Мария Габриел си остава еврокомисар, евродепутат ще бъде Лиляна Павлова

"Не мога да си позволя в този период България да няма комисар"
Обновена: 3 юни 2019 22:29 | 3 юни 2019 18:13,
219
Мария Габриел си остава еврокомисар, евродепутат ще бъде Лиляна Павлова
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Водачът на листата на ГЕРБ за евроизборите Мария Габриел няма да бъде евродепутат, а ще остане еврокомисар. Това обяви тя пред bTV.

По този начин на нейно място в Брюксел ще отиде седмата в листата на ГЕРБ - ексминистърката Лиляна Павлова

Още по темата
"Тази сутрин говорих и с премиера Борисов и той напълно одобри моето решение. Решението ми е да остана еврокомисар. Искам до края на мандата на тази комисия да продължавам да карам да се говори за България с гордост, с уважение за това, че е активна и отстоява силни каузи и че работя за политики, които не са абстрактни", каза Габриел.

Тя подкрепи решението си с това, че водещата ѝ кауза е "уважавана България в Европа", затова преценила, че е по-важно да остане в ЕК.

"Предстоят пет-шест месеца поне преди съставянето на новата ЕК. Въпросът, който аз си зададох е може ли България да си позволи в този момент, когато едни говорят за намаляване на броя на еврокомисарите, други говорят за това, че следват важни решения за чакалнята за еврозоната, за механизма за сътрудничество, за Шенген. Трети говорят как от нищо ресор „Дигитална икономика и общество” съм го превърнала в един от най-мощните ресори в ЕК и неслучайно това е един от приоритетите на всички държави в ЕС. В този контекст фактът е, че не мога да си позволя да не остана еврокомисар, не мога да си помисля за миг, че България в следващите шест месеца няма да има представител в ЕК", каза още Габриел.

През изминалата седмица Европейската комисия призова Мария Габриел и още четирима еврокомисари, които са избрани за евродепутати на 26 май, да решат дали ще останат нейни членове или ще отидат в Европейския парламент. Според правилата двата поста са несъвместими.

Освен Габриел, трима вицепрезиденти на Комисията са избрани за депутати - Франс Тимерманс от Холандия, Андрус Ансип и латвиецът Валдис Домбровскис. Румънската комисарка за кохезионната политика Корина Крецу също може да отиде в парламента в групата на либералите, след като беше определена за комисар от социалистите през 2014 г.

Говорител на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер призова петимата да кажат “достатъчно рано преди първото заседание на парламента” коя позиция ще изберат, без да конкретизира срок. Новият Европейски парламент се събира на първа сесия в Страсбург на 2 юли.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


219
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
14
 
2
 
! Отговори
Петърчо преди 4 години
Никой не може насила да накара някой да гласува за ГЕРБ ако не е съгласен с присъствието на Павлова в тяхната листа. Не ГЕРБ са измислили правилата по който се избират евродепутати така че да става въпрос за подмяна на вота. И далеч от това да защитавам някого но тук май някой бърка нещата като това го изкарва на подмяна. Другия вариант разбира се няма как да не са платените *** но вие си знаете най-добре какви сте. Във всеки случай каквито и да сте не сте прави.
144
3
 
15
 
! Отговори
Средно стар п преди 4 години
И все пак Лилето ми е секси маце. Виждал съм я в мола зад НДК. Жена, в която бих се влюбил. Благородно завиждам на мъжа й. А за гоцеделчевския щрък какво да кажа. Тя е просто един послушник.
143
1
 
15
 
! Отговори
Mda преди 4 години
Това е пиронът в ковчега на мъртвеца. Излиза да гласуват за нея. Изберат я. И хоп, аз се отказвам. Мъртвецът -това е избирателният процес в България.
142
1
 
14
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ. преди 4 години
ГЛЕДАЙТЕ КАК ДПС И ГЕРБ ИЗЛЯЗОХА МОШЕНИЦИ...... МУСТАФА КАРАДАЙЪ И ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ БЯХА 1-ви и 2-ри,, ОТКАЗАХА СЕ ОТ ЕВРОПА, И ДАДОХА НА СЛЕДВАЩИТЕ ДВАМА ДА ВЛЯЗАТ,,, ПРИ ГЕРБ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ВЛИЗА,,, ИЗЛИЗА, ЧЕ КОЙТО Е ГЛАСУВАЛ ЗА МАРИЯ ГАБРИЕЛ, И ОСТАНАЛИТЕ ДВАМА ЗА ИЗЛЪГАНИ ОТ ПАРТИИТЕ СИ.... АКО БЕШЕ ЛИЛЯНА ПАВЛОВА ВОДАЧ НА ЛИСТАТА НЯМАШЕ ДА СПЕЧЕЛИ//
141
1
 
