836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос

Собственикът на ресторанта твърди, че цените отговарят на качеството
25 май 2019 22:30, Нели Христова
109
836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос
Снимка: Facebook

836 евро бе принуден да плати американски турист, който поискал да си хапне калмари и да изипе няколко бири със салата Цезар на плажа на гръцкия остров Миконос.

"Не посещавайте това място, капан е", написал туристът в TripAdvisor и прикачил снимка на голямата сметка. Той поръчал една порция калмари, шест бири и три салати. Цената на една освежаваща напитка била 25 евро, на основното ястие - 98,50 евро, а на гарнитурата 19,80 евро. По думите му, тези високи суми не били опоменати в менюто.

Собственикът на ресторанта обаче е на друго мнение. Той твърди, че клиентът му не просто бил доволен, но и оставил 50 евро бакшиш. Все пак, бизнесменът бе категоричен, че посетителите трябвало да се придържат към комбо менюто за 15 евро, което заведението предлагало, щом сумата им дошла в повече.

"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света. Но естествено, можем да симпатизираме на недоволен клиент", казва собственикът Димитрис Каламарис пред Daily Mail.

"Думата "капан" обаче е несправедлива. Как може луксозните хотели да отдават стаи за 200 - 300 евро и никой да не ги сравнява с хостелите? Как може едни да слагат цена от 50 евро за яке, а друи - хиляди? Всички ли сме крадци, престъпници, лоши хора? Ние ценим нашите клиенти и сме създали продукт, който отговаря на цената си", допълва Каламарис.

Той посъветва тези, които не могат да си позволят храната му, да си поръчат специалното комбо меню, което било малко, но можело да даде представа на не толкова заможните хора, какво е вкусна храна.

Последва данъчна проверка, която показа, че ресторантът не е в нарушение. Появи се и втори случай, в който германски турист плати 300 евро. За всеки човек на плажа, заведението таксува сума от минимум 25 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
61
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Карагьозис решил да *** и кърджалийските селяци му ръкопляскат.Аре в дивия!
60
5
 
10
 
! Отговори
1111 преди 4 години
ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ.И ние ако бяхме като тях...А бе гадно е да си плащаш, друго е нефт без пари.
59
1
 
31
 
! Отговори
Созопол преди 4 години
В Созопол съм ял калмари за 125 лв в заведението, в което се е снимал "Оркестър без име", а когато поисках да вляза в кухнята извикаха полиция...и да на менюто пише пресни калмари, но бяха размразени
58
13
 
2
 
! Отговори
СпанишСелскиБек преди 4 години
На плажа може и да е 20 кинта( не знам обаче дали е толкова-не съм толкова глупав, че да плащам 20 за нещо дето струва 5) но на Оушън Драйв на 30 метра от плажа е 5/6...не ме мисли брат: Добре съм си...свил съм Къш от Колорадския, дето е куотър за 120 кинта и си пия на патиото Napa red blend за 30 кинта бутилката..айде със здраве
57
8
 
31
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Даже са му взели евтино- Аз ако бях, щях да му взема двойно повече - за да си седи в Кравария и да не се прави на американски магнат из чужбина - Платил ,,оставил бакшиш --и после почнал да реве _хахах
56
16
 
10
 
! Отговори
Истината преди 4 години
Ципраска Малякия стана дестинация за *** и бежанци от Ориента.Прекалени цени и нищо особено!
55
8
 
22
 
! Отговори
Аман преди 4 години
Короната на плажа на Маями Бийч е 20 кинта,а ти *** може да я смучеш за 5 в някой афрогейски бардак!Писна ми от надути ***.А 100 евро за порция калмари е супер много за камънаците на Миконос!Пладнешки обир!
54
9
 
13
 
! Отговори
СпанишСелскиБек преди 4 години
Броя на порциите Каламари е 6...поне така пише на ресийта; една порция е 100 кинта.. не виждам сензация. Там не за *** и Ганьовица...една Маргарита в 50 кинта...Мен си ми е добре и на Майеми Бийч...Короната е 5 кинта, сервитьорките говорят испански до една. Няма от кво да се оплача. Живота е Хубаво нещо!
53
5
 
17
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Всяка година, преди началото на сезона излиза подобна новина... А и бележката изглежда като недорасло копие на лазерен принтер. Малко фейк изглежда...
52
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радана си го търси и ще оцъкли очите.Вие гласувайте като нямате работа.
51
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те нашите охлюви не ходят по такива места. Те се спират близо до границата и ядат доматена салата с узо от това с танцуващото момиче. После се прибират и не мой им затвори устите човек.
50
17
 
16
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Да направим калмарите евтини и достъпни с бюлетина номер 12! Да се преборим на есен за двама еврокомисари- Мария Габриел на цифровите технологии и полупроводниците и *** Майдел на морските дарове и тиролските свински субпродукти!
49
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Гласувайте за ЦЦ трябват му още апартаменти!
48
13
 
30
 
! Отговори
10 ГОДИНИ СТИГАТ ! преди 4 години
Добро утро, България !Време е за ПРОМЯНА.
47
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Авторката е "изипала" нещо по-силно от бира докато е писала това
46
4
 
32
 
! Отговори
Охобохо преди 4 години
На този остров ходят предимно меки китки.Цените са си за тях и нормални хора не го посещават.Няма нищо чудно,че ги дерат с високи цени.Кеф цена няма!Щом искаш да си между меки китки ще си плащаш.Никой никого не кара насила да консумира и да им ходи на Миконос.В Гърция острови да искаш.
45
7
 
7
 
! Отговори
Bravo преди 4 години
МАЧКАЙ ГРИШО!
44
14
 
13
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Хич не виня гръка . Имал бол пари британецът, дал ги.
43
2
 
8
 
! Отговори
до 43 преди 4 години
Няма такова кафе в Англия. Ама ти си приказвай, съселяните ти сигурно ти се връзват.
42
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То се очертава скоро да им писне на японците. Следващият път като почнат да колят из Азия, да знаете - заслужено е. Учудващо е колко много търпяха. Най-накрая ще погнат и онези богоизбрани, които решиха да направят най-голямото преразпределяне на богатство и кражбата му, случило се след Втората светова - да изнесат заводи и технологии при сатрапите и крадците в Китай. Сега сметката ще я платят с кредити тези, които ще се включат в новия "път на коприната". Честито!

Спонсорирани публикации