Близки на ранените в катастрофата с Местан: Той е отнел предимството!

Съселяните на Юсеин не вярват да е карал бързо с двете си деца в колата
169

Хората от село Пърлица, община  Кирково, където живее пострадалото семейство в катастрофата с лидера на ДОСТ Лютви Местан край село Загорско, обвиняват политика за пътния ад, който отне живота на 6-месечно бебе.

Хората признават, че пътният участък е опасен и само за последните две години там са станали четири тежки катастрофи. 

Още по темата
Кметът на общината Шинанси Сюлейман коментира пред Bulgaria ON AIR, че трафикът по този път е много натоварен заради прохода "Маказа“. Оттам освен български коли минавали и много румънски и украински.

Той призовава всички  да са много внимателни на това трасе.

"Нека да изчакаме прокуратурата, вместо да гадаем дали единият е карал бързо или другият не е спрял“, каза още кметът. 

Според него едва ли шофьорът Юсен е карал бързо с двете си деца в колата.

На същото мнение са и роднините на шофьора.

Вуйчото на Юсен каза, че при разговор с него, раненият мъж е споделил, че Местан не му е дал предимството,  направо е пресичал пътя и го е е ударил.

Според чичото му Юсеин не е слаб шофьор, пътува непрекъснато и вината не може да е в него.

Съседът на пострадалото семейство Салватин допълни, че той е  професионален шофьор, опитен и няма как с двете си деца да кара бързо.

Пред bTV роднини на пострадалите изразиха опасения за честността на процеса срещу Лютви Местан.

Според чичото на Юсеин "10 000 лв., колкото е размерът на гаранцията на Местан, или 100 000 лв. за него са джобни пари".

Друг близък допълни: "Той е човек с повече познати, връзки – може да го изкарат невинен".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
2
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ако бащата на бебето е карал бързо / с 200км/ч ??? / и ТОЙ е БЛЪСНАЛ Местан ЗАЩО колата на Местан не е мръднала дори и сантиметър от излизането си от второстепенния път а другата кола се търкаля в канавката . Под 90 градуса на главния път по който се е движила , и НЯМА повреди по предницата ? Кой кого е блъснал ?
66
2
 
2
 
! Отговори
Мияч на чинии преди 5 години
До 44Напълно съм съгласен с тебе.Данните от таблицата се отнасят за спирачен пъп при внезапна спирачка, но от оскъдната информация за това ПТП не е известно дали водача на автобила въобще е употребил спирачка !Ако се установи, че няма употреба на спирачка, то скоростта на автомобила е била значително под 100 км/ч, както и ти твърдиш.
65
1
 
1
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До МирославДори и да си го е казал "ще се изнеса преди него" - да щял е да се изнесе, иначе нямаше да се ударят в насрещното. В закона колко е записано като метри да не тръгваш от кръстовището преди идващ към него друг автомобил?
64
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До -10То и по Закона за движение по пътищата си е така: има ли препятствие на пътя намаляш, или спираш.
63
9
 
8
 
! Отговори
БОЙКОВИТЕ МЕДИИ преди 5 години
що вой нададоха, когато бащата на РУМЕН РАДЕВ събори инвалид на кръстовище като му отне предимството. А после инвалида сам си стана, звъни по телефона, щъка насам натам и легна като умирающ когато дойде линейката... А ПРИЯТЕЛЯ на ТИКВАТА МЕСТАН да видим дали ще е център на внимание на Банкя Турк Ви или НОВА ДОМУС ТВ
62
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНямаш. И много *** не го спазват и се стига до това да изпреварваш някой по път с предимство, а през това време някой да изскача от път без предимство в твоята лента и става беля. Пресичаш ли път с предимство, трябва да пропуснеш всички на него, без значение в коя лента са.
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Местан ми е ужасно противен, но има няколко неща, които няма как да не се отчетат - хората масово не познават (или пренебрегват) правилника, карат като бесни, колите им често не са съвсем изправни (спирачки, гуми...)Понякога ми е чудно закъде толкова бързат всичките тези хора? В общия случай просто отиват на гости някъде, закъде този зор?
60
10
 
7
 
! Отговори
Мирослав преди 5 години
Само като видях с каква кола е Местан (доста коне) и ми стана ясно че е отнел предимството! Или не е спрял на стопа изобщо и даже не се е огледал или го е видял и си е казал Ще се изнеса преди него... А за свидетеля му... Този изобщо не може да е свидетел при положение че е от неговите хора! Все едно *** да ти е алиби... Жалко за детето... Надявам се да го осъдят местанката, въпреки че силно ме съмнява...
59
1
 
4
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Фактът с отнето предимство не е ясен, ако наистина са се ударили в насрещното на бащата платно. Ако следствения експеримент докаже, че при нормално движение на бащата удар няма да е имало, ФАКТ 1 умирга. Само дето полицията мълчи досега с каквито и да било сведения.
58
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нека някой експерт да се изкаже! Когато караш в насрещното по път с предимство, имаш ли предимство пред завиващия от пътя без предимство?
57
0
 