20
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Като им гледам му.тр.ите се питам по какъв критерий са избрани-красота,интелект,образование?Май,май по партийна линия ще да е,мда.Какви кадърни кадри е изродила Партията....
140
0
 
18
 
! Отговори
b преди 4 години
А бе хора, много сте лоши. Марийка си осребри п...то. Оставете и Лилито да се облажи малко.
139
0
 
19
 
! Отговори
До 146 преди 4 години
Май един суджук като емблема на групата им там ще е чудесно и много уместно означение. Като се присъедини и Александър Йорданов, ще им пасне идеално - дебели, гладни, ненаситни.
138
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези Сороски "хубавци" на снимката всичките с ксвадратни физиономми... да не са генно модифицирани или зомбета?!?Имат вид на мутанти, не на обикновени хора...
137
1
 
24
 
! Отговори
Гост преди 4 години
Тука вече направо сътвориха думичката с най - много представки! ИЗ ПО НА СРАХА СЕ!
136
2
 
27
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Ужас за България
135
1
 
14
 
! Отговори
Тучо преди 4 години
Крив им път! Да се пръждосват по скоро, ако може всичките кандидати и който желае да заминава за Париж! Сто години да не ги видя и чуя, ще изкарам поне 200!
134
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
дългата ръка на борисов отново задкулисно нарежда калинките. време е свинетка да оправи европата, след като оправи страната. смърди та се не трае, но няма проблем. важното е да сме стабиУни
133
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Боко ги размества като пешки на шахматната дъска. Вади един, заменя кон за кокошка и други гросмайсторски похвати.
132
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката: Дедо попе, и трите ли, и трите ли? И трите, синко, и трите ... ама не, само най-младата, най-вляво на снимката. Тая средната, едричката, я остави на вишистите от Близкия Изток в Брюксел, а най-дясната да си му мисли мъжа й, г-н Габриел. :)
131
1
 
10
 
! Отговори
Палавко преди 4 години
До Анонимен 135Това с ракиите е деликатен въпрос. При твърде много ракии няма да стане нищо. При твърде малко ракки може да не харесаш нещо. И при точното количество ракии се смазват гласните струни на мъжа и дар словото му се извисява - достатъчно ,че да се хареса много на жените. Та това с ракиите е тънка работа, въпрос на опит и тренировка. Рисково е ,но помага да се постигне оптимален ефект.
130
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Тази сутрин говорих и с премиера Борисов и АЗ напълно одобрих НЕГОВОТО решение. (Къде ще ходиш!). :)Решението МУ Е да остана еврокомисар, за да може ЛИЛЕТО да стане ЕВРОДЕПУТАТ.Той разчиташе ГЕРБ да спечелят повече места в ЕП, ама не стана и Лилето увисна.Та сега да я уредиме, де!
129
7
 
6
 
! Отговори
Само ГЕРБ!!! преди 4 години
Вие забравяте че освен ангажименти към България като една истинска европейска Мария Габриел има ангажимент и към втората си родина Франция! Тя ще бъде много по-полезна за Франция като еврокомисар, отколкото като евродепутат от българската квота. На изборите тя се яви единствено за да покаже на простоватата българска общественост що е това истинско европейско аристократично поведение. Само напред и успех в живота моето момиче!
128
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Палавко"Мога да направя Мария Габриел натакован евро-комисар. Няма проблем."---Е, ама на колко ракии? Аз, Палавко, толкова ракии не мога да изпия. :)
127
2
 
8
 
! Отговори
самоук доктор преди 4 години
Габриел има Хашимото.Вижте и врата.
126
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви български интереси очаквате да защитава Габриел? Тя идва в България само да се снима с Бойко и да бъде избрана за ЕП. И да не беше избрана за евродепутат пак щеше да живее на запад при мъжа си, само че на много по-малка заплата.

Спонсорирани публикации