"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства

Първо Сирия, сега Турция е притисната от Средиземноморието по суша и море!
16 апр 2019 21:55, Елка Василева
475
"Йени шафак": Турция е била на 3 континента, не е вършила масови убийства
Снимка: архив, Reuters

Отново е април. Това е напрегнат период, използван за експлоатиране на арменския въпрос за опити за притискане на Турция в ъгъла. Всеки път с настъпването на април, всяка година, ние започваме да чакаме, като се чудим коя страна този път ще заклейми събитията, свързани с арменците от 1915 г.

Не съм много сигурен дали арменците се безпокоят от това, че Западът ги използва, за да прикрие собствените си грехове, пише Юсуф Каплан, в. "Йени шафак".

Има обаче две неща, за които съм сигурен: ръководителите на западните империалистически държави опитват да прикрият собствените си вътрешни проблеми чрез арменците. Това е отвратително!

Ако арменците мислят, че няма такова нещо като лоша реклама, те трябва да знаят, че са загубили от самото начало.

Второто нещо, за което съм сигурен, е че да се заклеймява Турция (страната с най-успешен цивилизационен опит, която е имала власт на три континента и не е извършвала никакви масови убийства, и същевременно е имала общности с различни религии, култури и етноси, които мирно са съжителствали) като "извършител на геноцид" и да се правят опити децата в Турция да се наричат "деца на извършители на геноцид", е срамно поведение.

Април е тук отново и законите, свързани с арменците, отново са в дневния ред на някои западни страни. Този път с възмущение наблюдавахме как Франция и Италия правят изявления, порицаващи Турция.

Ние бяхме шокирани, тъй като Италия и Франция са "господари на геноцида" по света.

Те са последните, които трябва да говорят. Двете страни избраха да експлоатират арменския въпрос и да укриват греховете си, вместо да се извинят на Турция за това, че са предприели настъпление към южната част на империята по време на разпада на Османската империя, както и за масовите убийства, за зверствата, които са извършили там.

Да се очаква хуманност от империалисти, разбира се, е безсмислено.

Арменският въпрос обаче не е единственият проблем за Турция.

Погледнете, нажежава се атмосферата в Източното Средиземноморие. Съзнавате ли това?

Великобритания засилва военното си присъствие в Кипър.

На о-в Крит кацат италиански Ф-35.

Чували ли сме за това?

Това не е всичко.

САЩ, Италия, Франция, Израел, Обединените арабски емирства и Гърция извършиха интересно военно учение в Източното Средиземноморие, което продължи почти две седмици.

Чували ли сме за това?

Експлоатирането на арменския въпрос не е изненада. Подобни ситуации се очакваха. Подготвени сме за това.

Военното присъствие на британците в Кипър обаче не е въпрос, който лесно можем да игнорираме. Зли страни участваха във военно учение, пораждащо размисли, в Източното Средиземноморие в извънредно критичен период и това не може да бъде тема, на която да не се обърне внимание. Империалистите формират многопластов алианс срещу Турция на юг.

Не трябва да се игнорира и формирането на "арабско НАТО с Египет, Израел и саудитците" (в ядрото му) и формирането на арабски фронт срещу Турция.

Турция, която едва ли не бе обсадена от Сирия до вчера, все още плаща тежко за това.

Благодарение на операцията "Ефратски щит", ние разбихме плановете им да нанасят удари по Турция и ги накарахме да паднат на колене.

Ние някак си поехме контрола над формирания коридор на Кюрдската работническа партия (ПКК) в Сирия, но заплахата все още съществува.

Изглежда Турция ще има още проблеми по този въпрос.

И точно в това време депутат от ДПН (прокюрдската Демократична партия на народите - бел. ред.) на име Яхя Тезелли, съпредседателка на ДПН, има смелостта да каже, че Югоизтока са обещаните земи на Анадола и да каже, че ние сме пресушили тези земи, че тези земи ще бъдат спасени, както е било обещано. Това не може да бъде прието.

Аз казвам, че да имаш робско мислене е проблем и напомням, че подобни изявления трябва да бъдат разследвани от правосъдните органи.

Накратко: след Сирия този път Турция е обсадена от по-голям район, от Източното Средиземноморие.

Турция изглежда се е затворила в себе си след изборите (след местните избори на 31 март - бел. ред.). Във времена, в които тя е обсадена стратегически и по суша и по море, хоризонтално и вертикално, интровертността на Турция е опасна.

