Пиесата "Дъщерята на самурая" пренася зрителите в Япония

Наследникът на династията "Такеда" е учил куклено изкуство у нас
15 апр 2019 17:52, Анисия Иванова
0

Марионетната пиеса "Дъщерята на самурая" пренася родната публика в Япония. В "България сутрин" режисьорът Любомира Костова обясни, че марионетният театър "Такеда", чиято е оригиналната версия на пиесата, е с дългогодишни традиции в Япония.

"Такеда" е марионетен театър с дългогодишна традиция в Япония. Неговият последен наследник е Сенджо Такеда. Той е учил 7 години при своя учител, за да получи името "Такеда", което означава, че той е единственият в света, който може да продължи тази традиция. След това той избира да дойде в България да учи още кукленото изкуство", разказа Костова.

Актрисата Димитра Попова пък разясни, че куклите са изключително трудни за контролиране, тъй като конците им са над 2 метра дълги. "Традиционните марионетки са с много дълги конци - над 2 метра. Те много наподобяват истински хора. За първи път се сблъскахме с такива кукли. Те са ръчно изработени. Няколко месеца репетирахме, тъй като имат над 20 конеца", сподели Попова пред Bulgaria ON AIR.

Композиторът на музиката Мария Михайлова пък допълни, че ѝ е отнело доста време, доокато успее да адаптира японската музика за марионетен театър за европейска публика

Постановката се играе в театър "Сълза и смях", а следващото представление е насрочено за 16 май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации