Какви добавки да ядете за по-здрави нокти?

Специалисти: Приемайте повече мляко за калций
11 юни 2019 03:08, Дарена Найденова
4
Какви добавки да ядете за по-здрави нокти?
Снимка: Pixabay

Едно от най-важните неща за жените в днешно време е хубавият маникюр. Повечето от младите момичета даже прекарват цял ден в салоните за красота, за да им бъдат направени най-красивите шарки и да привличат внимание от разстояние.

Но работещите жени и момичета добре познават рисковете, които крият дългите нокти. Във всеки един момент те могат да се счупят и да развалят дори и най-доброто настроение. Освен че изглежда неприятно за окото, това може и да е доста болезнено. Нездравите и къси нокти може да се дължат на липсата на няколко важни витамина. Ако в момента се опитвате да направите перфектно тяло за плажа и сте се фокусирали върху малък брой храни, то тогава може да изпитвате недостиг на витамини.
 
Ето кои от тях са важни за растежа и здравината на ноктите и не трябва да ги изключвате от менюто си.
 
Калций
 
Калцият е известен с това, че помага с растежа на костите, но е важен и за здравината на ноктите. Закърнелият растеж и белите точки по ноктите могат да бъдат признаци на дефицит на калций. Можете да намерите тези витамини в храни като моцарела, сирене чедър и кисело мляко. Ако все пак не обичате млечни продукти, можете да си набавите калций от соевото мляко, портокаловия сок, тофу или зеле.
 
Желязо
 
Макар че желязото е минерал, а не витамин, неговият дефицит е една от причините за ноктени аномалии при жените. Ако имате слаби, крехки, с форма на лъжица нокти, това означава, че страдате от липса на минерала. За да се справите с това, увеличете приема на нахут, леща, бадеми, тофу и миди.
 
Витамин B12
 
Освен че помага за абсорбацията на желязо, B12 е необходим за създаването на червени кръвни клетки и спомага за метаболитните процеси. Вертикалните бели линии по ноктите могат да стават по-изразени с възрастта, но липсата на B12 влошава хребетите и е възможно да отслаби ноктите. Ако нямате достатъчно от този витамин, може да наблюдавате и синкав оттенък в ноктите. Яжте повече говеждо, пъстърва и сьомга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
Кучешка радост преди 4 години
Бг кренвиршите съдържат достатъчно съставки богати на гореспоменатите микроелементи, витамини и минерали, като например: кожа&косми,рога&копита и най-вероятно месо&сланина или гмо соя.Приятен апетит!

Спонсорирани публикации