Преди да сложи край, Хитлер настоял: Ще устоя или падна с Берлин!

Неговият пилот си спомня за последните минути на фюрера
4 апр 2019 20:30,
130
Преди да сложи край, Хитлер настоял: Ще устоя или падна с Берлин!
Адолф Хитлер на сватбата на Ханс Баур. Снимка: Mediadrumimages/DailyMail

Ханс Баур е мъжът, на когото Адолф Хитлер се е доверявал да го пилотира.

Личният му пилот и приятел Баур е станал свидетел на последните минути на нацисткия лидер.

Годината е 1945, датата - 30 април. Адолф Хитлер знае, че войната е загубена и отнема живота си, заедно с Ева Браун, с която е сключил брак на предния ден.

Неговият приятел Ханс Баур е от последните, видели канцлера жив. В своите мемоари, които ще бъдат преиздадени, пилотът разказва за последните думи, които нацисткият лидер казал на своя пилот, пише DailyMail.

"Слагам край днес", обяснил Хитлер на Ханс Баур, който надживява своя приятел и умира през 1993 г. на 96 г.

"Баур, искам да ти кажа довиждане. Времето дойде. Моите генерали ме предадоха, моите войници не могат да продължат и аз също", спомня си Баур.

"Войната ще свърши с падането на Берлин", заявил Хитлер. "И аз ще устоя или падна с Берлин", настоял той.

Пилотът си спомня, че се опитал да разубеди Хитлер.

"Казах му, че все още има налични самолети и мога да го закарам до Япония, или Аржентина, или при някой от шейховете, които бяха много приятелски с него заради отношението му към евреите", обяснява Баур в мемоарите си.

Фюрерът бил непоклатим. "Един мъж трябва да събере достатъчно кураж да се изправи пред последствията, следователно слагам край сега. Знам, че утре милиони хора ще ме проклинат - това е съдба", били думите на Хитлер.

Според неговия пилот фюрерът знаел, че руснаците знаят, че той се крие в бункера. Страхувал се, че ще използват снаряди и нямал вяра на защитите на бункера.

В мемоарите си Ханс Баур пише, че в знак на благодарност за 12-е години служба, Хитлер му дал ценна картина. Минути по-късно Хитлер и Ева Браун се самоубили.

Самият Баур не успява да избяга от съдбата. Той е заловен от съветската армия, прострелян е и в последствие кракът му е ампутиран. Прекарал е 10 г. в Съветски затвор, където е бил разпитван за информация за Адолф Хитлер.

Двамата стават близки през 30-те години, когато пилотът е нает, за да помогне в придвижването на Адолф Хитлер по време на обиколките му в Германия. Няколко години по-късно Хитлер става кум на сватбата на Баур. Фюрерът е ценял своя пилот, дори му подарил чисто нова кола за 40-я рожден ден.

В дневниците си Баур пише, че Хитлер му имал вяра и това довело до по-приятелските отношения между двамата.

"В крайна сметка, отново и отново, неговият живот зависеше от моите умения и той разбираше, че винаги давах най-доброто от себе си за него", пише Баур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
4
 
11
 
! Отговори
Наполеон Бонапарт преди 5 години
Хитлер е бил чудовище и няма никакви реални военни заслуги. Направо е смешно да бъде сравняван с Наполеон, смятан от повечето експерти за най-великия пълководец в историята.Франция е най-великата страна и ще ви кажа защо. Без нея нямаше да има нито Англия, нито САЩ, нито Германия, нито ЕС. Англия е първата френска колонния, завладяна през 1066г., САЩ стават независима държава заради Франция, а Германия се обединява благодарение на френските революционни идеи за Нация. Франция - 1500г. величие!
100
12
 
2
 
! Отговори
САЩ са номер едно! преди 5 години
САЩ имат територия два пъти по-голяма от Римската Империя в своя пик и пет пъти по-голямо население. В историята не е имало друга страна, която да е била толкова могъща и да упражнява толкова силно политическо, икономическо, технологично и военно влияние върху света, като Велика Америка. Без помощта на САЩ, сега нямаше да има Франция. Франция е политическо и икономическо джудже и е жестоко комплексирана от Америка, както и от Англия, която разгромява Наполеончо и мераците му за хегемония.
99
6
 
13
 
! Отговори
Vive la France преди 5 години
Наполеон е най-великия пълководец, а Хитлер е един истеричен пaлячо и масов убиец, който не е имал тoпките да се изправи като мъж пред победителите и да признае поражението си. Между другото без Наполеон и френските просветителски идеи за нация, сега нямаше да съществува Германия (нито САЩ). И те си го знаят. Щяха да си останат нацепени на стотици смешни държавички. Германия винаги е завиждала на величието на Франция, на културното й и на цивилизационното й превъзходство.
98
0
 
2
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
до додоПознал си само че Адолф Хитлер е англофоб което го е знаел и ЧърчилНяма непобедими империиТова колко способни и кадърни са германските национал-социалисти е английска хибридна измишльотина с цел да се постави ударение на Източния фронт и да не се забележи колко слаба държава е била Великобритания и че за малко Хитлер не я е завладял цялатаДа те изпревари некъв Гагарин кат си заложил на Ото фон Браун?Непобедимата испанска армада на Пеневите червени вандалусийци как ги тресна а?
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради този *** Хитлер и неговата шайка от *** се преобърна света!От там тръгна и съдбата на България за следващите години, ако не и векове!
96
0
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
до 100Аз съм следвал Археология но не съм тясно специализирал с двете св. войни та неминуемо съм изпуснал да прочета доста книгиПисателското расистко начало в Англия почва с Хърбърт Уелс дето искал да изтреби всички китайци и също е антикомунистЧЪРЧИЛ е ПИСАТЕЛ-Евгеник и негов донякъде ученикЧърчил се е възхищавал от Мусолини които простичко е казал че за него ЛЕНИН е РУСКИ национален предателЗа Чърчил всички заговори срещу Британците идват от германският евреин Карл Маркс5 май 1948
95
0
 
