Престъпните арабски кланове в Германия – солидарност и обети за мълчание

Много рядко членовете на клановете биват изправени пред съда
Обновена: 13 апр 2019 14:41 | 13 апр 2019 14:30, Боряна Павлова
49

200 000 души са замесени в дейностите на престъпните арабски кланове в Германия. Дългата ръка на правосъдието обаче трудно стига до тях.

Те перат парите си чрез наргиле барове в германската столица Берлин и полицията взима на прицел тези заведения.

Представители на криминалната служба, митнически служители и одитори проверяват едно такова заведение в най-мащабната подобна акция в Берлин. Тук е и кметът на район Берлин Нойкьолн Мартин Хикел.

Този път обаче следователите установяват само по-дребни нарушения - тютюн без бандерол, нарушения на фирменото право и по закона за защита на непълнолетните лица.

Мартин Хикел обаче е категоричен, че трябва да има нулева толерантност към подобни престъпления.

"При тези целенасочени проверки на санкции подлежат както малките, така и големите закононарушители", категоричен е кметът пред DW.

Подобни масирани акции са част от офанзивата срещу арабските кланове, които често са свързани и с доста по-големи престъпления.

Много често се оказва, че е трудно членовете на арабските престъпни кланове да бъдат изправени пред съда, независимо от престъпленията. Проблем е, че много хора не искат да свидетелстват.

Затова държавата влиза в контраофанзива - конфискува скъпи коли, имоти. Достатъчно ли е обаче?

"Вътрешната класова солидарност, базираща се на роднинските връзки помежду им прави съучастници и онези, окито не се забъркват в престъпление. Тези хора са дали обет да мълчат, което затруднява неимоверно задачата на следователите", посочва експерта по престъпността в арабските кланове Ралф Гадбан.

Престъпленията на клановете създават главоболия и на онези, които не са замесени в тях, смята и Хадил Ргийз. Тя е загрижена, че действията на клановете засилват предубежденията срещу мюсюлманите.

"Особено главната улица е превзета от мафиоти или както там ги наричат. Всеки момент може да се случи нещо, убедена съм", казва тя.

Притесненията на кмета са подобни. Според Мартин Хикел още мигранти могат да бъдат въвлечени в дейностите на клана, ако държавата не предприеме мерки.

 


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чували на главите и на Луфтханза посока пустинята.
20
0
 
18
 
! Отговори
м-42 преди 1 година
Арабин означава,камилар.от тях какво,очакваш
19
1
 
17
 
! Отговори
Жоро преди 1 година
По-добре руски кланове отколкото арабски.
18
0
 
15
 
! Отговори
хммм преди 1 година
това е Вединг на видеото не е Нойкъолн, погледах малко като минавах оттам. Така и не става ясно обаче в статията ви с какво се занимават тия дупедигaчи. Мафия е общо казано, Берлин има съвсем други проблеми и ако германците не се усетят навреме ще пламне първо тоя град. Аз живея тук и ми е по-ясно очевидно и от кмета на Бецирка за какво става въпрос. Арабите не са турци, те са още по голяма измeт, не напразно ги мрази целия свят.
17
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И у нас също арабите перат парите си чрез наргиле барове.И не само.
16
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Никакви арабски кланове! Това са германци. Няма да етнизирате проблема!
15
5
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оооо, германците още нищо не са усетили от ислямското"присъствие" в страната си.Трябва да минат поне 500 години за да разберат кава е тази напаст.Като не четат историята на Балканите а само гледат да внасят тука раздори и да размахват поучително пръст...но дойде и техния ред.
14
44
 
14
 
! Отговори
абдул шварц преди 1 година
Пак дискриминация към арабите и мюсюлманите. Докато българите са едни от най-големте престъпници в западна европа, тях никой ги не закача.
13
2
 
26
 
! Отговори
Присмехулник преди 1 година
мама меркел на демократичното щази се е погрижила да не пишете за тези неща!
12
3
 
33
 
! Отговори
Щерю преди 1 година
- Дали да не им дадем пари на германците да ги интегрират?
11
1
 
33
 
! Отговори
Има начин заСправяне преди 1 година
с подобна напаст.
Но методите са от онези, заради които шефовете на Хелзинкската комисия в САЩ отправят апели, като ловко се правят на не особено добре запознати с конкретната ситуация. Както например сега беше отправена забележка по повод събитията в Габрово - не се правело достатъчно за справяне с престъпления, изразяващи дискриминационно отношение спрямо ромите. Странно, към всяко посолство има и разузнаване, и прес аташе. Тези хора не знаят ли, че етническите българи са дискриминираните днес
10
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В собствените им държави надали си позволяват "мафиотски" игри но като отидат на запад и видят свобода човешки права и стават големи бандити понеже каквото и да направят ще ги защитават, такива хора трябва да са в затвора може и нещо ДРУГО.
9
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не ми пука за Германия,за БГ се притенявам с ромската популация и с о р о с к а т а ,идържавната им подкрепа.
8
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истинските притеснения на кмета ще дойдат когато тези "гости" си направят ДПС и ДОСТ.И чак тогава германците ще видят как кон боб яде.
7
27
 
11
 
! Отговори
Франкофон преди 1 година
Като учех френски навремето тъй като съм потомствен франкофон и твърдя че Франция е най-великата държава в Света след Сащ ми се смееха германофилистиците как трябвало немски да се учело щото БМВ Мерцедес и разбииш ли нямало араби като във Франция.Аз си знаех че бяха глу.аци но те още не са го осъзнали май!
6
4
 
42
 
! Отговори
Мухаха преди 1 година
Няма да се тревожите дълго . Скоро тези кланове ще погледнат и към политиката . И ще започнат да кандидатират свои хора за кметове... съветници... парламент .... полиция... министри... и един хубав ден - министър председател - Арабчо / по милоста на Алах / и вече никой няма да се тревожи за кланове, престъпност, кражби , рекет, убийства в Германския халифат . Клановете ще станат Корпорации, а мафиотите - бизнесмени ..
.... както вече това отдавна се случва в България/ .
5
1
 
30
 
! Отговори
бай ганю преди 1 година
и източно европейците не сме света вода не напита
на немеца му е писнало от контрастни култури етноси и не способни да се интегрират
в моента в който изразят негативното си настроение срещу нещо неправилно и веднага биват обявявани за расисти фашисти нацисти ....а всъщност те не са просто искат ред типичен за тяхната си култура към която пришълците не могат да се интегрират
4
39
 
22
 
! Отговори
привет от Германия преди 1 година
Арабските и турските кланове в Германия с мед и масло да ги храниш пред руските кланове в България ! Поне 80 % от тях имат легален бизнес и си плащат данъците и Германия печели милиарди евро ! А рунак в България данък не плаща ! Това е горчивия *** на братушката ! Дори най-големите руски нефтени компании в България се водят уж на загуба за да не плащат данъци !
3
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нищо ново за радикалната джамия Германия.
2
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мартин Хикел да се оплаче на Меркел ханъм.Това са гостите и.Не разбирам защо DW трябва да ни информира за нещо което българите отдавна знаем.И у нас е така от години,вече и в Германистан които ни критикува че не желаем ислямски "бежанци".

Спонсорирани публикации