Първанов обеща: Няма да влизаме в режима на скандали

Основната цел на "Коалиция за България“ е да ражда идеи
30 мар 2019 16:30, Нели Христова
64
Първанов обеща: Няма да влизаме в режима на скандали
Снимка: Булфото

"Няма да влизаме в режима на скандали, каквито виждаме между двете основите партии и някои други парламентарни формации", това обеща Георги Първанов, президент на България в периода от 2002 до 2012 г. и основател на ПП АБВ по време на пресконференция, съобщава Агенция "Фокус".

Неговата партия е част от "Коалиция за България“

"Поздравявам колегите за подписването на споразумението и създаването на коалицията с ясните програмни управленски ангажименти и разбира се за избраното име. В момента, в който се появи името на новата коалиция в публичното пространство, прочетох различни реплики и закачки“, коментира той.

"За нас тримата (с Румен Петков и Ивайло Калфин) това е сантимент. Преди 20 години ние с г-н Петков, заедно с проф. Кръстьо Петков, Николай Камов, Александър Радославов сме създавали една коалиция, която постави в основите си истински работещи ценности, както социални, така и национални“, каза Първанов. 

Според него обаче днес в българската политика има две тенденции при сформиране на коалиция - едната е на изолационизма и монопола, а другата е на работещите и равнопоставени.

"Ние ще бъдем източник на много идеи, на един същностен идеен дебат. Няма да влизаме в режима на скандали, каквито виждаме между двете основите партии и някои други парламентарни формации. Нашата нисша е друга, ние ще раждаме идеи, ще отстояваме идеи, защото българската политика има нужда от това“, изтъкна бившият президент.

Според Първанов моделът на управление в страната трябва да се смени. "Ние сме алтернатива на двуполюсния модел на българската политика“, посочи още Първанов. По думите му политиците в страната не се ангажират с това да създават идеи, а скандали. Той отбеляза, че "Коалиция за България" остава отворена за включването и на други политически партии в нея.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия нямат собствен електорат и се надяват на заблудени бабички, които по спомени ще гласуват за Коалиция за България.

Спонсорирани публикации