Рецептата Dnes: Касерола с кайма от сурова наденица на фурна

Ухание, на което не може да се устои
27 май 2019 10:10, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Касерола с кайма от сурова наденица на фурна
Снимка: iStock

Продукти:

500 г свинска сурова наденица
500 г картофи
1 глава лук, нарязан
5 яйца
½ чаша прясно мляко
½ чаена лъжичка чеснов прах
1/8 чаена лъжица чубрица
сол и черен пипер на вкус
300 г настърган кашкавал или сирене по избор
 
Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Намазнете тава за печене. В нея подредете нарязаните на колелца картофи.
 
Загрейте малко мазнина в тиган на средна температура и в него запържете нарязаната наденица (или можете да извадите съдържанието ѝ, каймата вътре е готова и овкусена) и лука, като разбърквате постоянно.
 
След като каймата покафенее я извадете от мазнината и я отцедете. Разбийте яйцата, млякото, подправките. Залейте с тях картофите. Покрийте с половината кашкавал. След това подредете сместа с каймата и накрая отново покрийте с кашкавал. Увийте тавата с фолио и печете за 1 час. Свалете фолиото и печете още малко до поява на кафява коричка.
 
 

2
Още от Телевизия
Романтика с Том Харди в "Брулени хълмове"
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Не се излагайте да използвате чужди думи, щом не знаете какво значат!
Касерола е френска дума и значи дълбок тиган!
Но според вас е нещо за ядене !
Трагични сте!

Спонсорирани публикации