Рецептата Dnes: Бананов хляб с пълнозърнесто брашно

Фантастични вкус и аромат
Обновена: 22 май 2019 09:29 | 22 май 2019 09:29, Илияна Николова
3
Рецептата Dnes: Бананов хляб с пълнозърнесто брашно
Снимка: iStock

Продукти:

1/3 чаша олио
½ чаша мед
1 чаена лъжица течна ванилия
2 яйца
1 чаша намачкани банани
1 и ¾ чаша пълнозърнесто брашно
½ чаена лъжица сол
1 чаена лъжица сода
¼ чаша гореща вода
½ чаша счукани орехи
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете тава за печене и оставете настрана.
 
В голяма купа разбийте яйцата с олиото и меда. Разбийте добре за няколко минути. Прибавете намачканите банани и ванилията. Пресейте брашното със солта. Добавете содата в горещата вода. Смесете всичко. Разбийте с миксера. Накрая добавете и счуканите орехи. Сместа излейте в подготвената тавичка.
 
Печете за около 1 час. Изчакайте поне 30 минути преди да нарежете банановия хляб на филийки, за да изсъхне добре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Цвета Янева преди 4 години
Не точно кекс, защото в кекса има мляко.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е кекс.

Спонсорирани публикации