Пловдивският театър е големият победител при "Аскеер"-ите

Радина Кърджилова и Валентин Ганев взеха за женска и мъжка роля
25 май 2019 09:17, Анисия Иванова
2
Пловдивският театър е големият победител при "Аскеер"-ите
Снимка: БТА

Пловдивският театър е големият победител след връчването на 29-те награди "Аскеер“. 5 статуетки отидоха там – за съвременна българска драматургия, за сценография, за изгряваща звезда, за режисура и за най-добро представление „Дебелянов и ангелите“, поставено от Диана Добрева, съобщи БНР.

"Аскеер“ за водеща женска роля отиде при Радина Кърджилова, а за водеща мъжка – при Валентин Ганев. Отличието за цялостен принос към театралното изкуство тази година отиде при Иван Налбантов.

90 постановки, 65 от тях на столични театри, влязоха в битка за "Аскеерите". Наградата за водеща женска роля си оспорваха актрисите Василена Винченцо, Илияна Коджабашева и Радина Кърджилова, като спечели Кърджилова за превъплъщението ѝ в Сара в "Любовникът" в Народния театър с режисьор Деян Донков: "Благодаря на Деян за безграничната любов, доверие и подкрепа".

В категорията "Водеща мъжка роля" наградата отиде при Валентин Ганев за ролята му на Лаймон Фелд в "Спускане от връх Морган" в Народния театър: "Да бъда награден в компанията на Иван Бернефин и на Владо Пенев е страхотно. Разбира се, благодаря и на целия екип на представлението, в което участвам - "Спускане от връх Морган", начело с Николай Ламбрев и Михайловски".

В категорията "Режисура" статуетката, изработена от Георги Чапкънов, отиде при Диана Добрева за две представления: "Бащата" в Народния театър "Иван Вазов" и "Дебелянов и ангелите" в Пловдивския театър.

"Никога досега, до днешния ден, не съм бил обект на такова засилено внимание. То не бяха интервюта, разговори в радиа и телевизии, поздравления и аз най-сетне разбрах какво са преживявали тези колеги, които за дълго са били нещо като звезди или подобия на звезди и признавам си честно - вече въобще не им завиждам", коментира Иван Налбантов.


2
Още от ЕС
Рокерите от "Ал-Салам-313": Дръж се почтително. Иначе Господ ще ти изпрати някого...
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
3
 
1
 
! Отговори
-- преди 4 седмици
Имате грешка: режисьорът се казва Николай Ламбрев-Михайловски, а не И МИХАЙЛОВСКИ!
Честито на победителите!
1
2
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 4 седмици
Великият и характерен исторически град и Театър

Спонсорирани публикации