Рецептата Dnes: Тирамису с ягоди

Сладко изкушение, което гали сетивата
27 мар 2019 08:20, Илияна Николова
0
Рецептата Dnes: Тирамису с ягоди
Снимка: istock

Продукти:

  • 24 бр бишкоти
  • за крема:
  • 330 г маскарпоне
  • 3 с л пудра захар
  • 1 с л портокалов ликьор
  • 360 мл готварска сметана (35 %)
  • пюре:
  • 400 мл ягоди
  • 2 с л портокалов ликьор
  • 50 гр захар
  • 60 мл портокалов сок
  • за украса:
  • какао на прах
  • шоколад
  • ягоди
Приготвяне:
 
на крема:
В малка купа се смесват сиренето маскарпоне, пудрата захар и 1 с л портокалов ликьор. Към тази смес се добавя разбитата с миксер сметана.
 
на пюрето:
Ягодите се разбиват на пюре с пасатор или блендер, заедно с портокаловия ликьор, захарта и портокаловия сок. Пюрето се прехвърля в плитък съд.
 
на тирамисуто:
Половината бисквити се потапят в ягодовото пюре и се нареждат на дъното на формата. Заливат се със 120 мл от пюрето и половината от сметановия крем. Същото се повтаря с останалите бисквити, пюре и крем, за да се получи втори пласт. Горният пласт се заравнява с шпатула (лопатка). Покрива се с фолио и се поставя в хладилник за 8-12 часа, за да се напоят бисквитите и да се стегне. Преди поднасянето се наръсва с какао и/или настърган шоколад, украсява се с ветрило от ягодки.
 

0
Още по темата: рецептатирамисуягоди
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари