Тема табу: Животът в бедност в богат Лондон

37% от децата в британската столица живеят в бедност
29 апр 2019 17:30,
207

В своите игри 8-годишната Индия живее в голям дворец и има широки стаи. В реалността обаче тя и семейството й живеят в малък общински апартамент и момичето дели стая с брат си. Всъщност, тя семейството сред късметлиите.

Майката на Индия, Софи, наскоро е останала безработна, а баща й работи в склад.

"Много ми се иска да мога да им предложа нещо повече", обяснява Софи пред DW.

Според преценките на различни хуманитарни организации около 700 000 деца, или 37% от всички малчугани в Лондон, живеят в бедност.

Причините за това са недостигът на социални жилища и постоянно повишаващите се цени на наемите.

Според различни неправителствени организации консервативното правителство в Англия игнорира проблема.

"От години насам социалните помощи не са увеличавани. Сега пък покрай Brexit биват игнорирани и без това многото проблеми в страната", казва Ейлир Уъдхисън от организация за защита на децата, живеещи в бедност.

Да бъдеш беден в богат Лондон е тема табу, а всъщност може да се случи на всекиму.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


207
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
163
0
 
0
 
! Отговори
Гошо преди 4 години
До Знаеща що така не ни обясниш малко по подробно къде точно си
162
2
 
4
 
! Отговори
До Мизерник преди 4 години
Викаш за 5 месеца си спестил 10 000 паунда, Лошо няма, защо да не е въможно това в Лондон, най скъпата столица в Европа, с най-високите заплати. Шофьор на камион обаче знаеш ли колко взима в България? Търсят се неистово шофьори за по 5000 лева заплата. Та значи какво се оказа, че не си спестил май много? И то с цената накакво, ако имаш семейство в България. С цената да не виждаш семейството си, децата си и жена си? Е оти? Та не ми се хвали че си спестил 10000 паунда като шофьор на камион;)
161
0
 
1
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Какво? На запад? Хайде бе! Това е невъзможно! Живея в Германия и НЕ съм виждал емигранти, живеещи по улиците, НЕ съм виждал наркомани, шляещи се безцелно, НЕ съм виждал пингвини, оставящи децата си да хвърлят по земята и да не им правят забележка ами най-демонстративно да продължават! Кълна се в трите върха на двувърхата си шапка! И после - ама защо има гета,в които живеят ниско образовани хора без перспектива и с висока престъпност! Хора, разплождащи се като зайци но с никаква мисъл за бъдеще!
160
0
 
5
 
! Отговори
А преди 4 години
Където и да работиш - и в БГ, и в UK или D, дори и в USA, заплатата е все една - стига колко да си покриеш разходите за месеца.Ако караш лъскава кола - взел си я на изплащане.Ако имаш къща - може и да не я изплатиш някога.Пари се изкарват не с работа, а с далавери.
159
1
 
5
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 4 години
Толкова я хвалят чужбина пък ....четат и пишат по бг новините .Ми отивайте и не се връщайте никога .Сменете си гражданството.Кой ви пречи?Много хубаво у Хамерика пък...да си оправи зъбите идва у гнилата България.Много хубаво у Англия пък.....тича с ревматизма пред калпавите кабинети в България..Не си идвайте....
158
2
 
0
 
! Отговори
Мизерник преди 4 години
Лично аз миналата година работих като шофьор на камион в Лондон , категория С за 5 месеца заделих 10000 пауда, въпреки скъпите квартири , такси и транспорт.Много зле бях , глад , беднотия. Друго се е в България , учител за 600 лева.
157
0
 
0
 
! Отговори
Варна преди 4 години
Какъв е този ад, живее в една стая със сестра си! Ужас!!!И това всичко е табу?????
156
3
 
