Граждански арести, ксенофобия... Патрулите, които планираха да убият Обама

Лазят по нервите и на местните жители
29 апр 2019 22:00, Нели Христова
27
Граждански арести, ксенофобия... Патрулите, които планираха да убият Обама
Снимка: Reuters

Командирът им е в затвора. Властите им дават време до петък, за да напуснат границата с Мексико. Но Обединените конституционни патрули, които залавят мигранти и ги отвличат, са твърдо решени да не напуснат поста си.

"Бог ми дава правото да съм тук", казва един от членовете на крайно-дясната организация, който пази името си в тайна, пред The New York Times. Той е обезпокоен от враждебните реакции към патрулите. Казва, че е ветеран от армията и не е в кръвта му да се отказва - ако той и хората му бъдат изгонени, просто ще намерят друго място по границата.

"Онези там във Вашингтон казват, че трябва да се махнем от тук, но не съм чул нито един граничар да твърди, че няма нужда от помощта ни, добавя той. - Ние сме тук за да спасим Америка от тези, които нарушават суверинитетъ й."

Много американци подкрепят Обединените конституционни патрули, но само онлайн. На границата те са едва шепа хора събрани около каравана, чисто нов знак "преминаването забранено" и превозващи се с няколко пикапа. Ала тези няколко човека, предвождани от Лари Мишел Хопкинс, който бе арестуван преди няколко дни, са имали по-големи амбиции. Според разлследване от 2017 година, те са имали план да убият Барак Обама, Хилъри Клинтън и Джордж Сорос. Дори са тренирали за деня, в който ще изпълнят мисията си.

Само за една седмица, патрулите са попречили на близо 200 мигранти, които са се опитали да преминат границата по прашния черен път, да влязат в САЩ. Част от подвизите си те документират и качват в социалните мрежи, а множество хора ги обвиняват в отвличане на хора. От патрулите се защитават с оправданието, че извършват "граждански арести". Истината обаче е, че повечето от тези, които стигат до границата, дори не искат да влязат в САЩ нелегално, а доброволно се предават на граничарите с молбата да им бъде дадeно убежище.

Армандо Гонзалес също е един от милиционерите. Той носи 9-милиметров пистолет в колана си и планира да спи цяла вечер в шевролета си.

"Според мен всичко това е въпрос на политика - демократите искат мигранти в САЩ, за да получат повече гласове. Но аз трябва да защитя страната си, а това, което се случва на границата е инвазия, която заплашва други хора. Тези мъже тук са истински патриоти. Горд съм да съм час от тях", заявява Гонзалес.

Но край границата вече има повече репортери, отколкото милиционери. Някои от журналистите предават и на испански, за да стигне информацията до повече хора и от двете страни на границата.

Джудит Сиера, която е собственик на заведение за бързо хранене, твърди, че често мигранти минават през имота й. Но тя не се радва на патрулите, напротив - когато отчаяните жени и деца пристигнат при нея, тя им дава вода и тортили.

"Каквото и да правят, дори да построят онази ограда, хората ще намерят начин да я преминат", казва Джудит. А почти 90% от хората, които живеят в нейното градче на границата твърдят, че мъжете, които си играя на полицаи в пустинята "тестват тяхното търпение".

Властите вече са дали ултиматум на групата да напусне покрайнините на града им до края на седмицата.

"Тези аутсайдери говорят за инвазия, когато именно те нарушават тишината и спокойствието ни, казва 70-годишният Ернандес. - Имам съвет за тях - намерете си работа!"

Какво следва за Обединените конституционни патрули от тук нататък? Макар и редиците им да не са били никога пълни, броят на милиционерите намалява още повече. Техният водач, онзи, който "ги е тренирал" да убият Обама, е зад решетките. А Вашингтон иска да се вземат крайни мерки за разследване на групата, тъй като вече е време да се сложи край на ксенофобското държание на мъжете по границата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хахаха, "казал 70-годишния Ернандес", този ще е перфектния безпристрастен , случаен гражданин, за да си дава мнението.
17
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ги разбирам политиките,ама О-Бама къде е сбъркал?Тръмп къде е сгрешил?Аз ги одобрявам и двамата.
16
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За да е някой ксенофоб, трябва да го е страх от чужденци. Тия не ги е страх от чужденци. Самите те са чужденци, но са влезли в страната легално, през вратата, а не през счупения прозорец на мазето. И на мен някой да ми влезе през мазето, ще го посрещна с бухалка без оглед на намеренията му.
15
7
 
