Спасителна акция по вода и въздух: Теглят на буксир круизния кораб

С хеликоптер вече са изведени 338 души
Обновена: 24 мар 2019 10:01 | 24 мар 2019 10:00, Красимир Ангелов
13

Снимка: БТА

Круизният кораб "Вайкинг скай", който аварира в събота в опасни води край западния бряг на Норвегия с над 1300 души на борда, успя да задвижи три от четирите си двигателя и ще бъде изтеглен на буксир до пристанище, съобщиха норвежките спасителни служби, цитирани от Франс прес.

Още по темата
"Три от четирите мотора работят, което означава, че корабът сега може да се придвижва сам", каза за АФП говорител на Центъра за спасителни операции за Южна Норвегия Пер Фиел.

Въпреки това зрелищната операция по евакуиране на пътниците с хеликоптер тази сутрин продължава, допълни той.

По данни на полицията 338 от общо 1373-та души на кораба вече са прехвърлени на сушата, след като са били откарани с хеликоптер един по един.

Към 6 часа тази сутрин 338 души бяха евакуирани, а 17 - настанени в болница, каза полицейски източник. Полицията уточни, че повечето пътници са британци и американци.

Рано тази сутрин "Вайкинг скай" се отдалечаваше със скорост 2-3 възела (4-5 км/ч) от осеяния с опасни рифове бряг в област Мьоре о Румсдал. Корабът ще бъде откаран на буксир до пристанището в град Молде, казаха от службите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е ами кво станало....Моряците му казват Бляк Аут,това е станало.Спрял е тока- на български език.Оттам нататък всичко спира ,включва се автоматично аварийния генератор какъвто има всеки кораб,но той е само за да се поддържат комуникациите и другите животоспасяващи инсталации на кораба.
11
4
 
4
 
! Отговори
Питам преди 5 години
А руснаци няма ли ?
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин е виновен, вие не вярвахте!
9
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До А беА кажи де? Четири дизела, независими един от друг се развалят по едно и също време. И като поровиш в нета се оказва че това се случвало доста често. Невероватно!
8
4
 
13
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Какви са тия кораби,дето още на втората година след пускането правят тежки аварии????
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Евала хейтърите, евала
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките хора, направо го преживях заедно с тях. Който не е попадал в такава ситуация, не знае какъв ужас е.
5
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия си заработиха заплатите отвличайки ббогати хора от лукса на лайнера и настанявайки ги в салони по физическо на хляб и сухари:)Милионерите си падат по такива атракции и ще увеличат бюджета на спасителните служби.
4
5
 
39
 
! Отговори
Shark преди 5 години
Да, "Зрелищна операция по евакуиране.." Само зрелища търсите, и сеири и клюки. Ей затова мразя журналята, това е най-долнопробната професия. Да търсиш зрелище в чуждото нещастие.
3
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имам един съсед нападжия, който миналата година бе на круиз, под прикрие . След като се върна, вече не бе същия. С променена походка и много не говореше за преживяното. И до ден днешен, като го попиташ вика, мани, мани, не е за разправяне. После се разбра че там са разорали задния двор.
2
3
 
7
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
NASDAQ реагира веднага на тази световно значима новина и се покачи с 3%.
1
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телевизиите прекалиха, чак пък зрелищна спасителна операция- такава беше при случая с "Коста Конкордия", тук си имат площадка, на която си кацат и товарят хората.