Визитата на папата - отличен старт на предизборната кампания

Посланията на папата повлияли на политиците ни
Обновена: 7 май 2019 11:27 | 7 май 2019 11:22,
39

"Посланията на папата са глобални. Той е един от най-популярните лидери в света. Нямаше по-хубаво начало за изборната кампания от посещението на папата. Става дума за ценностите. Едните хора се идентифицираха с посещението, а други замълчаха. Замълчаха тези, които имат послания на омраза и агресия", посочи политологът Румяна Коларова.
Още по темата

Тя подчерта в студиото на "България сутрин", че посещението на папа Франциск е било насочено към изконните ценности на българския народ.

"Отдавна не сме виждали някого, толкова значим като папата, да постави България в центъра на своята визита", отбеляза Коларова.

Според политическия психолог Антоанета Христова посланията на папата са повлияли на политиците ни, макар и за кратко.

"Агресията и черният PR доминират в предизборната кампания. Изведнъж идва папата. Вероятно след като си замине отново ще се върнем към злободневните скандали. Но видяхме репери на теми, видяхме ценности. Надявам се предизборната кампания да бъде ориентирана към ценностите", изтъкна тя пред Bulgaria ON AIR.

Христова счита, че образът на Борисов в последната му роля е на международник и като такъв той e натрупал много дивиденти.

"Хората го приемат положително, независимо от скандалите. Посещението на папата се приписа към активността на правителството", обясни психологът.

"БСП ги няма в парламента, няма ги в дебатите, нямат позиция за папата. Отсъствието не играе в полза на политическите играчи. Ако мълчанието им доведе дивиденти, ще има работа за психолозите колкото щеш. Капсулираните хора, които използват агресията в себе си, са негласуващи хора", обобщи за финал Антоанета Христова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
БОЖЕ БОЖЕ ДА ЛИ 10 МИНУТИ СЪМ ГЛЕДАЛА ПАПАТА , НА ГОЛ ТУМБАК ЧИФТЕ ПАТРОНИ
5
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато Бойко се рекламираше с папата,Цецо печаташе бюлетини.Хора,внимавайте,пак се готвят да ви изпържат.
4
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАРОДА БЕЗ РАБОТА , ГЛАДЕН И БЕДЕН , ТЕ С ПАПАТА СЕ ПЕРЧАТ , ЧЕ ДА ОТВОРЯТ ЕДИН ЗАВОД И ДА ОТРЕЖЕ ПАПАТА ЛЕНТАТА, ТОВА Е ГРИЖА ЗА НАРОДА , АНЕ УЧУКАХА СУМАТИ ПАРИ ЗА ТРИ ДНИ
3
5
 
33
 
! Отговори
Митко - любопитко преди 4 години
За кого е отличният старт на предизборната кампания , че не разбрах ?!
2
6
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ох,божеееее,защо не слезеш да си прибереш вересиите.Посещението на папата било чудесен старт за предизборната кампания на ГЕРБ.Е,че кой не разбра,че Бойко си прави реклама с папата?Но и това няма да му помогне.Народа не е чак толкова ***.
1
7
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рекламните агенти на ГЕРБ се включиха.

Спонсорирани публикации