Хранене, лоша козметика ... Кое омазнява повече кожата?

Избягвайте млечните продукти, ако имате пъпки
1
Хранене, лоша козметика ... Кое омазнява повече кожата?
Pixabay

Лятото вече е тук и температурите започват да ни се отразяват негативно. Освен че постоянно ни е топло и няма къде да се скрием от горещините, слънцето прави и кожата ни да изглежда мазна. Но това може да не е единственият фактор що се отнася до този проблем. Дерматологът д-р Рита Линкнер обяснява, че мазната кожа обикновено е резултат от бързата работа на мастните жлези и по този начин те произвеждат твърде много масло. Това може да доведе до нежелано акне и да запуши порите.

Д-р Линкнер споделя, че другите фактори, виновни за мазна кожа може да бъдат гените, видът храна, който приемаме, както и твърде мазни продукти за лице като гримове и кремове.

Ето някои от причините, поради които може кожата ви да изглежда мазна:

Генетиката

Един от най-често срещаните фактори е генетиката. Просто така сте се родили. "Както повечето от нещата и мазната кожа може да бъде наследствена", споделя дерматологът д-р Йорам Харт. Ако родителите ви страдат от този проблем, има огромна вероятност да се прояви и при вас.

Продуктите за лице

Д-р Харт предупреждава, че ако не използвате продукти, които са подходящи за вашата кожа, може тя да изглежда мазна. Това най-често се среща зимно време, когато хората използват повече кремове, които хидратират, но те могат да запушат порите ви и да омазнят кожата повече от необходимото. Използването на т. нар. "мазен грим" също може да се окаже фактор. Така че се отървете от тези продукти и се насочете към нещо, което е по-подходящо за вашата кожа.

Хранене

Проучване показва, че много млечни продукти като сирене, масло и мляко могат да отключат масните жлези в тялото и по този начин да се увеличи тяхната секреция. Причината е, че те съдържат в себе си хормони, които могат да причинят дисбаланс в тялото и то започва да произвежда твърде много мас.

Още причини за омазняването на кожата четете в Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Понятие като добра козметика няма. Всичко е химия и заблуда. Не можеш да третираш кожата с препарати отвън и тя да е здрава. Кожата е индикатор за здравето на човека.

Спонсорирани публикации