Рецептата Dnes: Агнешки дреболии за Гергьовден

Празнична гозба
6 май 2019 08:15, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Агнешки дреболии за Гергьовден
Снимка: photl.com

Продукти:

1 кг агнешки дреболии
4 връзки пресен лук
2 връзки пресен чесън
4 червени чушки може и люти
100 г масло
сол, черен и червен пипер
 
Приготвяне:
 
Дреболиите се измиват и нарязват на малки парчета. Лукът, чушките и чесънът също се нарязват на ситно. Месото и зеленчуците се поставят в глинено гърне или тавичка като се овкусяват с черен, червен пипер и сол. Добавя се и маслото и малко водичка.
 
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност (ако ще печете в глинен съд, не загрявайте предварително фурната). След като месото е готово се сервира със салата, ориз или печени картофи.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
1
 
! Отговори
noFreeman преди 2 месеца
Защото е антикатолически... а белия пезевенк етука... не може да се пише за едно православно име "Георгий"... (гръцко, българско, руско и грузинско)!
1
2
 
3
 
! Отговори
интересно преди 2 месеца
Днес Гергьовден ли е?
Защото в никоя медия не прочетох за този традиционен български празник!
Явно споменаването му е забранено!
Но ние все още помним!
Докато изчезнем като нация...