Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

Тя ще продължи да е председател до провеждането на нов избор на лидер
Обновена: 28 май 2019 15:18 | 28 май 2019 14:53,
391

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП.

В словото си тя е поискала бърз конгрес, на който да стартира процедурата за пряк избор на лидер. Вътрешната опозиция на Нинова пък поискала оставката на цялото Изпълнително бюро, пише "24 часа".

По устав пленумът трябва да избере временно изпълняващ функцията председател на партията, който да поеме функцията на Нинова до провеждането на преките избори. Ръководството обаче се обявило против избора на временен лидер. Така Нинова ще е в оставка след конгреса, който трябва да се проведе до 15 дни. До форума щяла да си остане председател.

Още по темата

На пресконференция вчера Нинова обяви, че ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.

Тя добави и че стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите.

Въпреки това обаче Нинова заяви, че ще се кандидатира отново за лидер на червените, когато бъдат изготвени правилата и бъде стартирана процедурата за избор на нов председател.

За пръв път новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци.

Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати, обясни в деня след изборите Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
15
 
8
 
! Отговори
САМО ГЕРБ преди 4 години
Гласувах за ГЕРБ, за да погреба последните надежди на *** и турците и болезнено да им го... Бате Бойко ми даде 50 лева да гласувам за него.
272
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Миков беше по умерен и уравновесен.Той премисляше нещата по точно.Да сте чули някакъв компромат за Миков?По добре е той да стане новият партиен лидер и нещата ще се успокоят.
271
1
 
2
 
! Отговори
До 312 преди 4 години
Покажи как се прави !!!
270
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Румен Радев нещо се е спотаил, но народа няма да забрави предателството на 24 Май
269
15
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 4 години
Не се сбъдна мечтата на демоните от ИЗ да уволнят Бойко.Бойко ще продължи да стои като голям камък всред равно окосена ливада.
268
14
 
11
 
! Отговори
Диди преди 4 години
Добре е постъпила. Да се надяваме че няма да ни занимават повече с нея.
267
10
 
5
 
! Отговори
рубриката СМЯХ преди 4 години
Кафявият сайт на Пеевски ПИК, ЗА БЛАГОДАРНОСТ, ЧЕ герб ВКАРВАТ В СВОЯТА ЛИСТА И С ПРЕФЕРЕНЦИИ ИЗБИРАТ ТУРЧИН ЗА ЕВРОДЕПУТАТ, ПУСКА АНКЕТА КОГО ПРОДПОЧИТАТ ЧИТАТЕЛИТЕ НА ТАЯ ПО МИ Я ЗА ПРЕЗИДЕНТ - РЕЗУЛТАТА РУМЕН РАДЕВ 26 ПРОЦЕНТА БОЙКО БОРИСОВ 74, НЕМА ПО-ПОМИЯРСКИ ГЕРБАВ САЙТ. ГНУСА - ИЗОСТАВАТЕ
266
10
 
