Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!

Премиерът провери дейностите по разширението на газопреносната инфраструктура
Обновена: 20 май 2019 19:46 | 20 май 2019 19:44,
254
Борисов: Паралелно с дипломацията - строим. Сега - газовите магистрали!
Снимка: МС

Докато другите говорят за диверсификация, ние я правим. Цялото трасе е за 18 млрд. кубически метра газ. Това е Балкански поток. В сряда ще направим същото и с Гърция - там е от 3 до 5 млрд. кубически метра. И с нашите находища - "Хан Аспарух" и "Силистар" - имаме пълна диверсификация. Това е заявил министър-председателят Бойко Борисов, след като се запознал с извършените от "Булгартрансгаз" ЕАД дейности по разширението на газопреносната инфраструктура от българо-турската граница до българо-сръбската граница, съобщи пресслужбата на кабинета.

Премиерът Борисов е уточнил, че компресорните станции са американски.

Още по темата

"Създаваме условия и за американски втечнен газ, и за руски газ. Ние си построяваме в момента газовите магистрали. Паралелно с дипломацията и усилено строим", е добавил още министър-председателят и е уточнил, че трасето трябва да е готово до октомври.

Министър-председателят Борисов е наблюдавал полагането на тръби за изграждане на нов газопровод с дължина 11 километра от българо-турската граница до компресорна станция "Странджа". На място се изгражда и газоизмервателна станция "Странджа". Общата стойност на двата проекта е 75 млн. лв. - изцяло инвестиция на "Булгартрансгаз".

Предвижда се съоръженията да се въведат в експлоатация през октомври 2019 г., така че да се даде възможност природен газ от входна точка Турция да постъпва на българска територия януари 2020 г.

Проектът e част от концепцията за европейски газоразпределителен център "Балкан", се напомня в прессъобщението. Разширението на съществуващата газопреносна система и реализацията на цялостната концепция за газов хъб "Балкан" целят запазване стратегическата роля на България, като водещ газов център в региона на Европа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
169
3
 
9
 
! Отговори
Крадат милиарди преди 4 години
Прокуратурата да докладва имали финансиране на компания"БДЖ пътнически превози " с над 4 500 000 000 ограбени от народа живи левове и с каква цел.По медиите беше публикувано съобщение че тази компания била спичелила обществена поръчка за тази сума. Около 2 000 000 000 лева само струвал най големия пътнически кораб в света А У НАЗЕ хорат а около Борисов Не им пука..Терористите на власт още 1997 година блокираха пътническите превози .Сега почти няма пътници по жепе ..
168
3
 
17
 
! Отговори
vlakowe преди 4 години
хората в нормалните страни строят високо-скоростни и ж.п. линии, и супер технологични валакове, тогава разстояниетософия-варна ще се минава за 1-2 часа, с магистралите 5-6 часа. За тези неща се иска акъл и реални проекти, а не големи комисионни за някой.
167
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тиквата- успоредно с дипломацията и яко крадем иначе без пари как да поддържам острова в Гърция и къщите в европа
166
5
 
26
 
! Отговори
до Така е преди 4 години
Прав си промени я...оголи ни до шушка. Това и при Тато не беше така
165
22
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До СКАНДАЛНО БЪЛГАРИНяма да гласувам първо щото всички са ***, второ няма да съм в БГ. И не съм чак такъв гербер, просто който мачка БСП ми е симпатичен :))))))))))))))))))))))И не е важно аз да съм добре, важно е БСП да е зле!!!
164
35
 
11
 
! Отговори
Така е .. преди 4 години
Плювайте си на воля. Пак ще изберем Бойко.След 26 Май да изчезнете от форумите.Нещастници. Вечно не доволни. Бойко промени държавата.
163
5
 
31
 
! Отговори
justice преди 4 години
СТРОИМ И КРАДЕМ!
162
3
 
31
 
! Отговори
Цецо де го? преди 4 години
Цецо да не изпадна тотално в немилост?Гледам ,че Баце сам си води кампанията
161
4
 
26
 
! Отговори
въпрос преди 4 години
Искам да попитам избирателите на ГЕРБ. Веднъж и аз се излъгах и гласувах за тях и още ме е яд. Като гласувахте през 2009 година за ГЕРБ - това ли искахте, такова управление ли желаехте? Не бяхме ли излъгани от медийната пропагандна машина, социолози, политолози, демек от олигархията по най-долен и непочтен начин?Когато днес виждате партийните ТОЛУПИИ на ГЕРБ как се возят в луксозни возила, а синчетата им направо в бутикови - когато са окупирали всичко в родината ни и родителите ни мизерстват..
160
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СКАНДАЛНО БЪЛГАРИами нормално, затова е удобен за началничката си Меркел. И двамата са бивши комунисти. Неслучайно еврофондовете за България са дискриминационни в пъти сравнени с тези за Германия. По този начин се поддържа България в бедност и продължава да изостава, а западната олигархия ни отне всичко на безценица - земи, имоти, стига да поиска, отне ни и такава дългошиеста патриотка като Мария Габриел, стана ханъма и тя в Немско-турско-арабския халифат.
159
5
 
