Рецептата Dnes: Яхния с агнешко

Рецепта за Великден
2
Рецептата Dnes: Яхния с агнешко
Снимка: Istock

Продукти:

300 г бекон
1 кг агнешко месо за готвене
1 кг пресни гъби
1 и 1/2 кг картофи
4 моркова
1 с. л. доматено пюре
1 л месен бульон
500 мл вода
1/4 чаша брашно
сол, черен пипер на вкус
1 голяма глава лук
5 скилидки стрит чесън
1 и 1/2 чаши червено вино

Приготвяне:

Овкусете месото със сол, черен пипер и го поръсете с брашното. В добре загрята дълбока тенджера с мазнина, задушете до златисто нарязания бекон, след което го отделете в чиния. В същата мазнина запечатайте месото за около 3-4 минути за всяка страна. След това го отделете при бекона и задушете лука и чесъна.

Прибавете виното и след няколко секунди и нарязаните гъби. Засечете 10 минути и върнете месото при останалите съставки. Прибавете бульона, водата, доматена паста, сол, черен пипер, джоджена, картофите и морковите нарязани като за яхния. След като заври, намалете котлона и гответе на бавен огън около 1 час и 45 минути. 

Още апетитни рецепти може да намерите в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди Великден е срамота и грехота да се публикуват такива рецепти. Освен това агнешкото е най-вкусно само печено, всички останали рецепти са разваляне на хубавото месо.
1
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ей сега ще я яхна...

Спонсорирани публикации