9
 
! Отговори
двоен мутростандарт преди 4 години
ГЕРБ Е НАЙ-НАЙ-ПЕНСИОНЕРСКАТА ПАРТИЯ. ЛИДЕРЧЕТО ВЕЧЕ Е НА ПЕНСИОННА ВЪЗРАСТ И ФОТОШОПОВЕТЕ ВЕЧЕ СА БЕЗСИЛНИ, КОЛКОТО И НА ФЕЙСА МУ ДА Е СНИМКА ОТПРЕДИ 20 ГОДИНИ, ТОТАЛИТАРНИТЕ ПАРТИИ СЕ РАЗПАДАТ И СТАВАТ ЖАЛКИ С НАТРУПВАНЕТО НА ГОДИНКИТЕ НА ДИКТАТОРИТЕ ИМ...СЛЕД 4 ГОДИНИ СЛЕДВАЩИЯ МАНДАТ ТРЕБЕ ДА ГО КАРА ОТ ПАПОМОБИЛ И С БАСТУНЧЕ, НАШАРЕНО С ПИРОГРАФИЯ.а сега изчака изборите и започна както си знае вдигане на ток, вода, парно, гражданска, каско, виж заплати и пенсии не вдига
265
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Заради крепенето на правителството на мафията от ДПС и журналистите на Пеевски-Бареков, ГЕРБ вкара още един турски евродепутат в листата си на трето избираемо място. Всичко това бе крито от българския народ и избирателите на ГЕРБ като овчо стадо избраха човек на Реджеп Таййип Ердоган и Доган в европарламента. По-голямо падение и прегръщане с ДПС не е правила нито една партия, никога в новата ни история. Честити ви две турски партии ГЕРБ и ДПС.
264
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За всеки е ясно колко милионера произведе ГЕРБ и как печели избори. Поредните неравноправни и недемократични избори и то меко казано. Истинската опозиция беше опасана с дела като Иванчева, Йончева, Нинова от троловете също беше заплашвана с дела, и два пъти така случайно я блъскаха и коли. Целия медиен слугинаж на диктатора и Сви ня та не спря да обижда тези три жени. Мъже не се намериха да въстанат срещу МУТРИТЕ ОТ СИК.
263
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
гроб губи 100 хиляди гласа на тези евроизбори сравнено с предните, губи двама евродепутати от 7 на пет, коалиционния им партньор СДС печели едно място, като с преференции седесарите пращат Божков втори в листата, тоест загубата на ГЕРБ е още по-голяма. БСП качва депутатите си от 4 на пет. Кой трябва да даде оставка, според мен Борисов или най-малкото и двамата с Нинова. Какво са спечелили ГЕРБ - в Столипиново, Шекер Махала, махалата в Кюстендил, махалата в Сливен. Турчин им е трети влистатаСКРЪБ
262
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Скъпа Корнелия, не е лесно да биеш мафията на нечестни избори организирани от нея, по правилата на мафията. Все пак ти направи немислимото, веднъж вече разгроми мафията и избрания от теб кандидат е един много много много по-достоен президент от Ч е х ъла.Тогава Боко подаде ли оставка като партиен лидер, въпреки разгрома - НЕ. Ти си по-мъжко момиче от него, и от патериците му в БСП - Станишев *** ДЕ РАСА, мИКОВ - пи яни цата-хуморист, от Свинята Пловдивска и сие. ДОЛУ БКП-ГЕРБ-СИК-ПЕЕВСКИ!
261
0
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Оффнюз: Къде се изгубиха над 200 000 преференции на евровота? - пита Георги Савчев
260
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
така милионерите от бсп разбраха, че не са алтернатива на Герб!
259
2
 
0
 
! Отговори
Винету преди 4 години
До драги ми смехурко. Нещо яко си се объркал. Пооправи си мисълта и логиката и може да ти се получи.
258
3
 
1
 
! Отговори
Валери преди 4 години
До Огнян. Не ти ли е неудобно да го пишеш това сега? А "успехите" на Нинова не са нейни, а на Орешарски и Станишев, защото през 2014 БСП беше на дъното в калта и е нормално след това да мръднат нагоре. Това твоето е малко като за албанските танкове, които се увеличили със 100% - от 1 на 2.
257
4
 
4
 
! Отговори
Що да гласуваме преди 4 години
За червените мултимилионери?Да стана милиардери ли?Аре писта
256
6
 
16
 
! Отговори
ДРАГИ МИ СМЕХУРКО преди 4 години
МНОГО СТРАННО. КОРНЕЛИЯ ВКАРА ЕДИН ЕВРОДЕПУТАТ ПОВЕЧЕ ОТ МИНАЛИТЕ ИЗБОРИ, МУТРАТА ОТ БАНКЯ ЗАГУБИ ЕДИН, КОРНИ ПОДАВА ОСТАВКА, А МУТРАТА Е ПОБЕДИТЕЛ!?!? И КОЛКО ШУМ, ХВАЛБИ И ГЮРУЛТИЯ ЗА "СМАЗВАЩАТА " ПРЕДНИНА НА ГЕРБ/ ОНАЯ, ДА МЕ ПРОСТИ ГОСПОД/ КРИВО УСТА И ХЛЕВОУСТА БЕНОВСКА И ОСОБЕНО ГАДНИЯ НАГЛЕЦ НИДЯЛКО НИДЯЛКОВ ОТ ПИК, ЗА ЕДИН ДЕПУТАТ РАЗЛИКА М/У ГЕРБАВИТЕ И БСП!!! НАИСТИНА НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА, НЕМА ТАКИВА ПОЛИТИЦИ И ДЖУР НАЛЯ/С НАЙ-ДЪЛБОКО ИЗВИНЕНИЕ И ПОГНУСА/
255
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ужас! Сега кой ще ни обещава по-големи пенсии!
254
13
 
8
 
! Отговори
Хан Крум преди 4 години
Корнелата се надяваше да бутне Боко. Може би щеше да успее но много хора като мен които бяха решили да накажат Боко и да гласуват за други само при мисълта, че маз.на.та Ниновица от Крушевица - г-жа другарката Лъжа ще тържествува злобарската ни накара да си променим мнението и от двете злини да изберем по малката. Както се казва гласувах така не защото мразех Боко по малко а защото мразех Корнелата повече. То със ку.р..венски номера избори не се печелят.

Спонсорирани публикации