От цигара в самолета до пълна забрана: Дебатът за цигарения дим

Съвсем неотдавна навсякъде беше разрешено да се пуши
2 юни 2019 12:30,
57

Въпросът за цигарения дим разпалва страстите в обществото, не само у нас, а навсякъде.

В много страни вече забраните за пушене на обществени места са напълно въведени.

Съвсем до скоро цигареният дим беше част от живота. Преди се пушеше на места, на които днес е немислимо - в самолетите, парламентарните зали, телевизионните студиа.

Цигарите бяха на мода. Днес вече почти навсякъде в Европа пушенето е забранено, а цигарените кутии са облепени с предупредителни снимки.

Още по темата

Пушенето е най-предотвратимият риск за човешкото здраве. Според СЗО 20% от смъртните случаи в Европа са заради тютюнопушене, предава DW

Въпреки доказаната вреда от цигарите дебатът около тях е всекидневен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки може да си пуши, но не може, да очаква, да го олерирам. Толернатността умря ... правото ти на избор и прочие ... зависи само от парите и властта ти! Нямаш ли ги ... МИ ША ЯДЕШ ЧАКЪЛ !
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПушачЕдин ден, може и да зазависи ....
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мистър Уейн"Като е вредно, да не ти го продават, това е решението."Махни цигарите и алкохола ... Ако си мислиш, че 90те години бяха проблемни, сега ще стане страшно ......
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До IVo_01Ами да, защо не!!!!!"Нормална" дискотека няма. Има сбирщини на хора, прекаляващи с алкохола и ... наркотиците!!!!!!!!
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ПушачНе всички сме кат теби, да знайш ... хихи ... :)
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До дедо кемтрейлОХ моля те млъкни ....
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Самият никотин не е вреден, дори напровив. Лоото е, че е обвит в мнго *** ...
37
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
E, ние от БГ понеже знайм повече от всички други народи - пращаме Слабаков в ЕС да им разясни ползите от тютюна.
36
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безсмислено е да се дискутира с пушачи. Изградили са зависимост от никотина и за едната цигара са готови на страшни безумия. Също изграждат цигарена психопатия - не го интересува къде се намира и дали пречи - важното е да си достави дозата никотин. Детска градина ли било, ресторант ли - няма значение.
35
5
 
11
 
! Отговори
дедо кемтрейл преди 4 години
Цигарите вредни казвате!!! Ами 5G емитерите дето вече ги монтират по покривите??!!!! Птиците уморили,кравите се умопобъркали. Сега ще видим "бял вълк по пладне".
34
4
 
11
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
До @36 и 37Доколкото разбирам, от поста ти. Проблема ти е в това че държавата взима акциз а ти нищо не хващаш от цялата работа. Верно непушачите сте злобно племе обаче. Защо държавата взима пари от това че ние пушим а вие не взимате... Като искаш пари, отивай да бачкаш, робе, недей да ми цивриш тука и да ме обвиняваш мен за здравословното си състояние. Аре чиба дeба oлигофрена ти дeба...
33
3
 
4
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
До @36 и 37Ама не зависи от теб, така че не се напрягай много, защото освен бял дроб, може да ти трябва и сърце. Инфаркт ще получиш от напрягане
32
6
 
17
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
До marquiseТи ли живееш в здравословна среда бе? Който ти го е казал, те е излъгал, да знаеш. Нито ти, нито децата ти живеят в здравословна среда. Храната ти не е здравословна, водата която пиеш също не е. Стреса под който живееш, от страх да не те изгонят от работа и невъзможността да си плащаш вноската по кредита, за панелката която си купил и ще плащаш 20 години - това е стрес. И ти ми говориш за здравословна среда? Повярвай ми, моята цигара ти е най малкия проблем.
31
13
 
6
 
! Отговори
@36 и 37 преди 4 години
Аз съм човекът чийто бял дроб унищожавете гадни вонящи и димящи създания. Откъде на къде, аз ще си пазя белия дроб, а вие ще идвате да ми го тровите? А?! След като дори за донори на органи не ставате и няма как да ме компенсирате с нов бял дроб. Ако зависеше от мен, цигарите щяха да са в категорията на наркотиците. Ама нали държавата си взима акцизче от тях, никога не би се лишила. Всички сте еднакви ***. Ама не знаете как се живее с прецакан бял дроб и какво е да ти пуши някой на главата.
30
7
 
12
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
Вредим на околните ли? Значи - всички непушачи ще са най-здравите трупове в гробищата. Значи той, непушача се тъпчи с всякакви ***, яде всичко каквото докопа, пие метилов алкохол и това че аз пуша му вредя. Евала, браво.
29
5
 
16
 
! Отговори
Пушач преди 4 години
Тогава да разделим местата за пушачи и непушачи. Обществените. Защото аз като вас, непушачите, плащам данъци и всичко необходимо на тази държава. Щом на мен ще се слага забрана да не ходя по еди какви си обществени места, тогава и за вас да има забрана да ходите по други обществени места. А защо тогава са обществени, м? Като не искаш да ти пуша на главата в парка, ставаш и се местиш на друга пейка. Ако ме помолиш, аз ще стана и ще се преместя, ама да ми слагаш ти, никаквецо, някакви забрани...
28
2
 
6
 
! Отговори
Мистър Уейн преди 4 години
Лицемерно е да се твърди, че нещо е вредно, да се опитваш да се бориш с него, като видгаш цените и говориш за него и същевременно да не е забранено. Като е вредно, да не ти го продават, това е решението. Ама има други интереси зад това да не се забрани.
27
4
 
8
 
! Отговори
... преди 4 години
До Заклет НепушачДа ми сложат глоба от 1000 лева. Тогава ще ги осъдя за дискриминация и ще взема 100 пъти в повече. Това си е мое решение и нито ти, нито който и да е може да ми забрани да пуша. Както теб не те карам насила да пушиш, така и ти не можеш да ме накараш да спра да пуша. Така че си трай там и яж листа.
26
3
 
3
 
! Отговори
IVo_01 преди 4 години
До 31,че по твоята логика само нарони песни и концерти за пиано трябва да останат... Ай колко сте... Заблудени. Бас ловя, че през живота си не си стъпвал в нормална дискотека. А да и тая в твойто село на завършването през 1955 не се брои
25
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Нощните барове и дискотеки пък колко са вредни- направо са закриване."Само ако е пуска чалга и рап ... и там модерни "нео-готметъл" кейпоп и незнам си кво ...