10 начина да спестим от лятната почивка

Не е задължително перфектната почивка да стопява всичките ни спестявания
2 апр 2019 21:10,
20
10 начина да спестим от лятната почивка
Снимка: Reuters

Лятната почивка често може да бъде сериозна дупка в джобовете ни, особено ако сме се насочили извън страната. Това обаче не трябва да ни спира, защото за посветените има много начини да се спести от разходи, без това да влияе на качеството на почивката.

1. Ранни резервации

Където и да пътувате, ранната резервация може да ви спести много излишни пари. Колкото по-близко до датата на пътуването резервирате, толкова по-скъпо ще излезе.

2. На кого му е нужна гледка?

Ако ще запазвате апартамент или стая, можете да забележите как цената се покачва в зависимост от гледката. Сумата може да ви излезе наполовина само като се лишите от това удоволствие. Пък и в повечето случаи туристите използват стаите само за спане. Истинското приключение е навън.

3. Избягвайте почивните дни

Знаем, че всички работят и това ще е малко трудно, но всичко извън празниците е в пъти по-евтино. Дори в дните от понеделник до петък падат цените на самолетни билети и хотелски стаи просто защото са по-необичайни и неудобни за туристите.

4. Потърсете мнения онлайн

Няма да сте първите, които посещават дадено място. В интернет пространството със сигурност има мнения от хора, пътували до там. Те могат да ви дадат ценни съвети.

5. Пътувайте с ръчен багаж

Чекирането на багажа може да бъде по-скъпо и от самия самолетен билет. Всяка авиокомпания съобщава изискванията си за размери на ръчния багаж, които почти винаги отговарят на малък куфар, които би бил напълно достатъчен за една лятна почивка.

6. Проучете избраната дестинация

Предварителната подготовка може да ви спести много главоболия и пари. Проверите за безплатни атракции или интересни места, за да не съжалявате после, че сте ги пропуснали.  

7. Използвайте градския транспорт

Естествено, че е по-лесно да влезете в таксито и да ви спрат, където пожелаете, но може да има също толкова удобен градски транспорт, буквално срещу стотинки. На летищата и гарите винаги има бюро „Информация“, където можете да питате.

8. Питайте за отстъпки

Няма нищо срамно в желанието да спестите пари. Повечето цени и без това са извънредно надути специално за туристите.

9. Възползвайте се от All inclusive

Много от хотелите предлагат закуски и вечери. Опитването на местната кухня определено не е за пропускане, но храната може да бъде много скъпа. Не е нужно да се охарчваме три пъти на ден.

10. Сувенири

Сувенирите винаги са привличали туристите, защото носят спомена от пътуването. Но често можете да видите едни и същи артикули на коренно различни цени. Често фактор е разположението на магазините. Ако са близо до някоя забележителност или просто на известни места, цените на сувенирите могат да са в пъти по-скъпи от реалната им стойност. Същите неща може да вземете на приемливи цени от не толкова натоварените места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: лятопочивкиспестяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
17
 
3
 
! Отговори
dea преди 4 години
as dopredi niakolko sedmici biah na pochivka v ispania iskarah 3 meseca beloto e chisto pulno e po klubovete sas hubavici ot cel sviat kvo mu trebva na samotnik kato men ta dobre si iskarah a povecheto nashi sanarodnici rabotiat tam kato obshtaci kolkoto dasi platiat naema i daimat kolkoto da preghiviavat a drugite terikati i terikatki gi poiznasiliha
23
1
 
30
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Не пести от правопис, ей :)
22
2
 
32
 
! Отговори
Радо преди 4 години
Евала на ***, който е превел статията :D
21
2
 
38
 
! Отговори
а преди 4 години
Или просто - ако имаш кола - напазарувай от супермаркет по пътя - и отиди на безплатен плаж, с палатка.АХХХ АНАТЕМА - крещят в момента българските ШЕФОВЕ на хотели - КАК МОЖЕ - ми може, айде, дух айте и чао.
20
1
 
33
 
! Отговори
размислих преди 4 години
Сега след втори прочит на публикацията размислих - всъщност не съм чак така изморен ! ! ! Следователно - н и к а к в а почивка за мен . . . . .
19
1
 
45
 
! Отговори
до Габриела Джекова преди 4 години
За да спестим от лятната почивка трябва да я преместим във времето, т.е. да е в друг сезон- пролет, есен или зима. Да работим повече и да почиваме на терасата, верандата, балкона в дома си.
18
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦветановАз точно това мисля да направя, само се чудя къде, защото не искам около мен да чувам лигавия руски език.
17
20
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до Палмето,точно така е. На последната ми отпуска опуках 3 заплати за 7 дни- пътни, хотел, разходи и не съжалявам, ама никак.
16
10
 
21
 
! Отговори
раша наша преди 5 години
тази статия е за победните бг. за да ви излезе по-евтино частни квартири от 10 лв до 15 лв вие тека и тека сте цял ден на вън едно спане не се заслужава да се даде от 50 лв до 100 лв ето това може да спестите на всякъде по-нащо черноморие.а останалото всичко може да си позволите
15
20
 
64
 
! Отговори
Ветрувианския човек преди 5 години
Вместо на море ходете на язовир. Пак е вода.
14
26
 
5
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Всяко, младо- семейство,...Трябва, да- възпитава, детето- сй,...На, добрй- обноски,.Зада- бъде, изграден- човек,...Да- може, да- се- запознае,...И, подбере,....Запишете- сй- това,...
13
25
 
68
 
! Отговори
Цветанов преди 5 години
Купете си апартамент на морето, вместо да почивате под наем...
12
4
 
122
 
! Отговори
Палмето преди 5 години
Статията е отправена към болшинството от читателите,които не могат да си позволят почивка на море,но могат да си помечтаят за догодина.За почивката: или имаш пари,или нямаш.Никой не ходи на почивка за да мизерува.
11
3
 
87
 
! Отговори
123 преди 5 години
С една дума: лятото на ски, зимата на море.
10
3
 
92
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако градския транспорт е "буквално срещу стотинки", както пишат в статията, веднага тръгвам на почивка, щото в София е "буквално левчета".
9
1
 
82
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обядвайте в Хилтън, вместо в Риц.
8
1
 
94
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Купувайте бански на Пиер Карден вместо Версаче - ще ви излезе по-евтино.
7
2
 
86
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вместо на Хаваи, ходете на Карибите - ще ви излезе по-евтино.
6
3
 
10
 
! Отговори
До 4 преди 5 години
Емиии... Наваксай.... Имаш време....все още.... ;)
5
2
 
61
 
! Отговори
1 начин преди 5 години
Въобще да не ходим.