33
 
! Отговори
Пак Еврейски Лъжи ! преди 4 години
пак еврейска толерастия !!!АМАН !!!!!
14
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На дежурните кривоноси във форума, които говорят за антиваксъри и се опитват да заглушат дискусия с къси пасчета и лафчета за ***. Как да бъдеш антиваксър, като виждаш как ваксинацията, която лошите бели хора занесоха в Африка и Латинска Америка снижи смъртността и навъди всички тези нашественици в ЕС и САЩ? Следващият път извади по-креативни лафчета. Да надскочиш своето IQ е невъзможно, но винаги можеш да ползваш помощ от приятели. Може да знаят някой затапващ термин или лаф.
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 12.Динко.......ти ли си?
12
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ксенофобията е поредния термин, който е част от пропагандата срещу белите общества. Забележете, ако не искате вашата държава да се превърне в Столипиново, вие сте ксенофоб. А кой ще иска да го наричат така, с тази така лоша дума (която не значи нищо). Термини като "расизъм" и "ксенофобия" са само два от многото измислени термини в практикувания срещу белите хора геноцид чрез пропаганда. Научете децата си да разпознават тази пропаганда и да не се подават не нея.
11
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
14, 13, 12...........Антиваксър, привърженик на плоската земя и конспирациите......дерзай товариш.
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако си спестите гледането на телевизионна помия или простеене с чашка, опитайте се да проверите кои точно са инициаторите и дори спонсорите на движението на за права на черните в САЩ, кои са тези, които промотират феминизъм, които са тези, които промотират християнските празници в САЩ да се изтриват от историята и Великден да е просто ден на зайците. Най-важната част от правилното лечение и правилно поставената диагноза.
9
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още малко материал за мислене, че някои дето се прозяват не мислят. Отворете Google. Потърсете кои са най-известните холивудски режисьори и сценаристи. Аз нищо не казвам, просто вие намерете информацията. Сравнете произхода на тези режисьори и етническата им принадлежност с нивото на анти-германска пропаганда във фимите им, с т.нар. анти-расисъм в творбите им, директна омраза към белите и ще разберете защо САЩ нямат и няма да имат стена, защо ще отиват към война и прочие. Приятно анализиране.
8
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Значи така. САЩ строят гранични стени в други държави. Но в САЩ не може да има стена, защото е расистко. Хайде сега да направим един *** анализ, ако можете, разбира се. Кои са тези, които не може да критикувате и за чиято мерзост не може да пишете? Кои са тези, които получават милиарди за огради и сигурност в тяхната държава, но които (чрез представителите си в САЩ) обявяват за расизъм построяването на стена с Мексико и даже депортирането на нелегални? И ще разберете всичко. Приятни открития!
7
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАаааа.... ох извинявай, прозявах се ... Дам? Какво казваше? Някакви холивуди и агенти и конспирации... МХм, ок.
6
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има в Youtube видео на един КГБ агент избягал в САЩ през 70-те, Юри Безменов, който обяснява цялата деградация в обществото и защо в момента белите са мразени, защо семейството е разбито, защо холивуд управлява съзнанието на младите хора и ги прави да мразят другите. Да прибавим към това е влиянието на някои "винаги обидени, но алчни малцинства", които докараха комунизма на бял свят и ще разберете всичко.
5
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е на Китайско- Руската граница. Китайците си циркулират свободно. Руснаците им се радват, защото китайците им носят пържолки, текстил, ел. уреди. Но за това движение не се пише.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пазят хота, какво да правят ...
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Белите няма да умрат. Ако трябва ще има гражданска война не само в САЩ, но няма да се случи замисления бял геноцид. Възпитавайте децата си в бяла европейска идентичност, обяснявайте им кое в виновен за разбиването на семейството, за това, че те страдат. Европа е за европейците! САЩ е за тези, които са създали държавата - европейци. Всички други са просто посетители и крадци на социални фондове, мошеници, мразщи белите хора.
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
уникално много правописни грешки....
1
5
 
12
 
! Отговори
кой обава ве? преди 4 години
онзи, дето е женен за транито мишел?

Спонсорирани публикации