Със социалните мрежи: Расте търсенето на естетическата хирургия

Новите тенденции описва турския пластичен хирург д-р Аслъ Датлъ.
Обновена: 16 май 2019 09:00 | 16 май 2019 09:00, Петя Славова
19

Какви са най-новите тенденции и практики в естетичната и пластичната хирургия? Темата коментира водещият турски пластичен хирург д-р Аслъ Датлъ.

"Подобрява се много нивото на естетичната хирургия. Благодарение на социалните медии, търсенето на пластични операции, расте. Хората искат бързи резултати. Освен операции, те подобряват визията си и с филъри", сподели хирургът.

Според нея всеки пациент трябва да се разглежда поотделно и понякога дори лекарите се налага да влизат в ролята на психолози, за да го разберат.

Тя посочи, че новата тенденция в естетичната хирургия е резултат, който се доближава максимално до естественото.

Пред Bulgaria ON AIR Датлъ разказа за случай, в който е отказвала интервенция - на пациентка, която е поискала 1000 кубика силикон.

За реконструктивните операции тя сподели следното:

При тях се опитваме да получим естетически приемливи резултати и да минимизираме самите белези.

Тя допълни, че на ниво травми и изгаряния, както и възстановяване на лицеви части, тя и колегите ѝ винаги опитват да запазят функцията на определения орган.

По думите ѝ едни от най-сложните операции, които е правила, са на пациентки с рак на гърдата, където се налага премахване на цялата тъкан. И поясни, че понякога те отнемат между 5 и 8 часа и възстановителният период също е дълъг.

Относно манията на хората напоследък да изглеждат по един и същи начин, пластичният хирург е на мнение, че отново причината са социалните мрежи. Тя смята, че те искат да са като някого другиго, защото се възхищават на звездите по телевизията. Но подчерта, че лекарите трябва да са консервативни в това отношение.

"Известните личности са по-изискващи", сподели още в студиото на "Денят ON AIR" Датлъ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
9
 
! Отговори
агитпроп преди 4 години
Не се нарича естетична и пластична хирургия! Нарича се козметична касапница!
12
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Расте търсенето на услугите им, пък имат време да ходят по телевизиите на приказки,опс реклама.То на простите хора с пари все някак трябва да им ги вземат, някои трябва да са грозни за да ги разкрасяват, други по други начин
11
0
 
8
 
! Отговори
Дон Домат преди 4 години
Малииии, кат ви върна на струговете и тъкачните станове, само за естетична кypвурrия ще ми мислите!
10
0
 
1
 
! Отговори
vsdvdsv преди 4 години
До АнонименЗащо пренебрегваш другаря Ким Чен Ун-Рокетмен, дето го кръсти чичо Дончо.
9
2
 
5
 
! Отговори
Ro преди 4 години
Същите тия, които наричат хората, подложили се на подобни операции, прости и глупави, са първите да ги плюят, че са с криви носове, малки ци*и, грозотии и т.н. Крайните резултати от "естетическите" намеси няма да ги коментирам, но за подобни явления, може да се сърдим само на себе си, защото сме издигнали външния вид в култ, докато лицемерно се правим, че не бил важне и прочее. С толкова диви он***нисти няма как да е друго.
8
1
 
8
 
! Отговори
до 9 преди 4 години
Точно така! Американците са ти виновни, че си *** и комплексиран и не можеш да възпиташ у детето си елементарни ценности! Виж пиенето на ракия и клатушкането на химна с кривоглед поглед на Гергьовден и Нова година си е друга работа...
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гръмнете американците и няма да има социални мрежи, хамбургери и всякaкви тъпoтии! Направо Русия, Иран, Китай или пък и трите заедно да им пускат ракетите и света да се връща към нормалните си времена! Извратиха целия свят с тъпoтиитe cи
6
0
 
6
 
! Отговори
Жанина Делиахмед преди 4 години
Браво ! Ще има парички за бизнеса ! Докато има патки, ще има и ловци да ги отстрелват.
5
0
 
16
 
! Отговори
анти-фейс преди 4 години
С две думи - социалните мрежи, които са си проект на сатанинския световен елит, нищо добро не донесоха. Невротизират, комплексират, промиват, отчуждават. Това е.
4
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Факт е, че ако изключим Южна Корея, най-много такива операции се правят точно в държави, където хората няма какво да ядат. Не идват от хубаво.
3
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В днешно време не е необходимо да се трудиш по 8 часа на ден ! Достатъчно е да си хванеш чичко - паричко или да се правиш на *** в ютюб канал, за да ти плащат !Това е бъдещето !...
2
3
 
10
 
! Отговори
Гледна точка преди 4 години
Щом има пари за силиконки, българина е богат. Ако няма какво да ядеш, ще си помислиш ли са разкрасяваща хирургия. Това е най - скъпата хирургия, защото от нея не зависи здравето на човека.
1
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поредното доказателство, че социалниет мрежи водят до затъпяване.

Спонсорирани публикации