Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза

Според свидетел другият шофьор карал поне със 180 км/ч
Обновена: 15 апр 2019 14:27 | 15 апр 2019 13:55, Камелия Цветанова
236
Местан - виновен или не за катастрофата? Още няма експертиза
Снимка: Dnes.bg, архив

Все още няма нито една експертиза, която да показва чия е вината за тежката катастрофа с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан на пътя за "Маказа" и разклона за с. Загорско.

Още по темата
Огледът на мястото на катастрофата вчера продължи повече от 5 часа. В помощ на дознателите се включи и следовател, изпратен от Окръжния прокурор на Кърджали, съобщи bTV.

Местан не е освободен от ареста, след като беше задържан за 24 часа.

Той е задържан в Районното управление в Кърджали. Въпреки че катастрофата става на територията на община Момчилград, Местан не е отведен в местната полиция, защото в ареста на полицейското управление в съседната община не е имало свободни места. Според МВР, това не е прецедент.

До инцидента вчера се стигна, след като колата на Местан е навлязла в път с предимство, обозначен със знак стоп. На главния път той прави ляв завой.

"От същата посока го връхлита кола“, разказва  съпартиецът му Мустафа Исмаил, който шофира след Местан.

"Той спря, гледа наляво, на дясно и след това потегли. За секунди  и един трясък, много силен трясък и един дим. Не мога да си представя, дали беше 180 км/ч, дали 200 км/ч", заяви Мустафа Исмаил, общ. лидер на ДОСТ и свидетел на катастрофата.

От удара другият автомобил, в който пътува четиричленното семейство, изхвърча на 50 метра и пада в крайпътно дере. На място загива 6-месечното им бебе. Съпрузите и 10-годишният им син са ранени. Приети са за лечение в болницата в Кърджали.

"Състоянието на пострадалите е стабилно. Майката и детето се намират в Хирургично отделение на болницата, а бащата в Травматологично отделение. Всички са в съзнание, адекватни", коментира проф. д-р Тодор Черкезов, изп. дир. на МБАЛ – Кърджали.

По случая е образувано досъдебно производство за катастрофа с причиняване на смърт по непредпазливост,  за което законът предвижда до 6 години затвор. Ако Местан се кандидатира за евродепутат, ще получи имунитет и това ще спре разследването.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
2
 
32
 
! Отговори
Чужденеца преди 5 години
Първо свидетеля (съпартиец) как точно видя че Местан се е огледал наляво и надясно като шофира зад него и колата е с черни стъкла?долна лъжа. И няма значение с колко е километра е карала другата кола,Убиеца е отнел предимство
112
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимени как прецени че е карал със 150, ти въобще виждал ли си щети на кола при катастрофа със 150 ? не със 150 а със 100 при такъв удар мога да ти кажа че нямаше да има и 1 оцелял, да не говорим че Местан щеше да със счупен врат
111
2
 
5
 
! Отговори
Реджи ерДоганя преди 5 години
Еееее, айде сега виновен!
110
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По времето на соца имаше следния виц. На простите българи им дай бързи западни коли и те ще се избият без война. Завърших с коментарите.
109
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан ще се оправи, не го мислете. Той е богат.Погледнете себе си, помислете как ще платите този месец вноските си по кредите.Не плачете на чужд гроб.
108
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗАКОН ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТАЧл. 47. Водач на пътно превозно средство, приближаващо се към кръстовище, трябва да се движи с такава скорост, че при необходимост да може да спре.Нали се сещате, че като караш с около 150 км в час няма как да спреш.
107
5
 
12
 
! Отговори
Мустафа преди 5 години
Местан ефенди спря на знака ДУР! Погледна наляво, после надясно, после пак наляво и така 5 пети и тъкмо щеше да започне да се ослушва и изневиделица от завоя изскочи кола с 200 и го удари! Така ще да е било!
106
1
 
19
 
! Отговори
Иф преди 5 години
Важно е какво казва Кошаревския свидетел-съпартиец.
105
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двама нагли се срещнали на пътя, умряло едно дете...
104
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан ще бъде жестоко съден, но не заради вината му, а защото сега ДПС му намериха слабото място и ще действат с всички сили да го изтрият от политиката. Те нека се изядат взаимно, но защо трябваше да бъде погубено невинно ангелче? Много тъжно. Това е прекалено тежко наказание даже и за малоумния баща, който качвайки се на БМВто си е представял, че е безсмъртен и не го ловят законите на физиката.
103
2
 
13
 
! Отговори
Розата преди 5 години
Бегай Бате,Бегай в Турското посолство!А ония от Главното мюфтийство ще ти съдействат .
102
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в случая Местанчо носи отговорност като водач на МПС,много хора бъркат като преливат в политиката.
101
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен или не докато е жив ще му е тежко за загиналото бебе, но и на родителите още повече. Това е едно нещастастие и нищо повече.
100
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
В МОМЕНТА СЕ ДОГОВАРЯТ С ДОГАН И БОРИСОВ :DАКО ИМ ПРЕДАДЕ ЕЛЕКТОРАТА СИ НЯМА ДА ИМА ОБВИНЕНИЯ НО АКО НЕ ГО СТОРИ ЖАЛНА МУ МАЙКА :D
99
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи мен са ме удряли странично в задната част на колата с около 50-60 км/ч и при удара главата ми разби страничното стъкло, да е говорим че врата така ми се беше схванал от отката че седници наред неможех да си въртя главата, а тоя ми говори за 180-200 при такава скорост, абсурд, щетите по колата на Местан говорят за удар около 70-80 км/ч максимум
98
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан е един обикновен провинциален учител, дребно човече, не виждам как може да се оправя с VW PHAETON, което си е чист камион и по габарити и по мощност. Може да е изпуснал спирачката или да се е стреснал и вместо да спре е ритнал газта. Ми така е, който се фаща с което не му е работа. Да си беше наел професионален шофьор.
97
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не виждам какво коментирате,това е частен случай и е въпрос на взаимна договорка,още повече ,че семейството не дало никакви " медийни" изявления.
96
0
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 5 години
Споко, комшиите цял закон за забравено працане дълговете на мюфтийството прокараха, та няма да спасят човека си ли???
95
2
 
23
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Дори и с 200 да е карал...в което се съмнявам...,виновникът се казва Лютфи Местан.......Пресича път с предимство...изчакваш колкото е необходимо и тогава се включваш в движението.А дали въобще е спрял на стоп....тепърва ще се доказва....Подготвя се Темида да си затвори плътно и очите и ушите в услуга на властимащите...
94
8
 
3
 
! Отговори
Loyko преди 5 години
Явно доста български *** немогат да разберат че има държави където изобщо не съществува знак СТОП и се спазва предимството на десния и при инцидент винаги има споделена вина.Там си длъжен да пазиш освен себе си ,така и другите...Ние от много знаци и избиване на компекси я докарахме до касапница по нашите пътища..доколкото са съвременни пътищата ни...

Спонсорирани публикации