Корнелия Нинова хвърли оставка като лидер на БСП

Тя ще продължи да е председател до провеждането на нов избор на лидер
Обновена: 28 май 2019 15:18 | 28 май 2019 14:53,
391

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Соцлидерката Корнелия Нинова е подала оставка пред Националния съвет на БСП.

В словото си тя е поискала бърз конгрес, на който да стартира процедурата за пряк избор на лидер. Вътрешната опозиция на Нинова пък поискала оставката на цялото Изпълнително бюро, пише "24 часа".

По устав пленумът трябва да избере временно изпълняващ функцията председател на партията, който да поеме функцията на Нинова до провеждането на преките избори. Ръководството обаче се обявило против избора на временен лидер. Така Нинова ще е в оставка след конгреса, който трябва да се проведе до 15 дни. До форума щяла да си остане председател.

Още по темата

На пресконференция вчера Нинова обяви, че ще поиска от Националния съвет на партия да започне процедура за изготвянето на правилата за избор на нов председател на партията и чак след като те бъдат готови, ще даде оставката си.

Тя добави и че стартирането на процедурата за избор на нов председател е свързана с резултатите от изборите.

Въпреки това обаче Нинова заяви, че ще се кандидатира отново за лидер на червените, когато бъдат изготвени правилата и бъде стартирана процедурата за избор на нов председател.

За пръв път новият лидер на БСП ще бъде избран по нови правила - пряко от всичко партийци.

Ще се явя и аз на нов избор пред цялата партия заедно с всички останали кандидати, обясни в деня след изборите Нинова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


391
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
313
4
 
2
 
! Отговори
Нинова палач на БСП преди 4 години
С поредните си глуповати предложения и катастрофалната загуба на изборите Нинова окончателно потапя БСП в небитието. Ако в съвсем скоро време комунистите не я изритат от БСП, то тя ще ги изрита окончателно от политическата карта на България. Докато К.Нинова управлява еднолично БСП, те ще губят всякакви избори, независимо дали са предсрочни или редовни. Не го ли разбрахте все още...
312
2
 
2
 
! Отговори
логичен преди 4 години
герговото гоше требва да си мени името на гербов той е инициатор на всички подмолни действия в партията гошето има партийно поръчение от собственика на герб да внася смут и да кове интриги в бсп за да отслаби позициите на нинова
311
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОНЗИИ после?Тебе ще те направим тодор Живков ли?И ще викаме ура на 2$ заплата като във Венецуела ли?
310
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** си беше една нагла ***.С лакти и наглост открадна техноимпекс.С лакти и наглост се добра до председател на втората партия.
309
1
 
1
 
! Отговори
Жоро преди 4 години
Хвърлила е оставка баба ми, сложила е листа пред себе си и всеки момент може да го прибере в джоба си.
308
3
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
ПОЛИТИЧЕСКИЯТ МОДЕЛ НА БЪЛГАРИЯ Е СЪСТАВЕН ОТ ЧОВЕЧЕТА С ПСЕВДОКОМУНИСТИЧЕСКИ МОРАЛ - КАТО ПОЧНЕМ ОТ Т.Н. БОЦИ И СТИГНЕМ ДО КРАЯ. ТОВА СА ОБИГРАНИ ХАЙДУЦИ КОИТО ОБЕЗЛИЧИХА ИДЕЯТА. НО ТРЯБВА НАРОДЕН СЪД И ТЪРСЕНЕ НА ОТГОВОРНОСТ ОТ ТАЗИ САМОЗАБРАВИЛА СЕ П А С М - ИНА !!!!
307
4
 
6
 
! Отговори
Паисий преди 4 години
Милийончева се оказа най - хитра от червените. Ще лапка европейска заплатка 5 годинки а *** сега всеки ще я подритва както си иска!
306
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля не закривайте БСП - 30 години ходя до урната само за да гласувам срещу БСП.Надявам се да мога още 30. Че и децата - възприемчиви! :-)))
305
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма значение какво е направила Корна, какво ще направи пленума или конгреса!Партията е с доказано престъпно минало и няма място в българския политически живот. Българите никога няма да й позволят да дойде на власт.Използвайте конгреса да закриете партията - не да избирате председател, който пак ще бъде "пребиван" от Бойко на всички избори. Мазохизъм си е членството и гласуването за тази Партия.За околните обаче Кефът е неописуем, след всеки избор!
304
2
 
4
 
! Отговори
Курнелия защо? преди 4 години
Защо *** не пита от къде са милионите евра за хотела в Кюстендил на сестрата на Кирил Добрев и синът на лицето Георги Седевчов Първанов(агент Гоце) а ???
303
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям праз.Сега няма да мога да заспя цела нощ.
302
5
 
18
 
! Отговори
DAMATA преди 4 години
Браво, Корнелия! Ти за пореден път доказа че си жена на място и всички стари мутри и използвачи, които са около теб не струват и малкия ти пръст! Нека тази оставка да те мотивира да бъдеш по безкомпромисна с предателите и къртиците в Партията!Що се отнася до изборите-те са успех ,защото народът те подкрепи ,но не се изправи срещу мафията,защото си мисли че зависи от нея.чакаме местните избори ,а дотогава ти желая да режеш до кокал иначе няма управия с тези ,които ти се пишат поддръжници!
301
1
 
2
 
! Отговори
:)) преди 4 години
.Другите да правят социал консервативна левица а трети като дебилa Иво Христов директно да се махат в родната им тайга на северойзток----------------Не бъркаш ли нещо, м? За кой от двамата Иво Христовци иде реч? Що пак неразбрал ще дава ще наставлява, при това не слага ли думи в устата на на Иво Христов- онзи дето не ги е изричал ? За кой Иво Христов става въпрос? Има двама поне!
300
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бсп е орел рак и щука и България няма нужда от нея ...Да се разпадат и ... едните да образуват европеска левица около Станишев ...Другите да правят социал консервативна левица а трети като дебилa Иво Христов директно да се махат в родната им тайга на северойзток
299
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най добре бсп да се разпусне Народа 12 пъти по ред им каза че неги ще
298
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нещо не разбирам...хвърля оставка, продължава да бъде председател, пак ще се кандидатира...
297
9
 
13
 
! Отговори
безпартиен преди 4 години
БСП явно са имали план ако спечелят тези избори да мислят за предсрочни парламентарни.И има защо.Според статистиката пестеливият ни народ досега е успял да спести в банките почти 80 милиарда лева.Червените си правеха сметки тези парици да ги лапнат за закуска още на слеващата сутрин след като дойдат на власт.Както направиха през 90-те години,ако си спомняте.Никога не трябва да забравяме едно-при чие управление успя народът ни да ги спести!Защо при Жан Виденов умирахме от мизерия?Никога вече БСП!
296
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нинова заяви, че ще се кандидатира отново за лидер на червенитее нема по-нагло същество от камуниза!Да се кандидатира за лидер на сливенския затвор - Милиончева и Иванчева вече си имат запазени килии!
295
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Другарка Нинова се връща в родното си село. Дано да си прибере и президентчето.
294
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Корнелия Нинова хвърли оставкаи кво ше прави *** сега самичък? Освен лицеви опори и да маха с големите си уши за друго не го бива.

Спонсорирани публикации