Нинова: Отговорност за изборите вече носи Националният съвет

Предложих листа, Националният съвет реши друго, отбелязала соцлидерката
Обновена: 14 апр 2019 22:50 | 14 апр 2019 22:49,
114
Нинова: Отговорност за изборите вече носи Националният съвет
Снимка: БТА

Оттук нататък за резултатите от изборите носи отговорност Националният съвет, е заявила лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на заседанието на НС, цитирана в съобщение на пресцентъра на БСП.

Още по темата

Няколко пъти, на последните заседания на Националния съвет, очакват от мен да кажа, че поемам отговорността за тази листа и за тези избори. Щях да я нося с оставка, ако загубим, това важеше до днес, до решението на Националния съвет, което уважавам, пожелавам ви успех и съм сигурна в победата, е заявила тя.

Ние можем да победим на тези избори и съм сигурна, че ще го направим, е казала още Нинова. Предложих пред вас листа от името на Изпълнителното бюро, Националният съвет реши друго, е отбелязала лидерът на БСП.

След девет часа дебати избрахме своята листа за европейските избори, надявам се, че с това опровергаваме чужди и наши твърдения, че сме диктаторска и еднолична, вождистка партия, е посочила Нинова.

От пресцентъра на БСП съобщават също, че листата за европейските избори на БСП е приета със 110 гласа "за", без "против" и един "въздържал се".
Били са направени два самоотвода - на Антон Кутев и на Янаки Стоилов.

В утвърдената листа водач е Елена Йончева, втори е Петър Витанов, следван от Цветелина Пенкова и началника на кабинета на президента Иво Христов. Пети е Сергей Станишев, след него е Иван Кръстев, седма е Деница Златева, осми - Румен Гечев.

Девети в листата на БСП е Момчил Неков, десети - Велизар Енчев, следвани от Димитър Данчев, Тодор Стоилов, Валери Жаблянов, Мариела Модева, Десислав Тасков, Крум Дончев, Емил Георгиев.

В първоначалното предложение за листата името на Сергей Станишев не фигурираше, а се предвиждаше Янаки Стоилов и Деница Златева да са на второ и трето място, следвани от Иво Христов, който е от гражданската квота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
16
 
14
 
! Отговори
човек от народа преди 5 години
Аз още миналата година, когато тази започна неистово да клати държавата, започнах да заделям в зелено. Не дай боже да узурпират властта, да не гладуват децата ми.
73
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега освен да измитаме Борисов трябва да мислим и за измитането на Станишев чрез преференциите като се гласува примерно за В.Енчев...
72
5
 
13
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Цоциалист е - душа дава, ЗА ДА ЦОЦА ОТ НАРОДА! Тия за една европейска заплата ЩЕ СЕ ИЗБИЯТ ПОМЕЖДУ СИ, пък ако случайно дойдат на власт, не ми се мисли КАКВО КРАДЕНЕ ЩЕ ПАДНЕ! Виденовта зима ще ни се стори НАПРАВО КАТО РАЙ!
71
3
 
6
 
! Отговори
единомислец преди 5 години
До АнонименЩом може да си позволи разномислие значи е силна организацията. Бъркаш *** единомислие с единодействие. А пък другаде мразят да мислят и само целуват ръце, и затова сме на такова дередже. Първи от зад напред в Европа. В единия случай грешките се коригират в движение, а при целуващите, само ако вожда по боже озарение се сети, бръкнат му в копанята или при катастрофа...Ако ГЕРБ имаха вътрешен коректив извън парцелирането на доходите на групировките, ехе къде щяхме да сме !!!!
70
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много хитър ход на Нинова.Сега и противниците и, в собствената и партия, ще гласуват за БСП, подкрепяйки Станишев. Браво! БСП печелят гласове по този начин.А дали ще влезе Станишев - все ни е тая. Дали той или друг - за нас нищо досега не са направили и няма да направят, но за тях остават големите облаги.
69
9
 
14
 
! Отговори
/*_*\ преди 5 години
И това нещо на снимката иска да е премиер? Ясно и показаха и то от нейната партия , че няма думата. За тия комици аз няма да гласувам.
68
5
 
11
 
! Отговори
Явно преди 5 години
Иво Христов постепенно се "налага' като "популярна личност", за да скочи до премиер или президент.Както каза Витанов(БСП), Христов е изявен левичар.( не е изненада: всички от президентството са фенове на левичарството.)Станишев, Христов- наследници на "златното минало".
67
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще гласувам за БСП защото това е единственият шанс срещу ГЕРБ, но ще гласувам мажоритарно Станишев е грешка
66
12
 
12
 
! Отговори
Веселба преди 5 години
Малеее Крах.Черната шаманка получи яки червени шутове.
65
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е нали има и мажоритарен елемент във вота! може да се преско4и станишев!
64
3
 
10
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Ето,до какво може да доведе, едно зам.монистърско уволнение!
63
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защитникът на ИК Сергей Станишев ще отклони голям брой гласоподаватели склонни да гласуват за БСП. По отношение на неговата кандидатура Корнелия беше 100% права.
62
7
 
5
 
! Отговори
Любов необяснима преди 5 години
Кака *** аз обичами от всичко друго се отричам!Като нея няма втора,тя е моята опора!Само с мисълта за нея,ходя,дишам и живея!Защо ли станах неин фен,какво запали огъня във мен?Дали е снагата и дивнаили че е хиперактивна?Дали желязната и воля,спасяваща ни от неволя?Или интелектът тъй могъщ,навсякъде потребен,вездесъщ?Но всичко туй е без значение,защото тя е мое вдъхновение!
61
16
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За БСП разбрахме - гласуват по съвест, а не по нареждане отгоре. А акк е при ГЕРБ, как е при всевдопатриотите, как е при ДПС. Там кой определя листите... всички знаем.
60
15
 
19
 
! Отговори
ДртПрч преди 5 години
Не й мина номера на Буля Корнела, а може и това да е била и целта. Сега си има оправдание за загубата на изборите. Хитруша си е тя ;-)
59
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стана ясно, че националният съвет на БСП не е от мъже. Националният съвет на БСП си иска ББ и ГЕРБ. Герговщината в БСП взе връх.
58
7
 
13
 
! Отговори
Един от севера преди 5 години
Нито една политическа партия не заслужава да е на власт и това всеки го знае. Подли гадни кърлежи!!!!
57
5
 
16
 
! Отговори
do 65 преди 5 години
Серж и въобще комунистите не са мъже. Тяхната лидерка колко пъти казваше на примиера да се разберат като мъже.
56
13
 
25
 
! Отговори
Партиен член преди 5 години
Нинова,ти добре се отцепи ОТ НАС,но зададе ли си въпроса какво ще стане с теб ,ако НИЕ те отцепим ?! Май не разбираш,че с твоите неадекватни действия все повече затъваш в блатото на безизходицата ?! Време е да спреш да мислиш за себе си като единствената,не поклатимата,несменяемата,защото дотегна на всички ни !!!
55
16
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
г-жо Нинова ,предадоха Ви,изиграха Ви много подло !бг мъжете са мижЕтурки всички до един - страхливци, продажници,интригатни,без идеали,без морал,без чест .

Спонсорирани публикации