Контрол от половинката - как да постъпите?

Ето какво да направите, ако се притеснявате
13
Контрол от половинката - как да постъпите?
Pixabay

В началото на всяка сериозна връзка, повечето партньори се конкурират за лидерската позиция и обикновено стигат до конфликти на тема „контрол”. С течение на времето, партньорите улягат, опознават се по-добре и спират да се мъчат да се контролират един друг.

 
Контролът е опит да се опитаме да опитомим другия човек, да го накараме да бъде такъв, какъвто ние искаме. Желанието за упражняване на контрол върху половинката често води до загуба на доверие във връзката, а не след дълго време се стига и до раздяла.
 
Независимо дали сте този, който смята, че е контролиран от партньора си, или пък вас ви обвиняват, че демонстрирате контролиращо поведение, и в двата случая това може да застраши романтичните ви отношения.
 
Ако се чувстват контролиран, трябва да предприемете тези 3 стъпки:
 
1. Контролът понякога е лично възприятие
 
Двама души могат да попаднат в една и съща ситуация, но да имат две много различни реакции. Например, един човек може да приеме една забележка от страна на половинката си по отношение на шофирането си като обида, да се засегне много и да се стигне до конфликт, а друг дори да не забележи критиката. Някои хора са по-докачливи и приемат всичко твърде лично, а други са над нещата и не се засягат лесно. Така че вие може да чувствате опит за контрол от партньора си заради някои негови реплики, а друг човек в ситуация, идентична на вашата, да се чувства независим.
 
2. Отърсете се от своята несигурност
 
Някои хора са по-склонни да се чувстват контролирани, когато сами не вярват себе си и/или имат проблеми със самочувствието. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един мъж не е длъжен да се съобразява с никого, особено с жената. Когато жената се опитва да контролира, контраинтуитивно го проверява по ранг, Ако мъжът е нисък ранг ще се огъне. А такъв бабата инстинктивно не харесва и ще го напусне така или иначе. Самата дума "партньори" е проверка за ранг. Не може и дума да става за партньори и това трябва да бъде ясно от самото начало. Жената е просто една стока която идва с непокътната гаранционна лепенка и мъжът прави с нея както намери за добре.
10
4
 
6
 
! Отговори
MGTOW преди 5 години
Или и съберете парцалките и и покажете къде е вратата, както аз направих с една такава "контролираща".
9
1
 
2
 
! Отговори
Милен Илиев Минков преди 5 години
Все- още, може- да- има,...Човек, имащ- тефтерче,....- Ще- сй- говорим, по- късно .....
8
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7хвърляте бомби. а случайно да си менкате кучетата и да ги таковате
7
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До взаимно довериеАз пък не обичам скришно да сгазват лука зад гърба ми ! Затова имаме приятелски семейства с които заедно правим секс с размяна на партньорите и всички сме доволни , няма излъгани ,няма сгазвания на лука зад гърба на партньора ! Който си въобразява ,че жена му ще му остане вечно вярна ,значи е наивник ! Която си въобразява ,че мъжът й ще й остане вечно верен ,значи е наивница !
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да е решила да флиртува.Знаете ли какво означава това?Дори и най-задоволените и доволни жени обичат да флиртуват понякига за да се уверят че все още са желани.Обаче тва не значи че ще правят секс с оня.Просто флирт. По вашите критерии тва газене на лук ли е или не
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е ли по добре да не газите лука?
4
1
 
19
 
! Отговори
взаимно доверие преди 5 години
Доверието крепи връзката и семейството ! Не се контролирайте ,не се следете ! Ако ти започнеш да следиш жена си ,все някога че я хванеш като прегазва лука ! Също и тя ако започне да те следи и тя все някога ще те хване като прегазваш лука ! И така ще си разбиете връзката и семейството ! Имайте си доверие !
3
1
 
12
 
! Отговори
До 1 преди 5 години
Да прав(а) сте,че такъв екземпляр не се оправя с времето,а по се задълбочава проблема му.Навреме трябва да се сложи край и да се раздели схакъв партньор,който е властен комплексар егоист.
2
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е хубаво да се контролирате.Свобода и уважение.Не е хубаво и безпричинна болезнена неоснователна ревност,която трови отношенията.
1
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Зависи ако ви контролира още от началото това означава че е прикрит психопат с робовладелчески манталитет.Тези хора не се променят само стават по-лоши! Изключително опасни са защото това да заповядват направляват и контролират им доставя удоволствие подобно на приемът на много силен наркотик. Когато изпаднат в "абстиненция" биха убили партньорът си. Примери много. Почти всяка убита жена или момиче последните години от съпруг/приятел е в следствие на това. Та-махайте се от там.Веднага.

Спонсорирани публикации