"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция е открила,Америка,ко знайш
173
30
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция за нама и сто години постигна толкова,колкото България не постигна за цялото си съществуване.
172
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турция има Нобелови Лауреати,а България има Динко.Т
171
39
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Турско лицемерие
170
14
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТъй като работя в сферата на медицината да ти напиша някои известни открития от страна турци: Д-Р БЕХЧЕТ на негово име има болестна БЕХЧЕТ. И умните европейци го изопочават и го наричат БЕХТЕРОВА БОЛЕСТ. НАЙ ПОСЛЕДНОТО НОСИТЕЛ НА НОБЕЛОВАТА НАГРАДА ПО ФИЗИКА Е АЗИС ЖИВ Е ИВАН МОМЕНТА Е В САЩ Значи има а някой Б ългарин носител на НОБЕЛОВА НАГРАДА ако ми посочиш ще се радвам
169
35
 
22
 
! Отговори
казаХ преди 4 години
...Турция е била на 3 континента....в 21 век ще се разпадне на 3 държави.Писано е и ще стане.Да свикват.
168
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"От Батак съм, чичо, знаеш ли Батак?" Не мога да добавя нищо повече по темата за (не)извършваните масови убийства
167
29
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИСТОРИЯ3Най ми е драго, когато някой капацитет ми обясни в кой век сме.И какво от това, че е 21-ви? Ако кажем 87-ми (това по едно друго летоброене) няма ли да е по-авторитетно? А е и по-напредничево, някакси...
166
33
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Както писах по-долу османската империя е единствена в света която не е оставила нищо след себе си. Няма нито един архитектурен паметник на културата нито са поставили някакви фундаменти на култура. Цялото им имперско съществуване се е състояло с издевателстване над народите в пределите на империята. Картината няколко века след това е същата, наследниците им нямат нито едно откритие, научно постижение, известни учени, математици, физици, космонавти, и др в сферата на науката.
165
33
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пък оставаше някакъв си Юсуф Каплан да признае геноцида на Османската империя над християнските народи.Ако е било толкова "идилично" това "присъствие" никой от народите в империята нямаше да се бори за свободата си.Всички били в обсега и, мразят потомците на османците нарекли се турци/наименование не ползващо се с добро име в империята/.Много грехове имат да изплащат.
164
28
 
27
 
! Отговори
ИСТОРИЯ3 преди 5 години
НИЩО ПРОТИВ КОМШИИТЕ. В 21 ВЕК СМЕ!НО НЕКА НЕ СЕ ПРЕНАПИСВА ИСТОРИЯТА.
163
39
 
28
 
! Отговори
ИСТОРИЯ2 преди 5 години
В 1359-1364 турски нашественици извършват масови кланета в Стара Загора, Пловдив и Сливен. Тогава е избито и отвлечено цялото население на градовете Венец и Сотирград и те престават да съществуват.В 1372 турците избиват и отвличат цялото население на Бактун и града престава да съществува.На 17 юли 1393 г. Баязид превзема Велико Търново и извършва масово клане на населението. След няколко дена в една от църквите са събрани и изклани още 110 оцелели търновски първенци.
162
35
 
23
 
! Отговори
ИСТОРИЯ преди 5 години
Oт 1773г. до 1822г. кърджалийски отреди и регулярни турски войски извършват многократни кланета на българи: Трявна 20..1798, Тетевен още в 1861г. Сопот в 1793, 1800 и 1807, Габрово в 1793 от кърджалии водени от Емин Балталъ, а в 1798г. тук погрома е от регулярни турски войски, Калофер на 22.Х. 1799г. и в 1804, Арбанаси 1796, Велико Търново1796, Троян 1796, Севлиево 1796,Еркеч няколко пъти и в 1808 оцелелите изоставят селото, Копривщица 1793 и още два пъти, Казанлък е нападан няколко пъти...
161
39
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудно е как ромите и турците се разбират на един език, не български.Много пъти съм ги наблюдавал и не мога да разбера. Или езиците им са много близки, или е почти един и същ.
160
39
 
23
 
! Отговори
!!!! преди 5 години
и Моцарт ли е турчин ?:)))))турците са азиатски роми,които за 6 века не са създали нищосамо разрушения и убийства
159
13
 
35
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Християнството на което се кръстите,почива върху Исус Христос,който е бил обрязан,защото е бил евреин.Обрязването води началото си от еврейската традиция.Така,че...християните имат религия еманация на които е Исус,който е бил обрязан.
158
36
 
33
 
! Отговори
хх преди 5 години
точно така е.баташкото клане и стотиците други кланета из Балканския полуостров са извършени от марсианците.а геноцидът срещу арменците не е никакъв геноцид.е изклали там милион и половина човешки същества, ама те не са мюсулмани,това не е престъпление,още по-малко геноцид.
157
35
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Я да видиш, а Баташкото клане е било закачлива вечеринка, така ли.
156
38
 
18
 
! Отговори
Симеонов преди 5 години
Турците са наследници на Велика Османска Империя,дала на света много учени и Ислямски наукиА СЕГА НАПИШЕТЕ ПОНЕ 3 ИМЕНА *** С *** ТА ДА РАЗБЕРЕМ , КОИ СА БИЛИ ТЕЗИ ВЕЛИКИ УЧЕНИ.Всеки англичанин,французин,германец, италианец и пр. ще напише без затруднения десетки...
155
33
 
28
 
! Отговори
... преди 5 години
Ехее абре даите да ги направим светци бре! Сега че са изколили толкоз арменци то това не е геноцид бре! Те както самите те твърдят геноцид не са извършвали! И сега аз на кога да варвам на палача или на исколените! Брях брях! *** така като чета требе папата да иде там и най-напред ердоганя и после поред сичките турци за светци! Друг изход аз не виждам, така като чета прочетената статия! За малко даже да се просълзя то не е лесно да изколиш 1 милион арменци! Изморяваш се!

Спонсорирани публикации