"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
214
7
 
5
 
! Отговори
Osman преди 5 години
Най-красивите постройки в света са джамии - тази на Тимур в Самарканд, Тадж Махал, Синята в Истанбул, Кадъ Сейфулла в София. А нашите палати ги няма, защото докато евреи, армяни и българи живели добре, нашите деди са се били за добруването на Империята и за възхода на Правата вяра. Култура и език на три континента носим на отчаяни и онеправдани по целия свят. В Африка, на Балкана още помнят за Осман и пеят песните му (справка сръбския премиер).
213
8
 
7
 
! Отговори
да преди 5 години
кого си контролирал, бе:)))))) още при Селим II турците са бити от руските войскиавстрийци и руснаци толкова бой са били турците през вековете,че не им помнят бройкатаанадолски абонати..то и Сюлейман го водите Великолепен ама бяга като бито куче от Виена:)))))
212
2
 
4
 
! Отговори
Преминаващ преди 5 години
ДО "привет от Германия" ! Втори "пишман-Шишман" двуличник не ни е нужен на Българите ! Заради такива като него и тебе България се разкъсва и подарява на всеки от изток и запад ! АМАН ОТ ПРОДАЖНИ ТЪРТЕИ НАРЕКЛИ СЕ БЪЛГАРИ 😠
211
4
 
6
 
! Отговори
New News преди 5 години
Да идат на мегдана в Ереван,и там да им го кажат на армяните ,много ще им се зарадват там!
210
10
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
и като е отишъл да живее в Германия да не би да е забравил Възродителния процес:)))турците трябва да целуват ръка на България за новите имена-всичко,което са турците е благодарение на България
209
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докъде стигнахме - да защитаваме турските зверства.И тоя селянин от Германия, да спре да пише глупсоти, че ме е срам, от такива като него!
208
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияНе знам пич, османците не са се развивали особено добре, не и икономически. А какви доходи те гонят, при положение, че повечето народ е плащал такси в яйца, слама и други земедески "продукти"... понякога и с деца.
207
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 222Като кажеш "руснаците", трябва да правиш ясна разлика между импературска Русия и СССР. А турката "грижа", малко ми е непонятна, защото има снимки на робини, които са продавани по пазарите в началото на 20ти век, въпреки забраните. Какво селдва? Да ми кажеш, че защото последните 50-60 годони, на отоманците им се е наложило, да наложат по-леки мерки, пътривт 400 години не ги броим, така ли?
206
19
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Турците са се грижели за правата на всички народи в империята , не са ограбвали никого !А руснаците ограбва наред , габеха реколтата и добитъка на украинците и причиниха гладомор в украинските земи / тогава руски земи / , милиони украинци умряха от глад дори е имало случаи на канибализъм ! На базата на доказаните факти можете сами да прецените под руско влияние ли се живее по-добри или под турско !
205
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как сега Фолксваген ще избира за завода нас или Турция?
204
7
 
4
 
! Отговори
Петър преди 5 години
Да живее Харалан Александров.
203
20
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Османската империя е била благоденстваща империя ,дори така наречените поробени народи са благоденствали ,имали са добри доходи и право на религия ,език ,собственост и прочие ! Когато една такава империя започва много да са развива икономически ,тя става мишена на другите държави ,които се стремят да я унищожат ! А руската империя и поданиците и минаги са били мизерници ,затова никоя велика сила не си е поставила сериозна цел да разруши руската империя ! Това са фактите !
202
9
 
8
 
! Отговори
До привет от Германи преди 5 години
нормално е турците да треперят от страх от Русия и то от векове
201
13
 
23
 
! Отговори
Ердоган е ром преди 5 години
османската империя е дивашка държава,която никога нищо не е построиладиваците до 19 век дори пътища нямат построени..къде са дворците на богатите турски управители управлявали българските земи-тия животни и в злато са се къпали 15-16 век и пак са живели като животни..азиатски варвари без наследствовижте джамиите им,които са построили по нашите земи - приличат на обори за ***
200
5
 
19
 
! Отговори
Йово преди 5 години
Юсуф Каплан потвърждава думите на българските "историци" Янко Гочев, Пл. Цветков, Г. Георгиев както и на журналистите Иво Инджев и Г. Коритаров че Османската империя е била една от най хуманните държави от самото си съществуване. Това за пазарите на роби в Скопие и Одрин от XV-XIX век, това за т.н кръвен данък. Това за избитите тракийски българи през 1913 г. няма да го срещнете никъде в драсканиците на горепосочените господа.
199
21
 
7
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Вижте ся кво ще ви кажа ! Един народ може с борба да защитава територията си до момента в който я загуби ! Загуби ли веднъж територията си и другите държави ако признаят тази територия на новите стопани ,тогава този народ става част от новата държава или империя и трябва да спазва законите на страната ! От тук нататък всички бунтове и въстания за отцепване на територии са незаконни и избиването на бунтарите е съвсем оправдано с цел запазване устоите на държавата и гарантиране мир на гражданите
198
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Геноцидът над арменците е факт. Извършвани са масови убийства на мирно население.Турците могат да си приказват каквото щат. От това истината не се променя.
197
25
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Абсолютно правилно ! В османската империя е имало мултинационално общество , всички са имали право на религия ,майчин език и прочие , и не случайно всички етноси векове наред са си запазили екика и културата ! Масови кланета е имало разбира се ,но те са били само когато е имало бунтове организирани от рубладжиите ,които са служили на руски интереси !Причините са същите за така наречения арменски геноцид , под руско влияние арменците започнаха бунтове и искане да отцепят територии от империята !
196
1
 
2
 
! Отговори
Турчина преди 5 години
Гроздето е кисело!
195
2
 
3
 
! Отговори
Йени Харалан преди 5 години
Няма що, търкулнало се гърнето и си намерило похлупак.

Спонсорирани публикации