Рецептата Dnes: Пиле с балсамова глазура и лук

За разнообразие, но и с невероятен вкус
8 апр 2019 08:10, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Пиле с балсамова глазура и лук
Снимка: istock

Продукти:

6 броя пилешки гърди без кост
1 чаена лъжица чеснова сол или чесън на прах
черен пипер на вкус
2 супени лъжици зехтин
1 глава лук, нарязана на ивици
½ чаша балсамико
1 чаена лъжица босилек
1 щипка риган
½ чаена лъжичка мащерка
 
Приготвяне:
 
Овкусете добре суровото пилешко с подправките, като го оваляте в тях. Загрейте голям тиган на средна температура. Запържете пилето, докато покафенее или по 3-4 минути от всяка страна. Добавете лука. Гответе, докато и той добие кафяв цвят или още 3-4 минути.
 
Залейте с балсамовия оцет. Поръсете с още малко подправки. Намалете котлона и оставете пилешкото да къкри за още 15 минути.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отвратня,предпочитам пиле фрикасе или печено пиле пред този буламач с оцет и гадории балсамико!
1
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престанете с вашия миризлив зехтин,вонящ на гадно,има олио и толкокова други видове растителни масла,които не вонят отвратително като зехтина!развалят вкуса на ястията с вонящия противен зехтин!