СДС ще финализира преговорите с ГЕРБ за евровота

Владимир Кисьов няма да участва в надпреварата
23 мар 2019 19:31,
134
СДС ще финализира преговорите с ГЕРБ за евровота
Снимка: Архив, БТА

Националният съвет на СДС дава мандат на председателя на партията да финализира преговорите с ГЕРБ и да подпише политическо споразумение за съвместно явяване на предстоящите европейски избори на 26 май. Това реши днес в Ловеч Националният съвет на СДС, съобщи председателят му Румен Христов.

Решено е било и да се съкрати срокът за постъпване на номинации, гласуван на предишния НС на 15 март. Номинации за кандидати на СДС за европейските избори ще се приемат в централата на партията до вторник, 26 март /11.00 ч./, за да може в четвъртък, при финалните преговори с ГЕРБ, да бъдат предложени окончателните имена.

"Аз мисля, че направихме една стъпка в правилна посока от гледна точка на това, че желанието на Съюза на демократичните сили, а и на ГЕРБ, е да обединим десния вот, който е около Европейската народна партия. За нас тя е изключително стабилизиращ фактор в Европейския съюз. Ние сме най-старата партия, член на ЕНП, и няма нищо по-логично с най-голямата партия, член на ЕНП, да бъдем заедно на евроизборите", каза пред журналисти Румен Христов.

Той уточни, че споразумението е само за европейските избори. Целта, която си поставят с ГЕРБ, е да постигнат осем депутатски места. По думите на Христов в листата ще има двама кандидати от СДС, като единият ще е на избираема позиция.

Председателят на СДС каза още, че Владимир Кисьов е заявил, че няма да участва в надпреварата на евроизборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


134
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
20
 
2
 
! Отговори
Винету преди 5 години
Кеф. БСП ще гризне дръвцето. Пак.
46
3
 
2
 
! Отговори
Изнервен преди 5 години
До смях. Глу.пак, ти изобщо наясно с процедурата. Онзи ден имаха предварителен разговор, а сега ръководният орган на СДС упълномощава председателя си да финализира всичко. Аман от ***.оти.
45
0
 
12
 
! Отговори
чебураш преди 5 години
До Анонимен 43С нищо не ги държи!Седерастина сам си призна,че е заповядано от Жозеф Дол!Но защо е неизвестно!Който от седесето е на избираема позиция,той ще е целта на занятието!Въпроса е,защо им е притрябвал на еврoгeйцитe!?
44
2
 
18
 
! Отговори
пфу преди 5 години
Отврати!
43
2
 
10
 
! Отговори
смях преди 5 години
Онзи ден се договориха, сега СДС дава мандат за преговори
42
3
 
23
 
! Отговори
Изчерпани преди 5 години
И до марионетките на Костов щом стигнаха... Това ли е промяна? СДС съсипа промишлеността на България. Българина наистина няма за кой да гласува на каквито и да е избори. На всички сме давали шанс за повече от 30 години и освен за крадци, нищо друго не става от тях.
41
2
 
27
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 5 години
Винаги съм казвал че СДС СА НЕЩО УНИКАЛНО !- Вчера подписаха споразумение с ГЕРБ и вече днес ГЕРБ са в гроба !! Който се докосне до СДС моментално се превръща в политическа МУМИЯ БРАВО НА ВАС СЕДЕСЕРИСТИ !!
40
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жозеф Дол заповядал ГЕРБ да се коалира със СДС, Бойко слугата веднага клекнал и допълзял при Румен Христов. Това са фактите.
39
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не мога да разбера защо всички селяни се костюмират. Да не би костюма да е някаква броня която да ги пази от закона и правосъдието?)! Ако е така поне да махнат вратовръзките за да няма аналогия с бесилките.
38
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Цветанов по-рано ходеше на молитвени спявки в САЩ два пъти годишно. Сега започна всеки месец. А това последното посещение ще трае докато се поуталожат страстите около апартаментите, та дано електората позабрави. Между другото може и някоя чистачка от Министерството на правосъдието да уволнят. За бройка.
37
2
 
23
 
! Отговори
Св.Синод. преди 5 години
АРтекс, ние обявяваме, че тук всички сме чели Библията и знаем псалмите. ще се намерят ли и за нас евтини апартаменти
36
4
 
11
 
! Отговори
митрополит Николай преди 5 години
Артекс и аз знам Библята. Може ли и за мен един Апартамен. Ще рецитирам който псалм пожелаете...
35
4
 
11
 
! Отговори
Богослов преди 5 години
АРтекс, чел съм Библията отзад напред, и отпред назад. Имам 5,5,0 на кандидат-студентския изпит в Богословския . Моля ви - уредете ме и мен с апартамент за 600 лева на кв. метър. Може и без асансьор.
34
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
4.11.2012. - Цветанов ще участвам в генералнат Асамблея на ИНтерпол22.3.2019 - ИНтерпол смъкна обвиненията срещу съпругата и дъщерята на Цветан Василев. Те всъщност били свалени ооще от януари, но официално ги махнали от бюлетина си в същия ден, в който Радио Свободна ЕВропа изказа имотната сделка на Цветанов - един месец преди изборите. 23.3.219 - Цветанов отива "На поклонение" 3 дни в САЩ
33
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цецо е друга история, Той е продал 2 апартамента евтино, по 580 евро. Излъгали го, човека. Все пак е с помощно училище и няма голямо образование.
32
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БОЖЕЕ,НА АРТЕКС ЩЕ ИМ ПРИЛОШЕЕ ОТ НАТЕГАЧИ ЗА ЕВТИНИ АПАРТАМЕНТИ,ОПАШКАТА ИМ СЕ УВЕЛИЧИ!!!!
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 30Браво разконспирира Бойко и Цветанов. Други конспирации имаш ли ?
30
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко изпрати Цветанов в САщ, защото от Сащ дойде атаката и той го изпрати да умилостивява Господарите.Бойко дойде смръщен от Брюксел "Цветанов да отиде в САЩ. Знам откъде дойдоха атаките". Да, знаем - от радио Свободна ЕВропа. И от Интерпол.най-смешното е, че уж Цветанов имше яки позиции в Интерпол, а точно от ИНтерпол идва атаката. Смятайте колко им е писнало на чуждите служби от корупцията у нас.
29
0
 
13
 
! Отговори
Бартер Барака преди 5 години
За благото на Народа и повишаване на неговия жизнен стандарт , или се лъжа ?
28
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този ще заработи за един апартамент в кооперацията на Цветанов на Латинка.

Спонсорирани публикации