0
 
! Отговори
Народна Просвета преди 5 години
"I have dug my place in this town and i will either triumph or i will die" - А. Шикългрубер. добре. А един мармот завива батълкрузера с флага на гросдойчланд.
94
3
 
14
 
! Отговори
Додо преди 5 години
Поздравления, това е единствената публикация за Фюрера, която не е открай-дойкрай лъжа и пропаганда! С изключение на дразнещите епитети нацисти и нацистка, които са лепнати на германците от англичаните с цел политпропаганда и осмиване на патриотизма им, публикацията е обективна. Да, Фюрера е бил човек на честта и не е избягал позорно зад граница, както пропагандата ни учеше! Истината е като водата - накрая все пробива отнякъде и не е далече времето, когато света ще разбере истината за ВСВ!
93
4
 
4
 
! Отговори
Футуролог преди 5 години
На Адолф Хитлер му прилягат епитети като варварин,Антихристиянин и прочиеНо видите ли:Германци и Руснаци никога не са били мишоци а по-скоро злокобниЦентърът на света от 300 г. до 2 000 г. е ЙЕРУСАЛИМЗападната цивилизация е една миша дупка за страхливци то ест краят на светаГерманския неграмотен Крал спрял мюсюлманското нашествие при Поатие с 4 000 армия а сигурно противника е бил още по-малоброенА защо в мишата дупка на края на света няма римляни?А защо при швейцарските банкери има?
92
3
 
10
 
! Отговори
До футуролога преди 5 години
Личи си,че си чел, но недостатъчно! Германците са били в супер голям подем преди втората световна. Искали са финансова независимост от евреите, затова почва и тяхното изгонване. Интересно, че никоя страна не иска да приюти евреите! После следва войната, съдружието на англичани и американци срещу немците, плана Маршал, признаването на Германия отново за държава, и врътката с измисления Холокост! Така им го слагат след 45 год, че още не могат да се оправят!
91
4
 
4
 
! Отговори
Футуролог-още и още преди 5 години
Чърчил е интелектуалец то ест учил се е като чете книгиЧЪРЧИЛ е имал писателски УМ с фантазияЧърчил е бил Евгеник то ест полурасист и презирал германския еврейски подарък Карл Маркс то ест полуантисемитХитлер нападнал СССР!....Холокоста е истинска!От гледна точка на Чърчил има нещо гнило в Хитлер миришещо на....световен заговор срещу Британската коронаТо Пиночет мразел англичаните та Хитлер ли?Англичаните и сами тогава са могли да изтребят евреите без този жалък червен шваба
90
3
 
3
 
! Отговори
Футуролог-зная преди 5 години
На червения комунистическо-марксистки ефрейтор от 1-та св. война Адолф Хитлер му пречело синьото полицайче ЧърчилНовият световен червен марксически ред..е от Първата..ама я загубихтеЛошите щяха да бъдат Руските,Английските,Френските империалисти а пък германеца е комунист обичащ османлийте и техните евреи като ...МарксЧервения фюрер пуснал стотици хиляди англичани вкъщи при Дюнкерк спасени от ЧЪРЧИЛ с операция ДИНАМОВ досието на МИ-6 на червения фюрер пишело:И-Д-И-О-ТРудолф Хес-същия И.
89
9
 
4
 
! Отговори
Do SS преди 5 години
Тъй нареченият Холокост е измишльотина
88
4
 
4
 
! Отговори
SS преди 5 години
Да се знае,че коментар 68 не е мой,някой ползва моя ник.Грешката на фюрера беше, че разводни силите си.Подържаше окупационна армия в цяла западна европа, армия в северна африка,армия на източния фронт.Геноцида срещу еврейте също е грешка.Като във всяка война,се правят много тактически и стратегически грешки и Хитлер не прави изключение.
87
5
 
13
 
! Отговори
юбералес преди 5 години
Ако всички политици поемаха отговорността за провалите си така както го направи Хитлер, светът щеше да е съвсем друг. Хитлер имаше топки.
86
9
 
4
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Старият нацист е излъгал!Хитлер не се самоубива,а наистина забягва в Аржентина и умира там 50те години на миналия век.Версията за самоубийството на Фюрера в бункера е дърта лъжа без никакви доказателства .
85
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Немска расаИмаше данни, че понастоящем мелезите в Германия са 24 милиона.Та твоите 78 милиона чисти са доста преувеличени.
84
7
 
0
 
! Отговори
Немска раса преди 5 години
Германците са 83 млн. от които 78 са чисти германци или над 90%.А в световен мащаб има над 250 млн. немци.А как е в Русия.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само в САЩ имa 50 милиона с германски корени. Това си е още една Германия. Мисля че в Латинска Америка - Аржентина също има няколко милиона с немски корени, то затова и аржентинците са по-умни от останалите латиноси и са изритали всички чернокожи от там навремето и са ги натикали към бразилия
82
6
 
2
 
! Отговори
Немския език преди 5 години
Е родител на английския.Всички немци разбират английски и това е нарочно.Немците сами наложиха английския по света , защото той е създаден за масова употреба.Сега Германия тихо завладя света , чрез своите роднини.Вижте кои са германските племена в Европа и ще разберете.

Спонсорирани публикации