Хиляди изпратиха Ники Лауда в последния му път

Опашката чака с часове на дъжда
29 май 2019 15:10, Нели Христова
7

Снимка: Reuters

Поставяйки каската му от Формула 1 върху ковчега – така вдовицата на Ники Лауда го изпрати в последния му път. Хиляди фенове на трикратния шампион се събраха в катедралата "Св. Стефан“ във Виена за да отдадат своята почит към легендата.

Още по темата

Въпреки дъжда, те спокойно чакаха с часове, за да кажат последно сбогом на Лауда, който почина миналата седмица на 70 годишна възраст. Макар ковчегът да беше затворен, в него тялото на легендата лежеше облечено в спортния му костюм.

Летящият Ники – кариера на шампион, започнала с една застраховка "Живот"

По-късно през деня се състоя възпоменателна служба. На нея съотборникът на Лауда от "МакЛарън" Ален Прост държа слово в памет на легендата. В църквата присъстват още Луис Хамилтън, Нико Розберг, Арнолд Шварценегер и Себастиан Курц.

Близо 300 ВИП гости са поканени на службата, като ще има още 800 седящи места и 3000 правостоящи за обикновените граждани. В залата ще звучат "Fast Car" от Трейси Чапман и "Imaginе" на Джон Ленън.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям пилот.Лека му пръст.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е, когато си цениш живота и си горд Човек - не бягаш от предизвикателствата на Съдбата. И е различно от това да си рискуваш живота от нарцисизъм.
5
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Познавах го, беше добро момче като млад караше един Москвич, после дръпна.
4
1
 
15
 
! Отговори
Discovery преди 4 години
До СократисДоста неадекватен коментар... когато ходиш на погребението на някой изживял сетния си път и постигнал толкова много, ти не отиваш там да тъжиш, а отиваш там да го уважиш. Няма какво да се тъжи за него, близките ще тъжат, останалите могат само да му се поклонят и да го уважат за последно!!! Аз ако пукна на 70, не искам никой да реве за мен, няма смисъл, достатъчно ми е да се сетят за мене и да ме уважат...
3
0
 
17
 
! Отговори
Стаматов преди 4 години
Бог да го прости. Добър човек беше. Познавах го лично.
2
4
 
20
 
! Отговори
Сократис преди 4 години
Като гледам, колко весели хора са отишли да го изпратят, оставам със сигурното впечатление, че са отишли, за да се видят по страниците на изданията и напомнят за себе си.Не пропускат да изказват "искрени" съболезнования, но им е трудно да постоят сериозни.Това двуличие, се среща и при нашите ВИП-ове, които на погребения, не пропускат да направят и по някой весел разговор по телефона...
1
0
 
43
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
ЖИВОТЬТ Е МИГ ОТ ВЕЧНОСТА