Ягоди, череши... Кои плодове са богати на антиоксиданти?

Ягодите са с нисък гликемичен индекс
3 юни 2019 16:25, Иванка Гъркова
2
Ягоди, череши... Кои плодове са богати на антиоксиданти?
Pixabay

В последно време всеки говори за смутита и детоксикация. Заради множеството токсини, които попадат в организма, суперхраните са все по-употребявани. Те съдържат голямо количество антиоксиданти, с които по-лесно можем да пречистим организма.

Естествените антиоксиданти намаляват действието на свободните радикали, които са причина за отслабване на имунната система и появата на болести. Такива са витамин Е, провитамин А, аскорбинова киселина или витамин С, фолиева киселина, селен, антициани, флаваноиди и други.

Въпреки че астрономическото лято все още не е настъпило, на пазара се предлага разнообразие от плодове и зеленчуци, с които може да елиминирате токсините по натурален начин. Освен ягодите и черешите, които обожаваме, има още няколко предложения, които да опитате.

Ето чрез кои плодове да си набавите антиоксиданти:

Ягоди

Пролетта е идеалното време за консумация на ягоди. Те са богати на полифеноли, които помагат на организма да елиминира вредните мазнини. Освен това съдържат витамин С, манган и фолиева киселина, които имат антиоксидантни свойства. Червеният плод има нисък гликемичен индекс и е полезен за хора, които имат диабет или страдат от инсулинова резистентност.

Череши

Макар и по-скъпички, ние ги купуваме, защото вкусът им е страхотен и могат да се използват за различни десерти. В тях има антоцианин и керцитин, които се славят с пречистващото си действие. 

Кои други плодове са богати на антиоксиданти, четете в Tialoto.bg 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фалшива и подвеждаща статия с много недомлъвки.Първо ягодите правят средата в организма кисела, освен това фолиевата киселина влиза в реакция с калция , което особено за жени над 25 е хич не е добре.Черешите съдържат доста фруктоза захар , която си е въглехидрат и бързи калории.Да не говорим че в момента са ГМО от парници в Полша и са турбоскъпи, а после ще подбиват цените на нашите.Внимавайте и не купувайте.
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нитрати има! Нитрати!Антиоксиданти, ако сам си ги произведеш.

Спонсорирани публикации