Призовавам властите да бъдат внимателни, да бъдат готови и да бъдат нащрек във връзка с тази обсада от Източното Средиземноморие, която настъпва стъпка по стъпка и представлява заплаха за сигурността и бъдещето на нашата страна.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


475
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много си малък, незначителен и немощен за врата. Само със злоба не става. Няма още такива родени.
133
17
 
24
 
! Отговори
gio преди 5 години
империя, която не допринесла с нищо за развитието на света, само е подтискала народите под нейна власт.Искам да видя за 600 год. поне една сграда с културно историческо значение построена от тази "империя", но уви няма такава. Единственото което са направили е да слагат минарета по построените от българи, ромей, сърби минарета.
132
26
 
17
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Много кюрди в Турция не говорят кюрдски език и при разговор с тях са ми казвали,че не искат да го говорят-изпитват неудобство.В Турция има близо 80 националности,които живеят мирно за благото на родината си.Ердоган имаше изявление в Европейския Парламент и изтъкна,че Турция прегръща абсолютно всеки един етнос и всеки е добре дошъл в Турция.
131
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 198Аз не искам да им стъпвам на малкия пръст а на вратовете им
130
18
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На турците не можем да им стъпим и на малкият пръст колкото и да се пеним. Факт
129
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На турците не можем да им стъпим и на малкият пръст колкото и да се пеним. Факт
128
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДА АМА НЕЗемите не са били наши е с оръжие не може да ги взимате ,тогава опитайте с съда европейски за човешки права
127
18
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По злокобно, примитивно, жестоко и първобитно племе от турското няма, то е цирей на човешката цивилизация. И то не заради исляма, защото имаше и културен и рафиниран ислям, който дори носеше осносителен прогрес - на Омаядите и на Абасидите. А стъпканата история на десетки народи и милионите трупове от перманентните геноциди крещят!
126
14
 
23
 
! Отговори
Абе преди 5 години
До ... Абе ангут нещастен пътищата и железниците...Я ми напиши един турски инженер от онова време само??? Железниците са ви ги правили австриеца фон Хирш и англичани, мостовете - християни, като майстор Колю Фичето - мостът над Янтра при Бяла и покритият мост в Ловеч той ги е правил. Е, вие сте плащали - с парите, откраднати от поробените християни. Пътища ИЗОБЩО не сте строили, ползвали сте римските и византийските пътища.Копали сте кладенци и сте строили минарета на църквите, това сте вие!
125
12
 
2
 
! Отговори
да преди 5 години
ама нали не беше роден тогава, бе:))))))ти се оплете:))))прав си връща се и за всичките си престъпления мюсюлманите ще плащата за модерния геноцид -да и се гордеем с него, а вие бъдете благодарни, че беше модеренпощадихме ви
124
14
 
25
 
! Отговори
сбъркана пропаганда преди 5 години
Турците са избивали масово и българи и арменци и всички, които са опитвали да се освободят. Освен това Балканите са бедни и изостанали, защото са били част от турската империя. Тази статия показва, че мисленето е векове назад. Нормално е да признаеш историческите грехове, за да продължиш напред, но не и за турците. Не бива да се изпада в другата крайност на германците, които товарят бъдещитв поколения с минала вина, но не е прието варварски да отричаш истината.
123
28
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роден съм в БГ сега живея в ТР учих история там, и знам какво се пишеше.Така че и историята ви е написана с лъжи. АРМЕНСКИ ГЕНОЦИД НЕ Е ИМАЛО а в в България през 985 година имаше геноцид и то модерен геноцид,В БГ се казваше колелото на историята не се върти назад ама аз видях че се върти и запомнете всичко се връща на мястото си
122
13
 
18
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Повечето леки жени,които продават телата си в Европа са българки и румънки.
121
14
 
14
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Затова ли Турция нараства с 1 млн. на година...?Ако бяхме такива,каквито казваш-нямаше да нарастваме.След 5 години Турция ще е 90 млн. души.След 10-15 години Турция ще е 100 млн. души.
120
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Знае се и от по ненежната хахахаха
119
10
 
11
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Не ти ли идва на акъла,че съм учил в българско у-ще няколко години или просто се заяждаш с мен?Учил съм в "Климент Охридски" във Варна.
118
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че какво му е да научиш български? Обикновен език със само 5-6000 хиляди свои думи? Не се иска си гений..
117
10
 
6
 
! Отговори
да преди 5 години
а не си бил роден, бе и българския го научи писмено и устно в Турция, нали:)))))))))))
116
8
 
11
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Ако това е повод да се радваш,че си сменил имато на някого...!Нямам българско име,защото не съм бил роден тогава.
115
13
 
13
 
! Отговори
Васил Левски преди 5 години
Не си прав,колега.Ще ти дам урок по генетика.Първо- колкото е по-чиста една кръв,толкова повече подлежи на *** на гена и населението боледува(както Малта).Второ-колкото е по-разнообразен гена,толкова е по-устойчив.Норвегия преди няколко години имаше програма и вкараха цветнокожи сред населението си,защото гена им започна да се изражда.Българките примерно са красиви заради богатия генофонд.

Спонсорирани публикации