Задържаха 10 педофили, изнудвали деца между 7 и 12 години

Иззети са доказателства за оказвания тормоз
Обновена: 31 май 2019 10:51 | 31 май 2019 10:51,
46
Задържаха 10 педофили, изнудвали деца между 7 и 12 години
Снимка: pixabay.com

Служители на специализирания отдел "Киберпрестъпност" при ГДБОП задържаха 10 български граждани, злоупотребявали с деца онлайн, информираха от МВР.

Задържаните на територията на цялата страна през месец април и май тази година педофили оказвали продължителен тормоз и арогантно сексуално изнудване и тормоз спрямо своите малолетни жертви /деца от 7-12 г./, допълват от ведомството.

От жилищата на арестуваните са иззети електронни веществени доказателства, документиращи престъпната им дейност, както и огромни количества видео- и снимков материал с насилствени сцени над деца. Част от файловете били и такива, в които възрастта на сексуално малтретираните жертви била под 3 години.

От началото на годината при противодействие на онлайн сексуалната експлоатация на деца са установени и задържани 25 мъже.

Те са извършвали основно онлайн контакти с деца чрез социалната мрежа Фейсбук. Възползвайки се от детската наивност и доверчивост ги изнудвали за срещи на живо.

Задържаните от началото на годината са на възраст от 22 до 45 години, за престъпние им деяния е предвидено наказание лишаване от свобода до 6 години.

От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
0
 
! Отговори
Х преди 4 години
Вчера минах през детската ясла и всички деца до 3 години бяха с по един смартфон във фейсбук!Вярва ли някой на тези доклади ,измислени в някой кабинет на полицията.
33
0
 
3
 
! Отговори
Ина преди 4 години
До 6г. затвор за изнасилване на деца, дори под 3 годинки!!!!????
32
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
със сигурност не са роми , а са си чистокръвни трътлести ниски брадясали мазни БГ-такакво ще каже бившия служител на ДС и настоящ партриотарен вожд - другаря каракачанов ? некоя концепцийка да измисли ?
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аве тоя "Сурат Тефтер" не е ли забранен в Турция, или се лъжа...
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До привет от Германия 33Авторът на Син Кит получи 3 години.
29
10
 
4
 
! Отговори
привет от Германия преди 4 години
Както и да е педофилите поне ги залавят и ги вкарват в затвора за разлика от онези руски извратеняци ,които измислиха играта " Син кит " и провокират деца да се самоубиват !
28
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мисля, че е крайно време сегашното наказание "лишаване от свобода до 6 години" да се превърне в нещо далеч по-тежко.Особено за онези, с "културните ценности", при които е нормално да се ожениш за 11-14 годишна.
27
4
 
25
 
! Отговори
Родител преди 4 години
"От ГДБОП апелират за завишен родителски контрол по време на предстоящата лятна ваканция."Всички говорите как родителите трябва да контролират децата си онлайн...Според новите закони "стратегия за детето 2019-2030" НЯМАТЕ ПРАВО да четете какво детето ви си пише с ПЕДОФИЛИ или с когото и да е!Нарушите ли закона - социалните ви вземат детето!Така че не ми обяснявайте какво трябвало - законът го забранява!Колко от вас ходиха на протести против стратегията ??? В коментарите всички сме силни!
26
2
 
26
 
! Отговори
Избягал преди 4 години
Тук при "простите кравари" за такова престъпление наказанието започва от30 години и нагоре.След това, като излезеш те регистрират в сайт до който всеки има достъп, и така всеки може да провери за съседи, колеги,дали са педофили! Но това е при "простите" , при умните ,,,,,, 6 години!
25
2
 
19
 
! Отговори
Гражданин преди 4 години
А ние апелираме народните представители и всякакви там правни комисии да завишат наказанието за този вид престъпление. Една смазана детска психика и наранено тяло не струват 6 години,а минимум 60.
24
5
 
9
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Между това да се интересуваш и да контролираш детето си и да ЗАБРАНЯВАШ , има огромна разлика. И моите две деца имат профили във фейсбук. Всяка вечер като си легнат отделям време и ги проверявам. Често говорим какво е опасното онлайн и как да се отнасят с непознати. Не само педофилите са проблем! Ширещото се награмотно писане и усещането ,че си анонимен и никой не те знае ... ,също водят доста неприятни последствия!
23
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моя познати направи профил в соц. мрежи на 5 г. си дете. После някой друг е виновен. Моето дете в 5 клас ми каза, мамо децата ми се подиграват, че нямам фейс бук. Удържаха още малко и така в крайна сметка си направи профил, но го ползва рядко, има едва няколко снимки при това не директни и много говорихме по въпросът. Има хора, които качват всяка стъпка, не го разбирам. Заради показност да рискуваш толкова много.
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Варг, ти какво се обаждаш? Нали и ти си от тая гилдия на извратеняците.
21
1
 
27
 
! Отговори
D преди 4 години
Родителите трябва да се интересуват повече какво се случва с децата им и да разговарят с тях. Какви са тези ФБ профили на деца на 7г? Цялата ни система е сбъркана.
20
2
 
38
 
! Отговори
Бай Станчо преди 4 години
Един регистър с публичен достъп до имената и снимките на такива моля. Парията която промени закона и организира създаването има гласа ми на изборите! А съдбата на тия ще я решим задружно като граждани ;)
19
10
 
20
 
! Отговори
varg преди 4 години
Единия да не се казва Цветан Цветанов случайно ?
18
7
 
22
 
! Отговори
IQ преди 4 години
Свърталището на мафията и корупцията се нарича ГЕРБ.
17
5
 
26
 
! Отговори
Галин преди 4 години
имената на част от педофилите Б.Б, Д.П ... Ц.Ц, А.Д, и още няколко от шайката....
16
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен и грамотен преди 4 години
До АнонименВ грешка си за бройната форма.https://gramatika-bg/pravopis/pravopis-osobena-forma-na-sustestvitelnite-imena-ot-muzhki-rod.html
15
4
 
39
 
! Отговори
извод преди 4 години
Ако Гербаджия каже, че някой е корумпиран, получава 20 години с липсващи доказателства. Когато хванат мрежа от педофили на местопрестъплението, изземат тонове доказателства и стане ясно, че има жертви под годишна възраст - присъда ДО 6 години.Гърбава Гербова демокрация и съдебна система.Линч за Бойко ***!

Спонсорирани публикации