СДС ще финализира преговорите с ГЕРБ за евровота

Владимир Кисьов няма да участва в надпреварата
23 мар 2019 19:31,
134
СДС ще финализира преговорите с ГЕРБ за евровота
Снимка: Архив, БТА

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя на партията да финализира преговорите с ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите европейски избори на 26 май. Това реши днес в Ловеч Националният съвет на СДС, съобщи председателят му Румен Христов.

Решено е било и да се съкрати срокът за постъпване на номинации, гласуван на предишния НС на 15 март. Номинации за кандидати на СДС за европейските избори ще се приемат в централата на партията до вторник, 26 март /11.00 ч./, за да може в четвъртък, при финалните преговори с ГЕРБ, да бъдат предложени окончателните имена.

"Аз мисля, че направихме една стъпка в правилна посока от гледна точка на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния вот, който е около Европейската народна партия. За нас тя е изключително стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем заедно на евроизборите", каза пред журналисти Румен Христов.

Той уточни, че споразумението е само за европейските избори. Целта, която си поставят с ГЕРБ, е да постигнат осем депутатски места. По думите на Христов в листата ще има двама кандидати от СДС, като единият ще е на избираема позиция.

Председателят на СДС каза още, че Владимир Кисьов е заявил, че няма да участва в надпреварата на евроизборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
3
 
14
 
! Отговори
смях преди 5 години
Събираме фалирали партий вземи Ив.Костов крадеца този е велик отърва затвора.М.Велчев с хотелители.ПАРОДИЯ НА ПАРЛАМЕНТ.Защо се натискате да седите като не вършите никаква работа заплати СИ вдигнахте с 300лв на месец???
66
2
 
17
 
! Отговори
Boko bo преди 5 години
Двете изцяло анти-български партии. Донесли непоправими щети на България. Приватизация, деноминация, здравни реформи, олигархията, калинките, кражби на еврофондовете и много ама много други. Изцяло на подчинение на зад Атланитика
65
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво СДС бе????? Тия умряха отдавна, безвъзвратно като динозаврите!
64
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП ще ви бие,щом няма Ю паток и Белене,няма правителство!Само срещу интересите на БГ работите и на гол *** чифте пищови сложихте със самолетите,вместо да отидат за полезни неща за населението тези пари!
63
2
 
13
 
! Отговори
ОНЗИ преди 5 години
Боже гледай ги тези ПАНДЕЛКИ !!!!. Ами на *** - време е !!!!
62
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има още къде да се асфалтира и да се дигне жилищен комплекс
61
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Бойче ще ходи на Орландовци да търси партньори. До там я докара. Благодарение на тоя половината от вас да са виждали децата и внуците си на живо през последните месеци. Или си чатите по скайпа. Той не е виновен. Вие сте ***.
60
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Толкова са смешни и жалки гербаджии, че допряха дори и до тези поради панически страх от захуба. Смях... :)
59
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 56Ами онези,дето пееха "Комунизма си отива,спете спокойно, деца!"И ние спяхме,а ТЕ не спяха!
58
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как кои Стани да Седнем бе. Много интересно какви ги е замислил нашия човечец. Съюзява се с такива дето народа е забравил за тях. Сигурно си мисли че народа ще се юрне да гласува за тези които унищожиха заводите ТКЗС-ата продадоха Балкан на евреина Гад Зеев който го унищожи. По всяка вероятност нашият е бил заангажиран с по важни дела по това време и не е разбрал какви ги надробиха седесарите начело с убавото Наде и оня от Драгалевци. Как я мислиш тази бе тавариш ще спечелиш ли с тези.
57
0
 
19
 
! Отговори
Тинев преди 5 години
ВСЪЩНОСТ кои се крият за абривиатурата СДС и колко са всъщност?
56
0
 
17
 
! Отговори
Поклон пред Радой преди 5 години
Простакът е кремък корав и могъщ,Простакът е демон без лик, весдесъщАкула на сухо, безкрил, а хвърчи.Удариш на кухо, простакът звучи.Простакът не чака, не знае пределИ стига простакът до своята цел.Защото простаци край него вървятИ дават му знаци и дават му път.Надкласов, безкласов, без род и съюз,Без ден да протакаш, дори да кървиВойна на простака до смърт обяви.За срам на Европа, на всичките насКогато докопа в ръцете си властПо-страшен от спина, по-жилав от ракаСега за сега се оказа простака. Радой Ралин
55
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪЗРАЖДАНЕ
54
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кои са тези СДС бе.
53
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С ТОЗИ АКТ,КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПЪЗЕЛ СЕ НАРЕДИ(СДС,ГЕРБ,БСП,ДПС,АТАКА,ВМРО,НФСБ,ВОЛЯ,АБВ,ВЪЗРАЖДАНЕ)-СИТЕ ДУШМАНИ НА НАРОДА!!!!!!!
52
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Накажете бандата на следващите парламентарни избори !!!!
51
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разследване и Съд в някоя друга паралелна реалност
50
16
 
4
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
До антиседераст. Хе-хе, тази басня за близкия край на ГЕРБ я четем от 2013. Вече сме 2019.
49
2
 
14
 
! Отговори
Бай Шиле преди 5 години
Остана Жорж Ганчев за последно десет.
48
7
 
0
 
! Отговори
Байфидан преди 5 години
До фсв. Нещо тотално си се объркал

Спонсорирани публикации