11
 
! Отговори
-10 преди 5 години
До БАЩАТА НА ДЕТЕТОСкоростта на движение е най-лесно изчислимия фактор в едно ПТП. Проста физика, там субективни фактори няма. Тегло, пътна настилка, имат си чудесни формули за това. И понеже не можеш да знаеш какво ще направи другия, единствения правилен подход е СПИРАЧКИ и спиране, а не шарене по шосето. Учи се в шофьорските курсове.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори да е виновен Местан, нищо няма да му се случи. В България с малко кинти и връзки всичко можеш да отървеш. Оня руски кънкьор, дето затри двама души, спокойно си пие водката и ни се смее сега.Е, ако си бивша фризьорка без политически гръб, е друго - почва едно броене на пари на улицата, 20 години затвор, въоръжена охрана и т.н. красоти.
55
1
 
6
 
! Отговори
Хмхм преди 5 години
Така, като гледам на Местан колата е два тона и половина , а другата е поне с 1 тон по лека. Все едно са се ударили в голям камък и колата на Местан е мръднала съвсем малко, а другата се е обърнала.
54
2
 
3
 
! Отговори
Даниел преди 5 години
До АнонименТова не е вярно. Ако го дават по каталог при 100 км в час спирачен път 40 метра, на втората година ще даде поне 3-4-5% отклонение и това ако е с идеални гуми, чисто нови и т.н. Така, че не живейте в илюзии.
53
1
 
7
 
! Отговори
-10 преди 5 години
Както винаги, любимите ни държавници за които гласуваме вече 3-ти път ни избиват по улиците. Кръстовище на по-малко от 100 метра след завой и няма ограничение на скоростта в този участък. Евала? Друг е въпросът, че бащата явно е местен и го знае това кръстовище и въпреки това със сигурност е карал с не по-малко от 90!
52
5
 
7
 
! Отговори
БАЩАТА НА ДЕТЕТО преди 5 години
може да е карал и по-бързо от разрешеното по правилник, но това не може да се докаже. А маневрата за заобикаляне на колата на МЕСТАН. Може и да не е било най-вярната в момента, обаче кой може да предвиди, че МЕСТАН вместо да спре ще продължи да иализа на пътя като не е видял колата или не е реагирал. МЕСТАН може да си е мислел, че ще се се изтегли навреме. Но при всички варианти има ФАКТИ 1. ОТНЕТО ПРЕДИМСТВО, 2 СМЪРТ на пътник. Закона предвижда ЕФЕКТИВЕН ЗАТВОР
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Даммм... Съселяните на Юсеин са много надеждни свидетели. Те чак от съседното село са видели как Юсеин е пъплел по пътя с БМВ-то, а Местан го е отнесъл с дрифт на завоя. Първо, гледах снимките и VW-то на Местан е ударена челно, а не странично, което предполага, че дрuгата кола трябва да е карала в насрещното. Второ, гайда тихо не може, а пък BMW бавно не може.Трето, нямам никаква причина да защитавам местан, защото като политик ми е противен колкото и на вас. Просто разглеждам фактите.
50
4
 
9
 
! Отговори
Кети преди 5 години
На тези политици кой им дава документи,ще оправдаят и Местан, както обикновено се случва и ще излезе,че другия водач е виновен. Няма държава, няма правосъдие, за съжаление го отнасят обикновените хора!
49
4
 
10
 
! Отговори
Крум от Крумовград преди 5 години
Бъдете обективни, ясно е на всички каква неприятна личност е Местан, но не бива да си зтваряме очите, че вината е 50:50, че даже и 60:40 за Юсеинчо.
48
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 5 години
ИВАНЧЕВА ПО ИЗВЕСТНА КАТО БЪЛГАРСКИЯ ХАНИБАЛ ЛЕКТЪР НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ В СПЕЦ СЪДА НА БОРИСОВ ПОЛУЧИ 20 ГОДИНИ НО ТОВА Е САМО ЗА ДА СЕ ТЕСТВА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ!!НА ВТОРА ИНСТАНЦИЯ Я ЧАКА 30 ГОДИНИ В СПЕЦ СЪДА НА БОРИСОВ!!24 ЧАСОВОТО ЗАДЪРЖАНЕ НА МЕСТАН ТОВА БЕШЕ СЕГА И ЗАВИНАГИ!!ДОРИ ДА ГО ОСЪДЯТ ТОЙ ЩЕ ОТИДЕ В ТУРСКОТО ПОСОЛСТВО И ОТ ТАМ С КОЛА В ТУРЦИЯ НА ПОСОЛСТВОТО ТЕ НЕ МОГАТ ДА СЕ ПРОВЕРЯВАТ ПО-ЗАКОН НА ГРАНИЦАТА!СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ЦВЕТАНОВ И ЦАЧЕВА И ПОДКУПА АРТЕКС!