, но не ни осветлява по въпроса "Кой, аджеба, е Катерина Хапсали и защо трябва да четем неговите книги?"

Спонсорирани публикации