Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции

Семействата на осъдените на смърт също били принудени да гледат
Обновена: 11 юни 2019 13:27 | 11 юни 2019 13:24,
148
Доклад: Децата в КНДР са принудени да гледат публични екзекуции
Снимка: Reuters

Работна група, интервюирала 610 изменници на режима в Северна Корея за 4 години, състави доклад, документиращ десетилетия, белязани от убийства в страната за престъпления от кражба на крава до гледане на южнокорейска телевизия, пише BBC.

Публичните екзекуции се състояли в близост до реки, полета, пазари, училища и спортни площадки, коментират от работната група.

Още по темата

Тълпи от над 1 000 души се събирали да наблюдават убийствата.

Според доклада членове на семействата на осъдените на смърт, дори и деца, са принуждавани да гледат как убиват техни роднини. Телата на екзекутираните, както и мястото, където се погребват, рядко се споделяли на близките им.

Най-малкият свидетел на подобна гледка е било 7-годишно дете.

Някои от публичните екзекуции са се състояли по затвори и трудови лагери, където обвинените в политически престъпления са принудени да работят като миньори и секачи.

КНДР призова САЩ да се откажат от враждебната си политика

Свидетели споделят, че министерски служител се обърнал към тъплата при едно от тези публични убийства и извикал: "Това може да се случи и на вас".

В доклада се посочва още, че екзекуциите са „основен метод за засилване на страха и възпирането на гражданите да се включват в нежелани от режима дейности“.

По-голямата част от убийствата стават след заповед за разстрел, твърдят изменници на Пхенян. Той най-често включвал три изстрела в различните кръгове на тялото на осъдения на смърт.

Някои от интервюираните посочват случаи, при които екзекуторите изглеждали дори пияни. „Това е, защото извършването на убийство е много трудно емоционално“, обясни един от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А черни дробчета от новородени папат ли?Аман с тая пропаганда, аман...
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не знаех, че Саудитска арабия е под жестоки американски и западни санкции...
82
6
 
4
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
Разликата между Саудитска Арабия и Северна Корея и само една . Едните имат петрол , който буквално го подаряват на Американците с което си гарантират оцеляването на режима .Другите нямат нищо , няма кво да им вземеш и трябва да трепят партийните противници за да се предотврати бунт !
81
10
 
7
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
Централният Комитет в Брюксел ги е много яд, че не могат да достигнат неличието на Ким!
80
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ключовата дума тук е "ИЗМЕННИЦИ". Хората са казали: "Веднъж предател- цял живот предател!". А кой вярва на изменници и предатели? Много ясно, тия могат да изкарат от вегетарианец, канибал.Толкова за доверието.
79
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Смяяятааай, също като в Саудитска Арабия - първият приятел и съюзник на САЩ:Там публично екзекутират с обезглавявания с меч насред улицата. Имат религиозна полиция и таен религиозен съд срещу вещерство... присъди смърт без обжалване. Класика 21-век баце.Други присъди, както скоро и тук се спомена са разпъване на кръст.Тела на убити се окачват на стълбове по улиците.Такива работи, ама нали са дружки на САЩ... те са точни хората и всичко е хубаво и демократично в *** монархията.
78
9
 
6
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До VictimizedВсяка статия за изброените държави върви с група рубладжии, дето драскат с пяна на уста...
77
7
 
9
 
! Отговори
Victimized преди 4 години
Всяка статия за С Корея, Русия, Китай или Иран върви придружена с компактна група тролеи, дето сравняват заплатите тук, на запад и на изток. Хората осъзнават пропаганда когато я видят, а *** писачи с опорните си точки са видими ДОРИ за децата от третия свят. Същите които викат за мутрата и атлантическия съвет, от едно котило са и на едн и съща хранилка.
76
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да хвалиш ултра комунизъм е проява на безграничнаа тъпотаа и лицемериее. 2019г да продължавате с тея лъжии, колко е хубаво там е направо нелепо. Жалко за хората там и начина по който ги карат да живеят Насила, но страха е по лош от всичко. По добре да умрат за свободата си, отколкото живот в глад, страх и мачкане.
75
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Ангел.А спасението на бългсритеоткъде да дойде.Ако имаше разстрелнямаше да фалира ктб,да има костов-ски фашизъм,шизофренно управлениена тиквич.Нямаше да има мулета катомалоумните цвинки и пинки и технитежестоки театрали.Съдът щеше да работи и да има държава.Фани нямаше давдига билет и данъци незаконно,и т.н.
74
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kaто видя някой в тоя сайт конкретно да използва думите "крaвари", "швeст", "джeндъp", "гeйpопа", "сopoсоиди" и разни подобни ГЛУПОСТИ и веднага ми става ясно, че въпросният човек е с ниско чело, типична представителна извадка на простолюдието и на такъв въобще не си струва да му се обръща внимание дори.
73
8
 
7
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До АнонименПенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна.Да, защото няма какво да изхвърлят там, за КОРЕНИ РОВЯТ! КОРЕНИ!
72
5
 
7
 
! Отговори
до 69 преди 4 години
Ама някакви утопии ли ви гонят, че щатите се уплашили от другаря Ким?
71
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионерите в Северна Корея не ровят в кофите за огризки от храна.
70
8
 
5
 
! Отговори
Без коментар преди 4 години
Средна заплата в Москва - 180 хил рублиСредна заплата в София - 864 лева
69
1
 
4
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До Анонимен 74Да, пълно е склипове, на такива сме виждали как ядат корени....
68
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пълно е с клипове е тубето, вече пускат свободно западни туристи, това което се пише са нескопосани измислици за хора които никога не са влизали в Интернет и не могат да проверят. Хората там живеят много по-добре отколкото в България, вярно е, че обстановката е скромна, няма много коли защото имат тотално ембарго за внос на бензин,но е чисто, хората са ведри, децата весели и всеки се чувства сигурен.
67
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По територия С. Корея е на 97 място, а по население на 48 и улиците в Пхенян са празни. Това нормално ли е?
66
4
 
6
 
! Отговори
Не! преди 4 години
До АнонименРуска ти е заплатата... в рубли....
65
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Не!Крим е руски. Въпросът е затворен.

Спонсорирани публикации