836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос

Собственикът на ресторанта твърди, че цените отговарят на качеството
25 май 2019 22:30, Нели Христова
109
836 eвро за калмари и бира на плажа в Миконос
Снимка: Facebook

836 евро бе принуден да плати американски турист, който поискал да си хапне калмари и да изипе няколко бири със салата Цезар на плажа на гръцкия остров Миконос.

"Не посещавайте това място, капан е", написал туристът в TripAdvisor и прикачил снимка на голямата сметка. Той поръчал една порция калмари, шест бири и три салати. Цената на една освежаваща напитка била 25 евро, на основното ястие - 98,50 евро, а на гарнитурата 19,80 евро. По думите му, тези високи суми не били опоменати в менюто.

Собственикът на ресторанта обаче е на друго мнение. Той твърди, че клиентът му не просто бил доволен, но и оставил 50 евро бакшиш. Все пак, бизнесменът бе категоричен, че посетителите трябвало да се придържат към комбо менюто за 15 евро, което заведението предлагало, щом сумата им дошла в повече.

"Цените ни отразяват нашите усилия и качеството на храната, която се сервира на един от най-хубавите плажове в света. Но естествено, можем да симпатизираме на недоволен клиент", казва собственикът Димитрис Каламарис пред Daily Mail.

"Думата "капан" обаче е несправедлива. Как може луксозните хотели да отдават стаи за 200 - 300 евро и никой да не ги сравнява с хостелите? Как може едни да слагат цена от 50 евро за яке, а друи - хиляди? Всички ли сме крадци, престъпници, лоши хора? Ние ценим нашите клиенти и сме създали продукт, който отговаря на цената си", допълва Каламарис.

Той посъветва тези, които не могат да си позволят храната му, да си поръчат специалното комбо меню, което било малко, но можело да даде представа на не толкова заможните хора, какво е вкусна храна.

Последва данъчна проверка, която показа, че ресторантът не е в нарушение. Появи се и втори случай, в който германски турист плати 300 евро. За всеки човек на плажа, заведението таксува сума от минимум 25 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 4 години
На 5-6 мастики, като си поръчаш цаца, ти я таксуват за сьомга. Елементарно :)
20
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другия път да си поръча боб със северно- македонска наденица.Много ще е арно.
19
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимно 19Не става въпрос за турция
18
2
 
28
 
! Отговори
Шерлок преди 4 години
От тази сметка може да се заключи, че компанията се е състояла от 6 възрастни индивида.Поръчали са си 6 порции калмари и 6 бири.100 евро за порция и 25 евро за бира е скъпичко, но както са попитали нашата първа кифла от Луфтханза - Ти можеш ли да четеш?
17
4
 
16
 
! Отговори
пецата преди 4 години
Трябва от някъде да се избива държавния дълг
16
6
 
41
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Само да добавя / незнаех, че има лимит на дължината на поста/ че в Гърция си поръчахме рибно плато за 20 евро , беше много вкусно и порцията огромна. На връщане минахме през Несебър за два дни и в един ресторант / в който нямаше нито един клиент/ видяхме в менюто че предлагат същото плато, дори снимката в менюто беше същата , Цената му беше 180 лева....!!!!!!!!!!!!
15
2
 
16
 
! Отговори
Боцко преди 4 години
Като на нашето черноморие , само дето и бои не е имало, после и заплахи от персонала!
14
6
 
24
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
гледай менюто с цените бе каубой черно на бяло написано кое колко струва и грамажасигурно и градусите на бирата пише но чичо Били сигурно сее появил толкова пиян че не е сметнал за необходимода четее от друга страна пък и малко балканско елински номера знаем си се
13
6
 
19
 
! Отговори
Бай Ганю преди 4 години
Първо драскача е написал че туриста си е поръчал една порция а от снимката се вижда че са цели 6. Второ ако са му сервирали истински калмари цената изобщо не е висока. Проблема е че масово се предлагат части от калмарите като перки и пипала , които са значително по евтини , но се водят в менюто като калмари. И незапознатите с тая подробност се чудят на цените , а всъщност това са две различни ястия.
12
9
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Платена поръчкова статия от бг бизнеса, искат да ни го нахакат на бг бетономорието - високи цени, най-ниско качество хотелиерски и ресторантьорски услуги, чиста проба печалбарсто, няма да плАтим на тея бг еничари!
11
8
 
27
 
! Отговори
до :) преди 4 години
не рекламирай Керамоти, че не можеш да се разминеш вече от българи таммакар че исторически погледнато, това си е българска територия
10
4
 
19
 
! Отговори
бай х преди 4 години
навсякъде в гръцките таверни има менюта , даже и на улицата отпред със някой сервитьор който ще ви кани в таверната .... та няма как да не знае кое колко струва
9
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Калмари 591 Евро. Тези калмари с какво покритие са златно сребърно или платинено. И защо собственикът Димитрис Каламарис се обяснява като ученичка. Такава цена за калмари никъде не съм срещал а съм обиколил половин свят. Понеже работя с Тир такива баснословни цени и в Норвегия няма. Една от най скъпите държави. А на този забутан остров си е сложил цени да прогони клиентите. А пък данъчните не открили нарушение. Малиииииии.
8
7
 
23
 
! Отговори
Суджука преди 4 години
И в България ги тварат чужденците.Тук при нас е най големия капан.
7
1
 
28
 
! Отговори
айстига преди 4 години
6 порции калмари си е поръчал :)
6
13
 
25
 
! Отговори
Октопод преди 4 години
До ДДТТам са по - евтини отколкото в Български ресторант, а да не говориме че порциите са двойно на нашите.
5
6
 
30
 
! Отговори
Гост преди 4 години
първо , като гледам сметката поръччката изобщо не е такава каквато ни я представя писача на статията.второ , да се научи списващия да пише правилно, а?! "....да изипе няколко бири...." Какво да ги прави?!"...опоменати в менюто..." ?! - Упоменати е правилната дума!Мъка, мъка!
4
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
836 цирея му пожелавам.Никога няма да си дам парите в Гърция.
3
9
 
23
 
! Отговори
:) преди 4 години
Това е пълна простотия! В Керамоти в една обикновена таверна ядох порция невероятни калмари за 10 евро! И не се шегувам, бяха най-вкусните калмари които съм ял през живота си...
2
16
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго си е на слънчака. Едно Евро голяма водка и само код кафяво. А за още пет, вкиснати пържоли от нова година, ще ви бъдат сготвени на вкусна кавърма.

Спонсорирани публикации