10 начина да спестим от лятната почивка

Не е задължително перфектната почивка да стопява всичките ни спестявания
2 апр 2019 21:10,
20
10 начина да спестим от лятната почивка
Снимка: Reuters

Лятната почивка често може да бъде сериозна дупка в джобовете ни, особено ако сме се насочили извън страната. Това обаче не трябва да ни спира, защото за посветените има много начини да се спести от разходи, без това да влияе на качеството на почивката.

1. Ранни резервации

Където и да пътувате, ранната резервация може да ви спести много излишни пари. Колкото по-близко до датата на пътуването резервирате, толкова по-скъпо ще излезе.

2. На кого му е нужна гледка?

Ако ще запазвате апартамент или стая, можете да забележите как цената се покачва в зависимост от гледката. Сумата може да ви излезе наполовина само като се лишите от това удоволствие. Пък и в повечето случаи туристите използват стаите само за спане. Истинското приключение е навън.

3. Избягвайте почивните дни

Знаем, че всички работят и това ще е малко трудно, но всичко извън празниците е в пъти по-евтино. Дори в дните от понеделник до петък падат цените на самолетни билети и хотелски стаи просто защото са по-необичайни и неудобни за туристите.

4. Потърсете мнения онлайн

Няма да сте първите, които посещават дадено място. В интернет пространството със сигурност има мнения от хора, пътували до там. Те могат да ви дадат ценни съвети.

5. Пътувайте с ръчен багаж

Чекирането на багажа може да бъде по-скъпо и от самия самолетен билет. Всяка авиокомпания съобщава изискванията си за размери на ръчния багаж, които почти винаги отговарят на малък куфар, които би бил напълно достатъчен за една лятна почивка.

6. Проучете избраната дестинация

Предварителната подготовка може да ви спести много главоболия и пари. Проверите за безплатни атракции или интересни места, за да не съжалявате после, че сте ги пропуснали.  

7. Използвайте градския транспорт

Естествено, че е по-лесно да влезете в таксито и да ви спрат, където пожелаете, но може да има също толкова удобен градски транспорт, буквално срещу стотинки. На летищата и гарите винаги има бюро „Информация“, където можете да питате.

8. Питайте за отстъпки

Няма нищо срамно в желанието да спестите пари. Повечето цени и без това са извънредно надути специално за туристите.

9. Възползвайте се от All inclusive

Много от хотелите предлагат закуски и вечери. Опитването на местната кухня определено не е за пропускане, но храната може да бъде много скъпа. Не е нужно да се охарчваме три пъти на ден.

10. Сувенири

Сувенирите винаги са привличали туристите, защото носят спомена от пътуването. Но често можете да видите едни и същи артикули на коренно различни цени. Често фактор е разположението на магазините. Ако са близо до някоя забележителност или просто на известни места, цените на сувенирите могат да са в пъти по-скъпи от реалната им стойност. Същите неща може да вземете на приемливи цени от не толкова натоварените места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: лятопочивкиспестяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
1
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
1 година, 5 месеца и 2 дни е добро постижение за статия на заглавна страница. Продължавайте да я държите още. На мен много ми харесва и си я препрочитам понякога. Не ми харесват сезонните почивки на море, язовир, езеро, река, планина, гора, поле, нива, ливада, хотел, къмпинг, мотел, хижа, къща за гости, екскурзии, пътувания, поклонения и тн. Това са наследствени психични недъзи на отрудени тютюнопроизводители, спящи под волските коли на минерални бани едно време.Нищо против баните, естествено...
63
0
 
5
 
! Отговори
хм преди 3 години
С извинение, но ако някой ще ги следва всички стъпки и ще си брои стотинките, по-добре хич да не ходи на почивка или просто да я намали с 1-2 дена. Поне това е моята философия. Не се ли отпуснеш, а ходиш с елката в джоба, каква почивка е това?
62
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Махнете я тази статия, съветите и без това са безсмислени, а вече стои повече от година тук
61
0
 
5
 
! Отговори
Палмето преди 3 години
Тази статия е като мехлем на рана за народа,и като люта чушка в заден двор за хотелиерите по морето.Те много и се кефят,а министърката Хангелакова направо си примира от кеф като я чете.
60
1
 
15
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ТАЯ ГОДИНА НАИСТИНА СТАНА МАЗАЛО С ЛЯТНАТА ПОЧИВКА
59
2
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
махнете я тази статия, безсмислена, а вече е на повече от година.
58
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако някой някога е ходил на почивка, тази статия ще му се стори повече от излишна. Клишета с претенции за съвет.А ако наистина искате да спестите от лятна почивка, просто си стоите вкъщи.
57
2
 
14
 
! Отговори
Палмето преди 3 години
Като казах ,,догодина'',нямаше как да предвидя ситуацията с КОВИД-19,но може да се смята пак за догодина 20121. А и, така и така сте я оставили статията за тази/нулевата година,не я сваляйте за сега,няма смисъл.Оставете я и за 2021,такава статия си е винаги актуална.
56
1
 
24
 
! Отговори
ннн преди 3 години
Свалете я вече тази статия, тя отдавна направи година
55
0
 
25
 
! Отговори
ЦСКА преди 3 години
Аз пък прочетох 10 начина да се спасим от лятната почивка.
54
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До лятото няма да имаме и отпуски, защото ни принуждават да си ги вземаме.
53
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
най-добре се спестява като не ходиш
52
3
 
36
 
! Отговори
Иван преди 3 години
Като гледам май всички ще спестим доста от лятната почивка тази година ...
51
2
 
71
 
! Отговори
как да спестим пари преди 4 години
10 начина да спестим от лятната почивка - пропусни лятната почивка, пропусни лятната почивка, пропусни лятната почивка, пропусни лятната почивка, заради Коронавируса няма да имаш пари за лятната почивка, няма пари и за зимна и есенна и пролетна почивка .. моля, пак заповядайте за съвет
50
31
 
4
 
! Отговори
Ahaha преди 4 години
Спестявайте за море , селяци :Д
49
0
 
45
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
1 ГОДИНА НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА ! ЯВНО НАЙ-ДЪЛГО СТОЯЛАТА ТЕМА НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА Е ПОЛИЧБА-ПРЕДВЕСТНИК, ЧЕ ЩЕ ИМА СУПЕР СПЕСТЯВАНЕ ОТ ЛЯТНАТА ПОЧИВКА!
48
1
 
17
 
! Отговори
One преди 4 години
Аз си имам вила. И кучето си търчи по двора и детето и то. Има и кой да ми го гледа детето, докато сме на плаж със жената. Само тоя вирус да видим какво ще го правим.
47
0
 
50
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
До Анонимен 46БРАВО ИЗПРЕВАРИ МЕ С 1 СЕДМИЦА ВЪВ НАЙ-ДЪЛГО СТОЯЛАТА ТЕМА НА ЗАГЛАВНАТА СТРАНИЦА !!!ТЪКМО ЩЯХ ДА НАПИША, ЧЕ 11-ТИЯ НАЧИН Е КАТО СИ Я СПЕСТИМ ИЗОБЩО ЗА КОЕТО КОРОНА ВИРУС 2019 ЩЕ СЕ ПОГРИЖИ :D
46
1
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОВИД 19 вече ни осигури спестяването. След няколко дена ще приемаме за екстремна екскурзия ходенето до супермаркета.
45
5
 
2
 
! Отговори
olo преди 4 години
До Танюмайка си и сестра си визираш, селЮ. bon votage!

Спонсорирани публикации