Платформата на ГЕРБ за ЕП: кохезионна политика, миграция, отбрана

От партията залагат на най-малко 7 евродепутати
Обновена: 14 апр 2019 13:55 | 14 апр 2019 13:25, Нели Христова
48

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес, партия ГЕРБ представя политическата си платформа за предстоящите европейски избори на 26 май.

"Силата на нашата платформа е, че ще защитаваме това, което се припокрива с приоритетите на ЕНП - кохезионна политика, миграция, отбрана. Благодаря на всички структури в страната, включително и на СДС, които правят всичко възможно, за да се подготвим максимално добре на предстоящите европейски избори.", заяви заместник-председателят на партията Цветан Цветанов, цитиран от NOVA.

"Нямам съмнения, че днес ще бъде представена една прекрасна платформа. Въпросът е тя да стигне до българските избиратели. Опитът да превърнем дебата за Европа във вътрешнополитически дебат не е правилен. На този прекрасен отбор, на тази прекрасна платформа желая успех”, каза председателят на СДС Румен Христов.

"Правителството на ГЕРБ и Бойко Борисов отвориха нова страница в отношенията ни със Западните Балкани. Ще работим за намаляване на цените на роуминга в тези страни", каза още Габриел, която води листата на ГЕРБ за предстоящите избори. Тя добави, че сред приоритетите на партията ще бъдат премахване на фалшиви акаунти, обучения за безопасност онлайн, както в училище, така и в бизнеса, да се подобри достъпът до интернет в селски и отдалечени райони, безплатен безжичен интернет навсякъде в страните от ЕС за по-лесна свързаност на бизнеса и хората, както и създаване на Европейски център за киберсигурност.

„Понякога европейският бюджет звучи много неразбираемо за хората. Истината е, че той прилича на един семеен бюджет. Както всяко семейство има нужда от бюджет, за да посреща своите нужди, така и всяка държава има нужда от бюджет”. Това заяви Андрей Новаков, който представи платформата на ГЕРБ относно бюджетната политика на ЕС. По думите му европейският портфейл за предстоящия период ще бъде 1 трилион и 30 млрд. евро. „Фалшивата новина е, че след 2020 г. парите за България ще спрат. Нашите опоненти казаха, че България внася в европейския бюджет повече, отколкото получава, това не е така. Бюджетът е тази гравитация, която ни държи заедно”, каза още Новаков. Според Новаков парите за земеделие се увеличават и продължава секторът да бъде приоритетен. За малките населени райони ще има 5 млрд. лв в следващите години.

Преди седмица партията избра за слоган на евровота – „Европа ни чува“.

От ГЕРБ залагат на най-малко 7 евродепутати в бъдещия Европарламент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз залагам на 4-*** 2 - калинки и 2-*** физкултурника.
42
0
 
0
 
! Отговори
V преди 5 години
,,кохезионна политика, миграция, отбрана,, НИТО ЕДНО ОТ ТИЯ ГЛУПОСТИ НЕ ВЪЛНУВА БЪЛГАРИНА.Защо тогава тия управляват България ???????????????????? СИСТЕМАТА Е СЧУПЕНА .Трябва да се правят големи ремонти ,а никой не ще за да не загуби хранилка която не народа му е дал. Народа не управлява паричните потоци .
41
0
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 5 години
Много *** приоритети ,икономиката и народа липсват , само парите за авантосване от ЕС са на мушката!
40
0
 
2
 
! Отговори
Пчеларя преди 5 години
ГЕРБ е като каца с мед и Цецо скача вътре. Бойко, кой ще хапне от този мед?
39
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чуват би бе.За апартаментгейт се чу в цяла Европа и ви се смеят всички.
38
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платформата има доста пробойни, а вие изгонихте хората, които изпомпват водата.
37
0
 
15
 
! Отговори
избирател преди 5 години
защо не оставят хората да кажат какво са получили и дали живят добре.ееййй то 30 години напредък а всички имигрираха от държавата.а до броя евродепутати то герб и 10 могат да вкарат.б.б и .нинова са заедно всичко е прах в очите на хората.или както казва писателя всичко е ПОЛИТИКА.
36
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платформата на Герб и БСП е една и съща " Народа плаща ние харчим !"
35
2
 
22
 
! Отговори
баба мара преди 5 години
много лапачи са се заформили няма да можем да ги изхраним много искам да видякои получава европарите колко и за какво само канал 3 и тв Европа предаваха наживо седенката на герб много десни хора се оказаха само че няма толкова вече да гласуват
34
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е случайно ,че му подариха ....маратонки !Физкултурник !
33
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платформата на гроб ,чанч ,мизерия,разруха и много апартаменти
32
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
уууууу....
31
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като развален грамофон сте. Това ви е политиката от 10г.. Погледнете "резултатите"!
30
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Как скачаше българина,преди 30 години скачаше,за свобода, за демокрация,за европейска цивилизация.Но последни останахме,как последни останахме,в европейските класации,във световните класации.Срещу държавното скачаханашите, скачаха, но изедници станаха частници,за да им слугуват бедните.О-о-о-о *** ес празен джоб,чак до гроб !
29
2
 
38
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ "герб"!!!!!!!!!!Това е НАЙ-ГНУСНАТА БАНДА,докопвала се някога до властта!!!...И аз ще апелирам:-Гласувайте за "злото" БСП!!!...Верно че са зло,но са най-обикновена "НАСТИНКА" в сравнение с ТЕЖКОТО РАКОВО ОБРАЗОВАНИЕ "герб"!Хора,да изринем гробарите а тия,които дойдат след тях, ДА МУ МИСЛЯТ!!!!!"Лозето не ще молитва,иска мотика"..Слава на габровци!
28
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платфоармата на Герб е същата като на БСП " Вие плащайте ,ние ще лапаме !"
27
1
 
24
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Ако до бойковистче едно, застане гербарчето,започва партиен живот,да вземат за тях Евровот.Лъжа ... лъжа ... лъжа,лъжа ... лъжа ... лъжа,повторена 100 пъти пак,става истина Тя,А ***, бай ***,очаква добър живот,а беден и болен,е той като рoб.
26
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-скоро схеми, шашми, новоискърски поръчки, ежедневни убийства и самоубийства, ромейски терор и апартаменти на ниски цени за нашите хора.
25
1
 
24
 
! Отговори
до 20 преди 5 години
Той вече не е Шестапартаменчиков защото е заменил два а е ф-н Асансьорчиков :)
24
1
 
29
 
! Отговори
АНТИ преди 5 години
Евровот.Печелят със измами и лъжи.Народът ***.Животът -тежък, скучен.С такива гербави крадци,българите не ще сполучат.

Спонсорирани публикации