6
 
! Отговори
Склададжия преди 4 години
До Знаеш, е дай малко повече инфо де, къде си, твоя ли е къщата или изплащащ 40 годишна ипотека, и тн. Иначе само приказки...Всички хвалби за живота в чужбина са от хора които са емигрирали, и въпреки че сънуват България, жадуват планините, морето, прородата, и хората в България, не могат да се върнат, защото са вплетени в безпощадната система на развития капитализъм. Но лошото е че защитната им реакция е да хранят родината си, да псуват майка България. Няма по лошо от безродник в чужда страна.
155
18
 
4
 
! Отговори
Знаещ преди 4 години
Имигрирах в Европа, защото преди години заплатата ми от 1000 лева падна на 96 лева за 6 месеца 🤔.сега имаме голяма къща,4 коли и ходим 3-4 пъти в годината на почивка. А аз и жена ми работим в фабрика. Кога това ще се случи в България??????
154
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 156Хората които работят и учат са добре в бг и ще са добре и в чужбина......но в чужбина НАЙ-ДОБРЕ. Всеки който е в чужбина е многократно по-добре от България дори да е черноработник според БГ стандартите!
153
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Все България ви е виновна - защо? Вие я направихте такава - не гласувате, не учите, мързелувате на работа - това е истината. Хората които работят и учат са добре в бг и ще са добре и в чужбина - другите вечно държавата им е виновна просто защото това е най лесното оправдание за собствената им некадърност и мързел.
152
20
 
16
 
! Отговори
Мартин преди 4 години
Всяко начало е трудно в която и страна да имигрираш но държава като България няма вече как да оцелееш.Които има желание да се развива да не стои на едно място има курсове има кредити за малък бизнес има все възможни начини и идей как да просперираш всичко е до самия човек манталитета и мисленето му.В чужбина се живее много по добре от колкото в България дори и ромските малцинства и турците нещат България понеже няма развитие.Търсете си щастието и къдсмета в чужбина но не и в България.
151
10
 
32
 
! Отговори
Лисичка преди 4 години
Живея в Англия. Не зная кому са нужни тези статии. Неточности ,субективно мнение и като че ли с цел да настройва българи в България ,срещу тези в чужбина. А нещата са доста индивидуални. Никъде по света без професия ,умения не живееш като лорд , това е ясно.Относно българите на Острова има всякакви и разбира се не всички живеят по 10 в къща , работят черна работа и т.н.Все си мисля гладуването не е като в Бг за съжаление!
150
15
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 152Точно това е самата истина, живеят много по-добре от повечето българи в България. Пишещите тук против Англия са повечето от "българската управа" и хич не им изнася някой да ги сочи за виновни че докараха българите до дъното на скръбта. Другите са неудачници върнали се в България по "нареждане и обещания" от родители/роднини за по светло бъдеще с 'връзки' по държавните администрации.
149
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По-голямата част от българите живеят и по-зле. Момичето деляло стая с брат си. Ами ние със сестра ми така израснахме преди 1989 г. И какво излиза, че бай-бедните в Лондон живеят по-добре от нас?
148
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Станчев 149Англията е прехвалена работа. Само на мазохистите им харесва там......Е не става за БГ некадърници, факт и статистика!
147
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Всичко е така 144Дъщеря ми ги е виждала (ромите) само на снимка.и им е приятелка в инстаграм. Да не си сват-мешере?! :))))))
146
14
 
20
 
! Отговори
Станчев преди 4 години
Англията е прехвалена работа. Само на мазохистите им харесва там.
145
5
 
27
 
! Отговори
Скептик преди 4 години
Първо вижте от кого е статията. После се замислете защо са толкова загрижени от Гласът на Германия за децата в Лондон. Относно живота в УК; ако работиш в международна компания, те те обучават още от ученическата скамейка и някъде на 25 си специалист. На 30 имаш 4-5 деца, живееш в предградията и пътуваш редовно в чужбина. На 35 имаш втора жена от Испания или Източна Европа. Но това е за Англичаните преди 10-15 години. Май сега и те западнаха. Българите там най-много да са обслужваща сфера.
144
4
 
18
 
! Отговори
Milen преди 4 години
Добре е в Лондон ?Самозаблудата е велика работа. Доказателство - пишещите за добрия Лондон.

Спонсорирани публикации