14
 
! Отговори
СКАНДАЛНО БЪЛГАРИ преди 4 години
До ЗозоТи ли няма да гласуваш, където си толкова върл гербер. Абе вие верно ни имате за деби ли, ама това е, защото самите вие се отличавате с ниския си интелект. Меркел Ханъ *** за пореден път използва марионетките си от ГЕРБ за политпропаганда, ето немските началници обясняват на избирателите, че в България има хора които оцеляват с 2 евро на час, защо се оплакват немците че обедняват. ЕТО ЗАЩО Е ГЕРБ ДА ДЪРЖИ БЪЛГАРИЯ БЕДНА ЗА ПРОПАГАНДНО ПЛАШИЛО НА НЕМСКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ ОТ ПАРТИЯТА НА МЕРКЕЛ
158
10
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
...Хора, гласувайте масово за да елиминираме обръчите от фирми на герб...Хахахаааа, кога бре другарю? Аз лично няма да гласувам, но съм сигурен, че пак ще изядете бакхура на изборите :))))))))))) Да не говорим, че ако има предсрочни ще бъдете размазани тотално!!! Тези дни съм много доволен от младите герберки, направо дупе ще дават ако им кажа :))))))))))))))))))
157
4
 
30
 
! Отговори
ПОЗОР ЗА БНТ преди 4 години
Абсолютен срам за т.нар."национална" БНТ.Вече се държи не просто като телевизия на ГЕРБ,а като лична медия на Бойко Борисов.Снощи новините се превърнаха в личен пи ар на *** от Банкя,който се побърка да преоткрива мижави цехчета и да реже отдавна срязани ленти.А от БНТ възхитено тичаха по оклепания му дирник.Такъв медиен слугинаж не е имало и при Тодор Живков.Такова падение на медия,и то зовяща се национална,няма дори в Северна Корея и Сомалия.
156
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са от парите на Германските Днакоплатци у нас им викат Европари , да де ама парите на Германия а тоа нашия Министър председател не знае и 1 дума на немски , представяте ли си какви Милиарди биха влезли в България ако тоа пожарникар знаеше немски
155
16
 
6
 
! Отговори
Men преди 4 години
С тоз народ, дето пише тия коментари под всяка статия - толкоз. Отивайте на работа, стига политиканствахте по цял ден! Тая държава, за да се оправи зависи от вас, не от политиците. Работете!
154
2
 
20
 
! Отговори
БУРГАЗЛИЙКА преди 4 години
Боко, ела днес един ден след поредната ти символична копка на обходния път на Поморие да видиш, че струпаната техника вече почти я няма ...
153
3
 
17
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 4 години
БОРИСОВ, А НЕЩО ДА КАЖЕШ ЗА ПАРТИЙНИТЕ СУБСИДИИ ???
152
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хора, гласувайте масово за да елиминираме обръчите от фирми на герб. Първо трябва да свалим диктатурата, а след това леви, центристи и десни, всички хора в нашето мило отечество, отново да изградим ДЕМОКРАЦИЯТА. Време е да се обединим. Бойко е във властта от 2001 година с една година прекъсване, когато правеше платени протести за саботаж на властта. Направен е за генерал от Ахмед Доган и до днес е хвален от медийната империя на Доган-Ердоган.Гледайте Зозо и другите ГЕРБ *** агит. да не гласу
151
3
 
16
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
Корнелия Нинова - Гешев каза, че в КТ е пълно с политици. Аз поисках да огласи смисъка им с три писма до него. Той отказва. В същото време е образувано дело за пране на пари ЕДИНСТВЕНО на Елена Йончева, защото е подала сигнали /за стената, за Делян Добрев, за Банов, за магистралите.../Приветстваме че най-накрая главният прокурор реши да разкрие офшорните сметки на политиците. Ние НЯМАМЕ такива сметки противно на лъжите на ГЕРБ.
150
4
 
27
 
! Отговори
Tangra преди 4 години
Какво правиш бе, лъжец !Спахте 10 години, сега се оказа че трябва вместо да продаваме газ ще ползваме същите тръби от Бай Тошово време за внос. Е трябва да обърнеш помпените станции, понеже посоката става обратна. Изгонихте руснацие, сега отново турско робство, да купуваш газ от турци. Не те е срам !Лъжци сте. Целият износ с газта изчезва. България става потребител, а това и заслужаваме с такива партиоти като вас.

Спонсорирани публикации