Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън

Независимо разследване ще потвърди дали Зайков се е самоубил
Обновена: 30 май 2019 15:57 | 30 май 2019 15:57,
111
Шеф на Гранична полиция спипал Чане първи, убиецът открил огън
Снимка: МВР

Стоян Зайков е бил заловен от директорът на Гранична полция в Елхово комисар Деян Моллов. Той първи е разпознал издирваният за двойно убийство и заедно със свой колега се опитал да задържи беглеца, който открил стрелба.

Стоян Зайков е стрелял по двамата служители на Гранична полиция с ловна пушка 12 калибър, съобщи БНР. Те също са стреляли, за да локализират беглеца. След това той се е самоубил, твърдят от МВР.

Още по темата

"Беше засечен тук, в тази местност. При опит да бъде задържан той открива огън срещу колегите. Те са отговорили, но по-скоро с предупредителна стрелба, тъй като такива са инструкциите. Предприети са незабавни действия с екипи на СОБТ, Гранична полиция, група „Кобра“ на СДВР, колегите от Национална полиция. Колегите са чули изстрел и най вероятно лицето се е самоубило вследствие на тези заградителни мероприятия", заяви вътрешният министър Младен Маринов.

МВР откри убиецa от Костенец, Чане се е самоубил

При престрелката униформени служители на МВР не са пострадали.

Зайков се е самоубил с един изстрел в тялото. За да разсеят всякакви съмнения, че служители на МВР са стреляли по него, случаят се поема от следовател, който трябва да изясни всички факти около акцията на полицията и смъртта на Зайков.

"Разговарях със служителите. Според тях изстрелите, които са произвели не са били по посока на него, не са били с цел да го наранят, така че очакваме експертизите“, каза министър Маринов.

Полицаите не стреляли по Зайков, а предупредително. Чане се застрелял сам

Въпреки, че от ръководството на МВР бяха категорични, че техни служители не са стреляли по Зайков с цел да го убият, това трябва да бъде доказано и от следователите, които поемат разследването.

Стоян Зайков от Костенец беше издирван близо 20 дни. Преди това той преби и застреля бившата си жена, от която има дете. Дни по късно беше открит застрелян негов съсед и братовчед в съседна къща в града.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
2
 
! Отговори
хахахахаха преди 4 години
САЩ ? ахаха в САЩ убиват на място,ама представи си тук в БГ такива закони-като 98 процента от МВР-то е корумпирано и престъпници-ханйде сега си представи ония къде си късаха пагоните да вкарат две деца в пандиза без нищо,хайде сега си предсъави да имаха право да стреляът на месо-единия убива другия свидетел-ходи доказвай кой крив кой прав
90
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Сигурно е дръпнал спусъка със крак,значи трябва да си е събул обувката.Изобщо МВР-то верва ли си,или от време на време,защото май "верващите"силно намаляха.
89
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
чакайте сега малко,нали му намериха пушката преди,сега трябва да са го забелязали по чисто новата пушка. ,,с пушка на рамо,и банджо в ръка .....влюбил се в шерифската жена ''
88
4
 
3
 
! Отговори
Русофил преди 4 години
Портрета на Стоян Зайков, този борец за права и свободи, трябва да стои редом до портрета на Че. Стоян загина във неравна битка със диктаторския режим на Тиквата. Венсеремос.
87
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кое е най-важно,че полицаите не са стреляли по Чане.Смях,смешна полиция,смешна държава.Така ще борим престъпността,ще се извиняваме.
86
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
и тъй като чане е мърковец и не може вече да каже нищо - ще си разправят каквото си искат. ако е убиец не ми е жал , ама ако не е ............
85
0
 
0
 
! Отговори
Гост преди 4 години
До АнонименПОДКРЕПЯМ НАПЪЛНО !!!!
84
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
стига с тая радост бе - че, човек се гръмнал.
83
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нелеп случай-да се отдалечи от затвора-от мястото за облекчен режим след работно време понеж се доказал за срока,койт трябвало да отлежи за време,не бил вписан до края на живот си там да бъде,за добро поведение можел отпус да ползва в дни,че изведнъж отишъл тихо,мирно до банковия клон да си развали влога,лихви кат изтеглил от сметка си пари за да имал на ръка по пътя да си купи нещо-билет сандвич,баничка или подарък от спестената сума за коят работил и в къщи се прибрал да се подпише у районното
82
6
 
6
 
! Отговори
Petko преди 4 години
Много лесно можеш сам да се гръмнеш, опираш цевта в гурдите и приклада в земята, след това придържаш с една ръка,а с другата с една пръчка,натискашспусъка, сигурно има много още начини, не винаги става въпрос за теория на конспирацията!!!
81
1
 
20
 
! Отговори
Тео преди 4 години
Аййдеее ... и тоя отиде при оня от Нови Искър!
80
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е, и ако са го застреляни какво? Двоен убиец е открил огън по служители на полицията. Ако беше в демократичните САЩ щяха да го направят на кайма. Там не си поплюват и хич не ги е еня какво ще кажат великите детективи български граждани.
79
8
 
34
 
! Отговори
Узуна преди 4 години
Всички знаем че е убит, но адмирации за полицията така трябва да се прави. Отсега нататък трябва да се процедира точно така срещу всичката *** в тая държава - бой, гърмене и накрая "смоубит".
78
3
 
17
 
! Отговори
Сп??нс преди 4 години
Как си личи , че МВР/военни не са мръднали от времетэ на соц-а, по времето, на който винаги шефчето обираше лаврите и педесеттачката плюс към заплатата
77
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако ръцете му бяха дълги по два метра, щеше да се самоубие с гранатомет!
76
5
 
25
 
! Отговори
АзГ преди 4 години
Започнаха да подражават на Германия. Въобще времената се промениха в пълен разрез със ЗДРАВИЯ РАЗУМ. Поздравявам полицайте, които са го открили !
75
4
 
25
 
! Отговори
КуКлус преди 4 години
Човека що "дръзнал" да спаси още невинни живота като пуска куршум на този психопат трябва да бъде награден ! Какви ти разследвания ? Нали бяхме със САЩ так законите не ги ли знаете или България е над тия неща !? Спрямо насилието трябва да слушаме Меркел , спрямо Руската заплаха трябва да слушаме САЩ !? ХАХАХАХХААААААААААААААААА
74
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Полицията трябва да има право да убива! Полицията в сащ, според статистиката за 2018 е убила 37 000 , стабилен ръст от 34 000 през 2017
73
6
 
38
 
! Отговори
Само в България преди 4 години
Биеш полицай ...той няма право дори да те бие ....стреляш за да убиеш полицай ...той няма право дори да стреля за да не би случайно да те нарани !?
72
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Браво на полицията! Такива трябва да се трепят без съд и присъда! Тоя има над 50 грабежа, едната от ограбените е братовчедка ми!

Спонсорирани публикации