Животът в секс култ – лидерът на Nxivm, който "маркирал" робините си

Той съхранявал хиляди техни голи снимки
8 май 2019 21:46, Нели Христова
18
Животът в секс култ – лидерът на Nxivm, който "маркирал" робините си
Снимки: Reuters

Преди 13 години 19-годишната Силви посещава курсове за самопомощ, когато получава предложението да се включи в тайна група. Но за да стане част от нея, момичето трябва да докаже "отдадеността си", като предостави на жената, която я поканила – Моника Дюран, няколко голи снимки и запечатано писмо до родителите си, че иска да е проститутка. Тя се съгласила и така се превърнала в роб на Дюран, а жената била нейна господарка.

Силви станала част от секс култа Nxivm, чийто лидер Кийт Раниер бе арестуван и вече е в ход делото срещу него.

Вече 32-годишна, жената е една от многото свидетелки, които били унижавани, изнасилвани и третирани като роби от Раниер.

След като се съгласила на сделката, Силви получила заповеди от господарката си да започне да изпраща голи снимки на Раниер. Няколко дни по-късно момичето искало да се откаже, но Дюран й заявила, че може да го направи само, ако лидерът й позволи. Той се съгласил, но само защото следващата част от сделката била Силви да се яви на живо при него.

В продължение на години Раниер описва себе си и последователите си като най-умните и етични хора на света. Сравнява се с Ганди и Айнщайн, хвали се с множеството си дипломи. Оказва се обаче, че всичко това е една поза. Според разследването, изграждането на образа му като стабилен ментор му е помагало да привлича повече жертви.

В края на 90-те Раниер наистина основава група за самопомощ, но тя е само параван, който прикрива трафик на хора, кражба на самоличности и пране на пари. Истинската цел на групата била да се установи надмощие над жените, участващи в нея.

Някои от подчинените на Раниер били "маркирани“ с инициалите му. Всички те били принудени да му прехвърлят домовете си, да му дадат достъп до банковите си сметки и да споделят „най-дълбоките си и тъмни тайни“, които били използвани срещу тях за изнудване. Това да бъдат роби включвало и да правят секс с Раниер. Сред тях било и 15-годишно момиче от Мексико на име Камила.

Хиляди голи снимки са използвани като доказателства в съда срещу лидера. Заедно с него са обвинени и още пет жени, които са му помагали да вербува момичетата. Всички те са признали вината си и сега под милостта на съда е само Раниер.

15-годишното момиче от Мексико било една от първите му жертви. Той убедил нея и трите й сестри да заминат заедно с него за Ню Йорк. Там няколко пъти я изнасилвал и я карал да позира на леглото му за голи снимки.

Раниер спял и с двете й сестри, една от които „хвърлил в плен“ за 21 месеца, след като тя показала привързаност към друг мъж. След това момичето трябвало да напише хиляда пъти „извинявай“ в писмо до него, преди да бъде изпратено обратно в Мексико.

Към култа се присъединили и много известни личности. Сред тях била и актрисата Алисън Мак от серила Smallville. Тя също помагала на лидера като привличала момичета в култа. Пред съдията тя през сълзи признава вината си и твърди, че дълбоко е вярвала, че Раниер иска да помага на хората. Въпреки това, когато той й казва да заплаши две от жените, че ще разпространи голите им снимки, ако не „изпълнят акт на любов“, актрисата веднага се съгласява. Самопризнанията й обаче я спасяват от доживотна присъда, като тази, която заплашва Раниер, ако той бъде признат за виновен.

Но адвокатът на мъжа ще направи всичко възможно това да не се случи – според него, всичко, което е ставало в средите на култа е само със съгласието на жените и никой не е бил насилван в нищо.

"Много успели хора дължат всичко на учението на господин Раниер“, казва той, но обвинението има категоричен отговор: „Сега ще ви пуснем видео на жена, която бива маркирана с инициалите на Раниер. Вие преценете дали това е нейно желание или е принудена да го направи.“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
5
 
! Отговори
Lan преди 4 години
Значи докато си рекламират женското превъзходство...се оставят един мъж да ги води за носа, да ги , да ги жигосва като животни...НЕ е истиа просто!
10
5
 
4
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Дядо ти иван не може да очовече никой.И внимавай следващия път като заспиваш. Завивай си краката, че изстиваш и почваш да говориш глупости.
9
7
 
6
 
! Отговори
преди 4 години
ЧЕРНИ *** има навсякъде по форуми и коментари, но тука са твърде много. Моля, *** да си вършат работата и да не им се дава възможност за поле на изява
8
5
 
11
 
! Отговори
Азъ преди 4 години
Не зная кое ме отвращава повече... Статията или коментарите ви... В страшен Свят живеем... Животинското на почит, Бога е в канафката.... Болка.
7
3
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Едва ли има друго място на света с такава концентрация на психопати като Задморски Рогатистан. И това само за 200-300 години селекция. Не ми се мисли по-нататък какво ще става.
6
7
 
30
 
! Отговори
Циник преди 4 години
В почивката на мача....браво Аякс!А иначе - коментар 1 казва всичко!Тъnи гъски...npeвърнати в лични £ypви на този...Написала (доброволно) писмо до майка си и баща си, че искала да става npocтитутка...пратила (доброволно) голи снимки.... тъno...cynep тъno napче!
5
6
 
32
 
! Отговори
Еха преди 4 години
Ами евала. Този господин Раниер явно е абсолютен Мастър Майнд и е намерил едективен начин да контролира и манипулира съзнанието на жените. Човек с такива способности по социално инженерство може да бъде успешен във всяка една област. Особено в бизнеса и политиката. А в случая секс робините явно са били просто хоби и забавление за него. Хем си е тренирал уменията на хем си е доставял и удовослтвие.А простите женички са попадали в мрежите му като както мухи в мрежата на дърт опитен паяк
4
1
 
30
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 4 години
Да поканим господин Раниер в парламента, за да включи всички в тайното си общество.
3
3
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 4 години
Само прочетох в началото глупостите и скролнах да видя "автора" на тази писаница, не се върнах да я дочитам.
2
8
 
37
 
! Отговори
8 инча преди 4 години
на този само шапка може да му се сваля - жигосваги като *** малко над Венериният им хълм, но к у ч ките за качествено друсане от изключителен жребец са готови на всичко!!
1
6
 
41
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Едно не разбирам. Поканилия я да се включи в тайна група и тя се съгласила и после било ужасно, но тя седяла там. Явно е получавала пари за членството си?

Спонсорирани публикации