Страхът ме държа жива: Камбоджанката Сокха – продадена насила в Китай

Жертви на трафикът на хора стават жени от по-бедните страни край Китай
25 май 2019 14:36,
27
Страхът ме държа жива: Камбоджанката Сокха – продадена насила в Китай
Снимка: Pixabay

Хиляди жени от Северна Корея и други бедни страни от Източна Азия, са продавани в Китай, ставайки част от секс индустрия за милиони долари. Те са насилвани, продавани, често принуждавани да встъпят в насилствен брак, стана ясно от данни на неправителствената организация "Инициатива за бъдещето на Корея". Според данни на организацията дори момичета на 12 г. стават жертва на секс трафик от Северна Корея към Китай.

Експлоатацията на севернокорейки генерира приходи от $100 млн. годишно за китайската мафия, твърди Йон Хи Сун от неправителствената организация, която спасява жените, попаднали в Китай по тази схема.

Още по темата

Трафикантите се възползват не само от бедността на съседните на Китай страни, но и от факта, че жертвите им не могат да се обърнат към китайските власти за помощ.

За схемата разказват някои от момичетата и жените, успели да се спасят. Трафикантите имали къща, в която водели "стоката" си, преди да продадат жените за секс робини или съпруги.

Жертвите на трафика обаче не са само севернокорейките, а на прицел са жени от всички по-бедни държави, граничещи с Китай, пише британският "Telegraph".

В сърцето на проблема лежи демографският дисбаланс в Китай и дълбоко вкоренения мисогинизъм на общество, за което жените много често са просто "удобство" и ги счита за по-нисши.

Активното население на Китай, което стои зад необичайният икономически растеж на страната, се изправя пред все по-задълбочаващите се последици от вече изоставената политика за едно дете на семейство, въведена през 1979 г. и либерализирана през 2016 г. до две деца на семейство.

Китайското население с пик през 2023 г. След това - идват проблеми

Според прогнози на Обединените нации населението на Китай от 1,4 млрд. души ще започне рязко да намалява. Възможно е това да започне да се случва още през 2023 г. Почти 40-годишната политика за намаляване на раждаемостта, заедно с откритите предпочитания за мъжки рожби, създава дисбаланс, който отеква не само в Китай. Китайската академия за социални науки пресмята, че през 2020 г. ще има "излишък" от 40 млн. мъже на възраст за женени.

Тези фактори допринасят за индустрията с трафик на жени, която таргетира бедните семейства в съседните Пакистан, Камбоджа, Бурма, Виетнам и Лаос.

21-годишната камбоджанка Сокха е станала част от статистиката, когато китайски брокер дава на родителите й $4 000 долара, за да омъжат дъщеря си.

Макар и уплашена, тя заминала по собствено желание, за да помогне на семейството си. Преди да тръгне й обещали, че ще може да праща пари на родителите си, дори се срещнала с бъдещия си съпруг, който изглеждал приятен.

Когато пристигнала в Китай документите й били конфискувани и обещаната сватба така и не се състояла.

Така Сокха останала в капан в дома на семейството, където била принудена да чисти или работи във фермата, без да й се плаща. Нейният "съпруг" се оказал импотентен и нощем я биел от фрустрация. Майка му пък настоявала Сокха да забременее, а бащата на жениха тормозел момичето, щом останели насаме.

Отчаяна, Сокха се обърнала към друга камбоджанка, която живеела наблизо и също била продадена на китаец. Жената обещала помощта си, но това също не се осъществило.

"Моят мъж иска да си намериш друг китайски съпруг и трябва да го слушам, иначе ще пребие и мен и теб", обяснила камбоджанката на Сокха.

Сокха се страхувала, но нямала друг избор. Озовала се на парти, на което мъжете ядели и пиели заедно. В един момент един от тях платил 70 000 юана за нея. Той също я биел и насилвал.

Тогава Сокха намерила начин да се свърже с родителите си. Паникьосани, те се свързали с брокера, който им дал първоначалната сума за дъщеря им. Той обаче им казал, че ако искат да я видят трябва да върнат сумата. Заплашил ги, че ще издаде Сокха в полицията, защото е избягала.

Ерата на Китай започна – ще гради все повече военни бази по света

"Моите родители са много бедни, от провинцията. Бяха много уплашения и нямаха идея кое е правилно и грешно. Дадоха на брокера цялата информация за това къде бях", разказва Сокха. Тогава първото семейство, което я купило, я взело обратно и я заключили.

Пътят й за бягство включвал прозорец на 5-6 метра над земята, но това не я спряло. Днес метална игла придържа гръбнакът й, счупен при нейното бягство.

"Страхът ме направи силна. Имах много страхове - от смъртта, от насилието. Щом реших да скоча, премислих дали ще живея или умра, но нямаше значение. Ако се върнех в къщата, нямаше да имам никаква свобода", казва тя.

След скока е била в болница, а след това е излежала и 20-дневна присъда, заради това, че няма документи. След това се е върнала в Камбоджа работи в посока нейната история да не се повтори.

