"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
194
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Истината е, че турците са също толкова нещастна и комплексирана нация, каквато е македонската. Исляма допълнително е усилил, в душите им, комплекса за малоценност и тук във форума се перчат като пауни - вижте ни какви сме, вижте ни какви сме. Какво да им гледам, като знам, че под всяка паунска опашка се крие най-обикновенна кокоша трът_ка. Няма какво да им гледам на турците, не впечатляват.
193
17
 
12
 
! Отговори
БГ преди 5 години
...а най-жалкото в цялата тази история е че ромеи , нямащи нищо общо с турския етнос защитават в тези форуми турски национални интереси все едно че това ще ги направи турци . - Индийски пътешественици, можете цял ден да славите турската култура, да слагате на българските коментари минуси със всичките си акаунти, или да се биете в гърдите че сте турци ..... това няма да ви направи турци . Ние всички знаем истината. Истинските турци също знаят кои и какви сте . Вие също си знаете . Това е.
192
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българското правителство е съгласнос горните лъжи . Няма да предприеменищо за затваряне на сайта за антибългарскадейност .
191
32
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви нобелови лауреати, истинския турчин разбира само от ***, тюрбани, ятагани, джезвета, ибрици и кьочеци. Дотам стига културното му развитие.
190
28
 
25
 
! Отговори
Констатнин Велики преди 5 години
"страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства??? турската наглост няма край! от 13 в. до края на 15 век е избито половината население на България.
189
34
 
25
 
! Отговори
за Турция преди 5 години
Турция (преди като Османска империя) е извършила геноцид над българи и арменци, освен това Турция окупира Северен Кипър НЕЗАКОННО.Сега Турция е вкарала аскера си НЕЗАКОННО е Сирия.................надявам се, аскера на Ердоган да изяде много бой от армията на Башар Асад и от кюрдите!!
188
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТи лично не си, но имаме критица за тая ....----------------------------------------------------------Висша, колко да е висша? Я покажи колко.
187
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 196Ти лично не си, но имаме критица за тая работа. Висшата литература често избягва, в своето скрито значение и послание, на бедните духом!
186
15
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бългapия ниĸoгa нe e имaлa дopи нoминиpaн зa Hoбeлoвa нaгpaдa,ocтaвa дa имa и лaypeaт.Зa cвeдeниe нa глyпaцитe ,Pyмъния имa 88 нoминaции,Гъpция 92,бившa Югocлaвия 59, Typция 56.И пpeди дa ce биeм пo гъpдитe и дa виĸaмe "БУЛГAP,БЪЛГAP",дa ce oглeдaмe oĸoлo нac и дa видим ,чe нe cлyчaйнo ни ce пoдигpaвaт и cмятaт зa пpocтaци.
185
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те не го тачат Орхан Памук, защото казва много истини например в Сняг
184
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анониментурски нобелист - това ми звучи като турска русалка-------------------------------------------------------------------Има един - писателя Орхан Памук, но той е по-скоро изключение, не се вписва в понятието "турчин", даже и в затвора искаха да го вкарат.Лично аз не съм впечатлен от произведенията му
183
36
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
турски нобелист - това ми звучи като турска русалка
182
41
 
23
 
! Отговори
F-16 преди 5 години
Какво само ни занимавате с пoлюциите на някакви тyрчоля? България е в ЕС и на българите грам не ни дреме за някакви азиатски сатрапии в лучена криза. :D
181
38
 
25
 
! Отговори
Ха ха преди 5 години
И турците започнаха като макетата да си присвояват заслуги и исторически събития . Държава на 100 години с "огромен принос за световната цивилизация" . Мухахаха. Ко речи ?Когато в Европа и дори в България са градили университети и са строили пътища тюрките са се чудили как да ди издоят козите .
180
42
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
До АнонименКирил и Методий са родени в Солун.Не са българи а са византийци.То и в твоя паспорт пише Европейски съюз, ама си черен :))))))!Абре "умен", братята са написали Глаголицата бря, Кирилицата е друго нещо! Освен това баща им е Лъв - шефа на Солун, а майка им е българка!!!
179
40
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Голямо щастие е ,че вече не сме една държава с тези....На всичките им избори, имат десетки убити и ранени.Трепат са като мухи. Това е от цивилизованост и нобелисти.
178
13
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кирил и Методий са родени в Солун.Не са българи а са византийци.
177
43
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 5 години
Турция има Нобелови Лауреати,а България има Динко.ТБългария е дала на света Кирилицата, Турция ибрикът........, но не е сигурно :))))))))))))
176
42
 
20
 
! Отговори
SS до [#158] преди 5 години
SS до т.нар. "Васил Левски"Нищо не е дала Турция и никакъв "Ислямски ренесанс" не е имало, всичко е заблуда по филмите. Това, че правят лъскави сериали и имат магистрали, икономика и армия не oзначава, че са се очовечили. Туркия си остава западнала държава, духовно е още в средновековието (ранното). И точно тя е с имперски амбиции, които дано скоро й изиграят убав циг.ански номер
175
41
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно Баташкото, Старозагорското и стотиците други масови кланета над българи са битови инциденти. То бива наглост ама тия вярват ли си сами?

Спонсорирани публикации