Докато Китай се впуска в може би най-амбициозната кампания за чуждестранни инвестиции - "Един пояс, един път", простиращ се чак до Западна Европа, опасенията на някои изследователи са, че проблемът със секс трафикантите ще се разпростре още по-широко. Колкото повече Китай развива бизнеса си с останалите страни, толкова повече ще се разширява и "пазарът" на трафикантите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А това за коя богата и голяма държава с бедни съседи не важи?
15
0
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 4 години
Грешиш - Русия не се предвижда да е лидер, тя вече Е провинция на Китай! Колкото до щатите, те са концентрирани в себе си, за разлика от Китай. Етикетът "глобалисти" им се лепи за отклоняване на вниманието от истинските глобалисти на този свят - китайците. В училищата ги учат че, всичко до Урал Е Китай, а отвъд ще бъде, Австралия е Нов Китай и те са Поднебесната- центъра на Света. Комунизъм като идеология там не е имало - под червената петолъчка се крие съвсем различна от това което беше в ссср доктрина(която никога не се е променяла през вековете). Така че *** да не се вдъхновяват толк
14
0
 
0
 
! Отговори
Браво преди 4 години
за добре написаната статия! Китай или се игнорира или се възхвалява, а това е много опасно! Той е подготвен от глобалистите като острие за превземането и център на света "Поднебесна". Ротшилдовата HSBC е основана там по време на Опиумните войни. Там се пази златото. По света китайските другари от компартията купуват всичко до което се докопат. Там ВЕЧЕ имат внедрена навсякъде системата за тотален контол - биометричното разпознаване с камерите навсякъде проследяват човека от излизането му сутринта до прибирането вечерта с всичките плащания, пътувания и вероятно само без ходенето в тоалетната. Д
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Бурма в глава..те журналисти са "" фрустрирани много"" та бурми им в главите от толкоз фрустрация
12
3
 
2
 
! Отговори
Цивилизацията преди 4 години
Китай е супер сила, една древна цивилизация с традиции и норми. Когато човек види Китай и се върне в Европата, има чувство да е попаднал в някое село. Ако пък попадне в Париж по време на размириците на жълтите жилетки, и село няма да му се види, направо джунглата.
11
1
 
7
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аман от НПО-та бе....
10
4
 
9
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
До АнонименКитайците са известни и с опитите си мъжете да забременяват .Дано да не плъзнат по света.
9
2
 
14
 
! Отговори
истината боли преди 4 години
Истината е, че Китай е ГУЛУГ под открито небе - партията е навсякъде и във всичко!!
8
11
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
каквото и да пишат за Китай заедно с Русия са новите световни лидери американците колкото и войни да водят за надмощие навсякъде са мразени какво стана Тръмп нали щеше да прави ембарго на Китай май не смее
7
4
 
12
 
! Отговори
ЖИВО НАКАЗАНИЕ преди 4 години
СИ Е ТРУЖЕНИЧКА, ДА БЪДЕ ОТВЛЕЧЕНА В КИТАЙ! ТО ТОВА СИ Е ЦЯЛ ЖИВОТ, ПОЧТИ НИЩО ДА НЕ ВИДИ И ПОЧТИ НИЩО ДА НЕ УСЕТИ ОТ ЖИВОТА! ГОРКИТЕ КАМБОДЖАНКИ, ВИЕТНАМКИ И ОСТАНАЛИТЕ ....АМКИ!
6
7
 
29
 
! Отговори
Я кажете преди 4 години
От както е ГЕРБ на власт колко българки, ромки и туркини, са били излъгани, че ще стават модели или просто отвлечени, но после се оказва, че получават същото, като тези кореики и камбоджанки. Какво промени ГЕРБ по въпроса за трафика на хора, а не говорим, че от както са на власт, не се задържат никакви наркотици.
5
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Глупаците ако имат момиче карат жените да правят аборт за да не плащат зестра като порасне и стане време за омъжване.И защото са много умни има 100 милиона коча на възраст 20-60год който нямат жени но ако имат и тя е бременна с момиче ще я накарат да направи аборт.Освен всичко останало са и много умни.
4
22
 
6
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
И какво ни интересува това нас, нормалните хора?
3
21
 
4
 
! Отговори
Свещен Гущер преди 4 години
То и Путин отвлича русофилки подлъгали се да отидат в империята на злото и ги подлага на сексуални извращения,затваря ги в тайни скривалища докато те чакат в басейна докато не им се появи джуджака натопорчен и еректирал да почне да ги лиже....
2
24
 
16
 
! Отговори
W A1 Mtel преди 4 години
Герб ще победи и понеделник на болшевиките *** ще им спрат интернета и ще настъпи тишина
1
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така се става първа световна сила, не с *** политики , конвенции и изкуствено изравняване на непродуктивни и некомпетентни с тези които могат, по полов признак. Евроатлантическата *** ви оправи. Честито Евро джендърство!

Спонсорирани публикации